18,- p/mnd

Kijk in Full HD-beeldkwaliteit met Digitenne 

  • Scherp en gedetailleerd beeld op elke schermgrootte
  • In elke ruimte in huis tv-kijken
  • Voortaan alle voetbalwedstrijden in Full Definition
Steeds meer mensen kijken televisie in HD-resolutie. Maar wat is HD-TV eigenlijk? Wat zijn de voordelen? En hoe kun je televisie ontvangen in Full HD-beeldkwaliteit? Lees snel verder want hieronder leggen we het je uit!

Bron: John Who

Wat is HD-TV?

HD staat voor High Definition en is de hoogst mogelijke kwaliteit die je kunt krijgen voor beeld op je televisie-, laptop- of tabletscherm. HD-TV bestaat namelijk uit meer pixels dan SD-TV (Standard Definition televisie). Hierdoor is het beeld bij HD-TV veel scherper en gedetailleerder. Bekijk maar eens de video hieronder, dan zie je direct het verschil tussen SD-TV en HD-TV!

Wat zijn de voordelen van televisie kijken in Full HD-beeldkwaliteit?

Een groot voordeel van High Definition is dat de beeldkwaliteit in kwaliteit gelijk blijft op grote televisies. Waar een groot beeldscherm met SD-kwaliteit een korrelig, uitgerekt beeld geeft, heb je met HD op elk beeldscherm topkwaliteit, ongeacht de grootte van het beeldscherm.

High Definition heeft ook een hogere resolutie waardoor het beeld scherper en gedetailleerder is. Full HD doet hier nog een schepje bovenop. Met Full HD kijk je films en series in bioscoopkwaliteit en kun je zelfs de rugnummers van voetballers lezen tijdens de wedstrijd. Veel mensen ervaren Full HD-TV dan ook alsof ze zelf live bij de wedstrijd, film of het programma aanwezig zijn en genieten daardoor nóg meer! Lees hieronder meer over Full HD.


Wat zijn de verschillen tussen HD ready en Full HD?

HD zorgt er dus voor dat je beeld scherper wordt. Binnen HD zijn verschillende niveaus te onderscheiden. De belangrijkste twee zijn HD ready en Full HD.
  • HD ready is de originele HD-kwaliteit en wordt door veel mensen nog gebruikt.
  • Full HD bevat meer dan twee keer zoveel pixels en is dus veel scherper dan HD ready.

Hoe kun je televisie in Full HD-resolutie kijken?

HD-TV werkt via een HD-TV-ontvanger die een signaal ontvangt via een kabel, satellietschotel of antenne. Vervolgens vertaalt deze het signaal naar een HD-signaal die de televisie kan begrijpen. Soms heb je een losse HD-ontvanger nodig, dit verschilt per kabelbedrijf en tv-aanbieder. Wil je in Full HD-resolutie televisie kijken? Dat kan bij Digitenne! De eerste HD-ontvanger krijg je gratis bij een abonnement! Naast een HD-ontvanger is het ook belangrijk dat je beschikt over een televisie die HD-TV ondersteunt. Dit zijn altijd digitale televisies, op analoge televisies is HD helaas niet mogelijk.


Bekijk alle TV-zenders in Full HD

Televisie kijken in de beste kwaliteit klinkt natuurlijk super! En gelukkig zijn er genoeg zenders die hun tv-programma's in Full HD-resolutie aanbieden. Welke Full HD-zenders zijn er dan zoal? Om te beginnen zijn dit de standaard Nederlandse zenders: alle NPO-zenders (NPO1, 2, en 3), alle RTL-zenders (RTL4, 5, 7 en 8) en verder natuurlijk SBS6, NET5 en Veronica. Ook zijn er verschillende themazenders die hun programma's in Full HD-resolutie aanbieden, zoals 24 Kitchen, Eurosport, Animal Planet, ESPN en Discovery. Wacht dus niet langer en geniet van jouw favoriete televisieprogramma's de beste kwaliteit!