Digitenne FAQ

“Ik heb nog geen Digitenne” vragen

Hoe werkt Digitenne?

Via de zendmast wordt het signaal verspreid. De kleine binnenantenne die je bij KPN Digitenne thuisgestuurd krijgt, is voldoende om het signaal goed te kunnen ontvangen. Via de antenne komt het signaal bij de ontvanger, die het digitale signaal “vertaald” naar een signaal dat geschikt is voor een televisie. Hiermee kun je in Full HD-beeldkwaliteit televisie kijken.

Kan ik Digitenne in het buitenland gebruiken?

Nee. Digitenne pikt het signaal op dat door KPN zendmasten in Nederland wordt uitgezonden. Dit signaal kan niet buiten Nederland worden ontvangen.

Hoe werkt tv-kijken zonder kabel?

Met Digitenne ontvang je via een compacte binnenantenne het televisiesignaal op. Je hoeft dus geen kabels door je huis te trekken om televisie te kijken.

Wat is het verschil tussen draadloos, kabel en interactieve tv?

Kort gezegd ben je met Digitale tv via de kabel locatiegebonden, omdat je een coax tv-aansluiting vlak bij de televisie nodig hebt. Interactieve tv werkt via glasvezel waardoor je altijd een internetverbinding moet hebben om tv-zenders uit te kunnen zenden. Interactieve kan ook draadloos via de interactieve KPN APP mits je een internetverbinding hebt op je mobiel of SmartTV. Via een draadloze decoder en antenne kun je in NL overal kijken waar je maar wilt, ook op plekken waar je dus geen internetverbinding of kabel hebt. Je ontvangt het tv-signaal namelijk via een zendmast.

Hoe kan ik meerdere televisies aansluiten?

Per tv-ontvanger kun je één televisie aansluiten. Je hebt dus meerdere tv-ontvangers nodig als je op meerdere plekken in huis televisie wilt kijken. Binnen één KPN Digitenne abonnement kun je maximaal drie tv-ontvangers bestellen. 

Wat voor uitbreidingsmogelijkheden heb ik bij een Digitenne abonnement?

Je kunt Digitenne tot op 3 tv’s aansluiten. Een extra ontvanger kost €5,- extra per maand. Ook kan je het zenderpakket uitbreiden met ESPN voor €9,99 per maand. Bestaande klanten kunnen uitbreidingen bestellen via 0800 0402. Als nieuwe klant kun je deze toevoegen tijdens het bestelproces.

Kan ik de antenne ook buiten gebruiken?

In de Digitenne KPN-pakketten zit een antenne die zowel binnen als buiten te gebruiken is, zoals bijvoorbeeld op de camping. Om te beoordelen of je buiten een beter signaal kunt oppikken, kun je deze binnenantenne tijdelijk buiten zetten en goed uitrichten (zie pijl aan onderzijde antenne). Als de antenne buiten een beter resultaat geeft, dan kun je via de Digitenne webshop op KPN.nl of in de winkel een montageset voor € 9,50 bestellen.

Welke tv-zenders kan ik ontvangen met Digitenne?

Digitenne biedt de meest bekeken tv-zenders in 1 pakket. Daarnaast is de zender Pornhub inbegrepen in je abonnement. Tegen de meerprijs van 9,99 per maand kun je ESPN bestellen.

Zijn er ook extra zenders te ontvangen naast het pakket met de meest bekeken zenders?

Als voetballiefhebber kun je je op ESPN abonneren voor € 9,99 extra per maand. De erotische zender Pornhub zit standaard in het pakket. De ontvangst van deze zender kun je laten blokkeren door te bellen met 0800-0402 (gratis). Hoe je je kunt aan- of afmelden voor ESPN lees je hier.

Krijg ik met iTV van KPN toegang tot Digitenne?

Ja, als iTV-klant bij KPN kun je voor slechts €5,- per maand de Digitenne tv-ontvanger gebruiken. Ook kun je gratis live sportwedstrijden ontvangen via ESPN.

Hoe activeer ik Digitenne als ik iTV heb van KPN?

  1. Log in op MijnKPN met je KPN-ID. Heb je geen KPN-ID of wil je weten wat dit is, bekijk dan onze KPN-ID pagina Ben je de gebruikersnaam of wachtwoord van KPN-ID vergeten? Reset dan je wachtwoord of maak een nieuwe gebruikersnaam aan.
  2. Klik in in de menubalk op 'Producten'.
  3. Klik op 'Thuis' en vervolgens op 'Extra opties wijzigen of toevoegen'.
  4. Klik op 'Televisie' en Scroll naar 'TV ontvangers om te zien hoeveel (digitenne-)ontvangers er op je adres mogelijk zijn en om deze te bestellen.

“Ik heb Digitenne” vragen

Hoe bestel ik een extra ontvanger?

Wil je extra ontvangers bestellen om op meerdere tv’s Digitenne te kijken? Bestel deze eenvoudig in MijnKpn. Je kan maximaal 3 ontvangers per abonnement gebruiken.

Ik heb een vraag over mijn factuur. Bij wie kan ik terecht?

Heb je een vraag over je factuur of denk je dat er iets niet klopt? Bekijk dan de factuur uitleg van KPN TV.

Hoe kan ik mijn Digitenne overeenkomst annuleren?

Voor het annuleren van je Digitenne abonnement kun je contact opnemen met kpn via 0800 0402.

Mijn ontvanger of afstandsbediening is kapot. Wat kan ik doen?

Afstandsbediening
Werkt je afstandsbediening niet meer en heb je de batterijen gecheckt? Bestel dan een nieuwe afstandsbediening via 0800-0402.


Ontvanger
Werkt je tv-ontvanger niet (goed) meer zoals je gewend bent? Dan kan het zijn dat de tv-ontvanger gereset moet worden. Het resetten van je tv-ontvanger is erg eenvoudig en duurt ongeveer 10 minuten. We leggen hier stap voor stap uit hoe je de tv-ontvanger reset.


Werkt de tv-ontvanger daarna nog steeds niet? Neem dan contact op met de klantenservice via 0800-0402.

Ik heb een storing. Wat kan ik doen?

In geval van storing is het belangrijk eerst een snelle controle te doen op de meest voor de hand liggende punten: Zijn alle stekkers goed aangedrukt? Brandt het lichtje op de antenne? Schakel de ontvanger uit en weer aan. Nog steeds storing? Raadpleeg dan de Servicepagina van KPN Digitenne.

Hoe kan ik het ESPN zenderpakket aanzetten of uitzetten?

Bekijk meer informatie over het ESPN zenderpakket. Hier vind je ook hoe je het zenderpakket aan- en uitzet.

Hoe kan ik mijn Digitenne abonnement opzeggen?

Voor het opzeggen van je Digitenne abonnement kun je contact opnemen met de klantenservice van KPN.

Mijn Digitenne antenne is kapot. Wat kan ik doen?

Werkt de antenne niet (meer) goed? Dan kan het zijn dat je deze opnieuw moet uitrichten. Bekijk hiervoor onze video of de Antenne Wizard.

Is je antenne kapot?

Als je Digitenne kastje kapot is en de antenne niet meer werkt, neem dan contact op met de klantenservice via 0800-0402

Wil je de antenne buiten plaatsen voor een beter bereik?

Dan kun je hiervoor de speciale montageset voor buiten bestellen via de Digitenne webshop van KPN.

Ik wil graag een ontvanger opzeggen

Gebruik je een tv-ontvanger niet meer en wil je deze opzeggen? Dat kan eenvoudig in MijnKpn.

Kan ik ook opnemen met het nieuwe tv-kastje?

Nee, de huidige software ondersteunt opnemen niet.

Komen er ook zenders bij?

Wij bieden onze klanten graag een compleet aanbod van tv-zenders aan, dit kan betekenen dat er wijzigingen in het bestaande aanbod moeten worden doorgevoerd. Bekijk voor het actuele aanbod ons online overzicht van tv-zenders. 


Vragen over Digitenne zelf aansluiten

Wat kan ik doen als mijn signaal slecht is?

Hoe kan ik meerdere televisies aansluiten?

Per tv-ontvanger kun je één televisie aansluiten. Je hebt dus meerdere tv-ontvangers nodig als je op meerdere plekken in huis televisie wilt kijken. Binnen één KPN Digitenne abonnement kun je maximaal 3 tv-ontvangers bestellen. 

Kan ik Digitenne zelf aansluiten?

Aansluiten is echt gemakkelijk. Je kunt het gewoon zelf doen, het kost maar 10 minuten. Je zet de antenne neer en sluit de digitale ontvanger aan op de tv. De zenders worden automatisch in de goede volgorde gezet.

Wat zit er in het pakket van de Digitenne tv-ontvanger?

  1. De tv-ontvanger (digitale ontvanger)
  2. Binnenantenne
  3. Afstandsbediening, inclusief batterijen
  4. HDMI kabel
  5. Installatiekaart

Hoe sluit ik de tv-ontvanger aan?

Ik heb alles gedaan volgens de instructies, maar nog geen signaal. Wat kan ik doen?

De kans bestaat dat je Scart kabel niet goed is aangesloten of aangedrukt. Controleer dit eerst. Brandt het lichtje op de antenne? Zit de smartcard goed in de ontvanger?Nog steeds geen signaal? Zet je ontvanger uit, wacht even en zet hem weer aan. Nog niets? Neem dan contact op met KPN via 0800 0402 (gratis).