Digitenne aansluiten en installeren

  • Full HD beeld op elke schermgrootte
  • Overal in Nederland TV kunnen kijken
  • Geen coax kabel of internetverbinding nodig
  • Binnen 10 minuten geïnstalleerd
digitenne installeren afstandsbediening

Wat is Digitenne?

Digitenne is een tv-abonnement van KPN waarmee jij door heel Nederland tv kunt kijken, zonder gedoe met kabels en wifi. Of het nu in je vakantiehuisje, op de boot of op je zolderkamer is: waar in Nederland je ook bent, met Digitenne kijk je makkelijk tv in HD. En dat voor een vast laag bedrag per maand. Voor slechts €18,- per maand geniet je ongestoord van al je favoriete programma’s. Dat is de eenvoud van Digitenne.

Meer informatie over de werking van Digitenne

Wat zijn de voordelen van Digitenne?

Met een Digitenne abonnement geniet je namelijk van de volgende voordelen:

  • Kijk tv waar en wanneer je wil. Je kijkt door heel Nederland ongestoord je favoriete programma’s, zonder satelliet of kabel. 
  • Zo aangesloten. In 10 minuten kun je Digitenne aansluiten en geniet je al van je favoriete tv-zenders. Dat maakt Digitenne niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook flexibel. 
  • Met Digitenne ontvang je Full-HD televisie en geniet je van haarscherp beeld
  • Voordelig tv-kijken. Handig voor recreatie, maar ook voor op de slaapkamer thuis of wanneer je geen of lage internetsnelheid hebt. En met een extra tv-ontvanger of insteekkaart kijk jij tv op meerdere televisies.

Digitenne bestellen

Bekijk de Digitenne installatievideo

Digitenne aansluiten is zo gedaan. Het enige wat je nodig hebt, is een tv en een stopcontact. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk snel de unboxing en installatievideo, of klik beneden door naar de simpele installatie gids. 

Digitenne installatiegids

De Digitenne insteekkaart

Naast de tuner is ook een insteekkaart beschikbaar. Deze steek je rechtstreeks in de tv. De antenne wordt in dit geval verbonden met de antenne ingang van de tv. Hierdoor kan de tv het antennesignaal ontvangen

Meer informatie over de insteekkaart

Installatie advies en tips

Apparatuur: heb jij een oude antenne of een langere kabel nodig? Bestel dan voordelig wat je nodig hebt in de KPN webshop.

Postcodecheck: Ben je benieuwd op welke plekken in Nederland je allemaal Digitenne kunt ontvangen? Doe dan eerste de postcodecheck en kijk of je op jouw postcode bereik hebt.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt KPN Digitenne?

Met KPN Digitenne kijk je draadloos digitale tv via het zogenaamde DVB-T signaal. Dit houdt in dat je jouw zenders ontvangt via de KPN zendmast. Deze worden opgepikt door de Digitenne antenne en uiteindelijk vertaald naar beeld en geluid op je tv door de tv-ontvanger.

Wat is het verschil tussen kabel tv, draadloze tv en interactieve tv?

Digitale kabel tv komt je woning of kamer binnen via een bedraad netwerk. Dit wordt ook wel het DVB-C (Digital Video Broadcasting - Cable) signaal genoemd.

Met draadloze digitale tv kan je overal tv-kijken in Nederland, waar je maar wilt! Dit werkt via het het zogenaamde DVB-T (Digital Video Broadcasting - Terrestrial) signaal.

Met interactieve tv heb je als gebruiker de meeste mogelijkheden: hiermee bepaal je wat je kijkt en wanneer. Ook kun je vaak een on-demand pakket afsluiten waardoor je je tv-aanbod compleet kan personaliseren. Bij interactieve tv wordt het beeld via de modem (ADSL) dus via het internet geleverd.

Hoe sluit ik de Digitenne ontvanger aan op mijn tv?

Aansluiten is echt gemakkelijk. Je kunt het gewoon zelf doen, het kost maar 10 minuten. Je zet de antenne neer en sluit de digitale ontvanger aan op de tv. De zenders worden automatisch in de goede volgorde gezet.


Hoe sluit ik de tv-ontvanger aan?

1. Stop de stekker van de ontvanger in het stopcontact

2. Sluit de antenne aan op de ontvanger

3. Verbind de ontvanger met de televisie met de HDMI kabel (u kunt een scart verloop aanvragen zodat u ook tv’s met alleen scartaansluiting op de tv- ontvanger kunt aansluiten).

4. Zet de televisie aan

5. Volg de instructies die nu op het scherm verschijnen

Wat zijn de kosten van een Digitenne KPN abonnement?

Het Digitenne startpakket kost €18,00/mnd. Dit is exclusief de eenmalige activatiekosten van slechts €25,00. Het startpakket is eventueel uit te breiden met één tot twee extra tv-ontvangers en het ESPN pakket. 

Hoe neem ik contact op met KPN Digitenne?

Heb je vragen over je Digitenne apparatuur of abonnement? Ontdek dan of jouw vragen al worden beantwoord binnen de veelgestelde Digitenne vragen. Direct telefonisch contact? Bel dan naar 0800-0402.