Digitenne: informatie en installatie

  • Full HD beeld op elke schermgrootte
  • Overal in Nederland TV kunnen kijken
  • Geen coax kabel of internetverbinding nodig
  • Binnen 10 minuten geïnstalleerd

Wat is Digitenne?

Digitenne is een TV-abonnement van KPN waarmee jij door heel Nederland TV kan kijken, zonder dat je een coax kabel- of satellietverbinding nodig hebt. Met Digitenne heb je overal in Nederland haarscherpe televisie, ook op de camping, op je boot of in de buitenlucht. Voor slechts €18 / mnd geniet je ongestoord van al je favoriete programma's. Dat is de eenvoud van Digitenne.
digitenne installeren afstandsbediening

Hoe werkt Digitenne?

Via zendmasten wordt het Digitenne signaal verspreid in Nederland waardoor je overal live TV kunt ontvangen. Met de Digitenne ontvanger die je thuisgestuurd krijgt, kun je dit signaal ontvangen en omzetten naar beeld. Op deze manier kun je in Full HD-beeldkwaliteit televisie kijken. Je kijkt geheel digitaal je favoriete programma’s en hebt dus geen coax kabel meer nodig. 

Meer informatie over de werking van Digitenne

Wat zijn de voordelen van Digitenne?

Kies je voor Digitenne dan krijg je gegarandeerd waar voor je geld. Met een Digitenne abonnement geniet je namelijk van de volgende voordelen:


  • Je kijkt bijna overal in Nederland ongestoord je favoriete programma's, zonder satelliet of kabel
  • Met Digitenne kijk je de 33 meest populaire zenders van Nederland live op je TV
  • Met Digitenne ontvang je Full-HD televisie en geniet je van haarscherp beeld
  • Digitenne is in vergelijking met andere televisie aanbieders zeer goedkoop
  • Met een extra TV-ontvanger kijk jij TV op meerdere televisies.

Digitenne bestellen

Bekijk de Digitenne installatievideo

Digitenne aansluiten is zo gedaan. Het enige wat je nodig hebt is een TV en een stopcontact. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk snel de unboxing en installatievideo, of klik beneden door naar de simpele installatie gids. 

Digitenne installatiegids

Het Digitenne installatiepakket

Het Digitenne pakket bestaat uit de digitale tv ontvanger, ook wel een decoder genoemd. Daarnaast wordt ook een antenne of insteekkaart geleverd zodat jij bijna overal, zonder kabel, TV signaal kan ontvangen. Als laatst wordt natuurlijk ook een afstandsbediening geleverd zodat je lekker kan zappen. Het installeren van Digitenne doe je binnen 10 minuten. Je sluit de onderdelen aan via de meegeleverde kabels en volgt de stappen op je televisie. 

Meer info over de installatie

De Digitenne insteekkaart

Naast de decoder is ook een insteekkaart beschikbaar. Deze steek je rechtstreeks in de TV. De antenne wordt in dit geval verbonden met de antenne ingang van de TV. Hierdoor kan de TV het antenne signaal ontvangen.

Meer informatie over de insteekkaart

Installatie advies en tips


Buitenantenne: Wil je afgelegen in de buitenlucht genieten van je live televisie? Bestel dan een buitenantenne in de KPN webshop.

Postcodecheck: Ben je benieuwd op welke plekken in Nederland je allemaal Digitenne kunt ontvangen? Doe dan eerste de postcodecheck en kijk of je op jouw postcode bereik hebt.

Extra afstandstandsbediening: Ga je Digitenne aansluiten op meerdere TV's? Zorg er dan voor dat je beschikt over een extra afstandsbediening.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt KPN Digitenne?

Met KPN Digitenne kijk je draadloos digitale tv via het zogenaamde DVB-T signaal. Dit houdt in dat je jouw zenders ontvangt via de KPN zendmast. Deze worden opgepikt door de Digitenne antenne en uiteindelijk vertaald naar beeld en geluid op je tv door de tv-ontvanger.

Wat is het verschil tussen kabel tv, draadloze tv en interactieve tv?

Digitale kabel tv komt je woning of kamer binnen via een bedraad netwerk. Dit wordt ook wel het DVB-C (Digital Video Broadcasting - Cable) signaal genoemd.

Met draadloze digitale tv kan je overal tv-kijken in Nederland, waar je maar wilt! Dit werkt via het het zogenaamde DVB-T (Digital Video Broadcasting - Terrestrial) signaal.

Met interactieve tv heb je als gebruiker de meeste mogelijkheden: hiermee bepaal je wat je kijkt en wanneer. Ook kun je vaak een on-demand pakket afsluiten waardoor je je tv-aanbod compleet kan personaliseren. Bij interactieve tv wordt het beeld via de modem (ADSL) dus via het internet geleverd.

Hoe sluit ik de Digitenne ontvanger aan op mijn tv?

Aansluiten is echt gemakkelijk. Je kunt het gewoon zelf doen, het kost maar 10 minuten. Je zet de antenne neer en sluit de digitale ontvanger aan op de tv. De zenders worden automatisch in de goede volgorde gezet.


Hoe sluit ik de tv-ontvanger aan?

1. Stop de stekker van de ontvanger in het stopcontact

2. Sluit de antenne aan op de ontvanger

3. Verbind de ontvanger met de televisie met de HDMI kabel (u kunt een scart verloop aanvragen zodat u ook tv’s met alleen scartaansluiting op de tv- ontvanger kunt aansluiten).

4. Zet de televisie aan

5. Volg de instructies die nu op het scherm verschijnen

Wat zijn de kosten van een Digitenne KPN abonnement?

Het Digitenne startpakket kost €18,00/mnd. Dit is exclusief de eenmalige activatiekosten van slechts €25,00. Het startpakket is eventueel uit te breiden met één tot twee extra tv-ontvangers en het ESPN pakket. 

Hoe neem ik contact op met KPN Digitenne?

Heb je vragen over je Digitenne apparatuur of abonnement? Ontdek dan of jouw vragen al worden beantwoord binnen de veelgestelde Digitenne vragen. Direct telefonisch contact? Bel dan naar 0800-0402.