Hoe werkt Digitenne?

Met Digitenne kijk je overal in Nederland draadloos digitaal tv. Dit gaat via het zogenaamde DVB-T2 signaal. Maar hoe komt dat signaal van de zendmast nu uiteindelijk op jouw beeldscherm terecht? Hier lees je stap voor stap hoe tv kijken met Digitenne precies werkt.

1. De KPN zendmasten zenden het digitale DVB-T2 signaal uit via de ether

De KPN zendmasten zijn strategisch verspreid door heel Nederland. Via het digitale signaal dat deze zendmasten verspreiden worden Nederlandse radio- en tv-zenders uitgezonden. De zenders van de publieke omroep (Nederland 1, 2 en 3) zijn gratis voor iedereen die een DVB-T2 ontvanger heeft. De overige, commerciële zenders zijn gecodeerd. Om hiertoe toegang te krijgen heb je een tv-ontvanger van je provider nodig. Deze ontvang je bij je Digitenne installatiepakket.

Controleer direct of je Digitenne kunt ontvangen

Lees hier alles over het DVB-T2 signaal.
signaal ontvanger

2. De Digitenne antenne ontvangt het digitale signaal

Bij je Digitenne pakket zit een kleine binnenantenne van het type DASC. De antenne heeft een ingebouwde signaalversterker waardoor je zelfs als je wat verder van de zendmasten verwijderd staat, toch de mogelijkheid hebt om signaal te ontvangen. De antenne sluit je aan op de Digitenne ontvanger of rechtstreeks op je tv. Zo ontvang je stroom.
Heb je slecht bereik? Dan is de Digitenne montageset voor buiten misschien wat voor je.

Nieuwe tv ontvanger

3. De tv-ontvanger ontvangt & vertaalt het signaal van de antenne.

De tv-ontvanger sluit je aan op je tv. Deze “vertaalt” je digitale antenne signaal naar de taal van je tv.

De nieuwe tv-ontvanger geeft je toegang tot alle zenders

Om niet beperkt te blijven tot Nederland 1, 2 en 3 geeft de nieuwe tv-ontvanger je toegang tot het complete zenderaanbod van Digitenne.

Na aansluiten direct tv-kijken

Als je de stappen hebt gevolgd om Digitenne op je tv aan te sluiten, kun je direct genieten van tv-kijken. Doordat Digitenne draadloos werkt kun je overal waar de zendmasten bereik hebben tv-kijken. Of je nu onderweg bent in de camper, op de camping staat, in de auto zit of thuis op de bank; het kan overal. Het enige wat je nog moet doen is je zenders instellen.

Direct Digitenne bestellen

Geniet van de vrijheid van draadloos tv-kijken
met de Digitenne tv-ontvanger

Tv-ontvanger

Compact en overal aan te sluiten. Geen coax kabel en aansluiting nodig!


Meer informatie


Scannen van de nieuwe tv-ontvanger

Bij ontvangst van je nieuwe tv-ontvanger moet je deze scannen. Hieronder kun je meer informatie vinden over het scannen van je nieuwe tv-ontvanger.

Meer informatie hier
€18,- p/mnd

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen als mijn signaal slecht is?

Indien je op één van de kanalen geen goede ontvangst hebt, kun je de ontvangst optimaliseren met behulp van de antenne wizard. De antenne wizard is te vinden in het menu van de Digitenne tuner. Druk op de ANT toets van je afstandsbediening (links onderin). Volg de instructies en sluit af door op "Exit" te drukken.

Mocht dit niet werken, dan kun je meer informatie vinden over de antenne wizard op KPN.com. Meer tips om je ontvangstkwaliteit te verbeteren, vind je hier.

Kan ik Digitenne zelf aansluiten?

Aansluiten is echt gemakkelijk. Je kunt het gewoon zelf doen, het kost maar 10 minuten. Je zet de antenne neer en sluit de digitale ontvanger aan op de tv. De zenders worden automatisch in de goede volgorde gezet.

Kan ik de antenne ook buiten gebruiken?

In de Digitenne KPN-pakketten zit een antenne die zowel binnen als buiten te gebruiken is. Bijvoorbeeld op de camping of op de boot. Om te beoordelen of je buiten een beter signaal kunt oppikken, kun je de antenne tijdelijk buiten zetten en goed uitrichten (zie pijl aan onderzijde antenne). Als de antenne buiten een beter resultaat geeft, dan kun je een montageset voor buiten bestellen.