Hoe werkt Digitenne?

Met Digitenne kijk je draadloos tv in HD. De techniek draait op het DVB-T2 netwerk en staat voor Digital Video Broadcasting - Terrestrial 2. Dit is een draadloze techniek, waardoor je overal in Nederland tv kan kijken. Daarnaast is het ook de internationale standaard om digitale tv te ontvangen.

1. De KPN zendmasten zenden het digitale DVB-T2 signaal uit via de ether

De KPN zendmasten zijn strategisch verspreid door heel Nederland. Via het digitale signaal dat deze zendmasten verspreiden worden Nederlandse radio- en tv-zenders uitgezonden. Deze zenders kun je bekijken met de benodigde hardware die je krijgt bij je abonnement voor Digitenne. 

signaal ontvanger

2. De Digitenne antenne ontvangt het digitale signaal

Bij je Digitenne-pakket zit een kleine binnenantenne. De Digitenne antenne heeft een ingebouwde signaalversterker waardoor je zelfs als je wat verder van de zendmasten verwijderd staat, toch de mogelijkheid hebt om signaal te ontvangen. De antenne sluit je aan op de Digitenne-ontvanger of rechtstreeks op je tv i.c.m de insteekkaart (CI+ module). Zo ontvang je stroom.

Nieuwe tv ontvanger

3. De draadloze tv-ontvanger zorgt voor ontvangst en vertaling van het signaal van de antenne

De tv-ontvanger sluit je aan op je tv. Deze ontvangt en vertaalt het digitale antenne signaal naar de taal van je tv. En zo heb jij beeld! 
Naast de draadloze tv-ontvanger is ook een insteekkaart (CI+ 1.4 module) beschikbaar. Deze steek je rechtstreeks in de tv. De antenne wordt in dit geval verbonden met de antenne ingang van de tv. Hierdoor kan de tv het antenne signaal ontvangen.

Wat is HD-tv?

HD staat voor High Definition en is de hoogst mogelijke kwaliteit die je kan krijgen voor het beeld op je tv-, laptop- of tabletscherm. HD-tv bestaat namelijk uit meet pixels dan SD-tv (Standard Definition televisie). Hierdoor is het beeld bij HD-tv veel scherper en gedetailleerder.


Direct Digitenne bestellen

Bekijk onze producten

Full HD digitaal tv-abonnement

Compact en overal aan te sluiten. Geen internet of coax kabel aansluiting nodig!

Heb je al tv van KPN? Dan is Digitenne nog voordeliger. Je betaalt namelijk alleen 5,- per maand voor de huur van de insteekkaart of de tuner. Ga naar MijnKPN om je bestelling te plaatsen. Kom je er niet uit? Kom dan in contact met ons.
€18,- p/mnd

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen als mijn signaal slecht is?

Indien je op één van de kanalen geen goede ontvangst hebt, kun je de ontvangst optimaliseren met behulp van de antenne wizard. De antenne wizard is te vinden in het menu van de Digitenne tuner. Druk op de ANT toets van je afstandsbediening (links onderin). Volg de instructies en sluit af door op "Exit" te drukken.

Mocht dit niet werken, dan kun je meer informatie vinden over de antenne wizard op KPN.com. Meer tips om je ontvangstkwaliteit te verbeteren, vind je hier.

Kan ik Digitenne zelf aansluiten?

Aansluiten is echt gemakkelijk. Je kunt het gewoon zelf doen, het kost maar 10 minuten. Je zet de antenne neer en sluit de digitale ontvanger aan op de tv. De zenders worden automatisch in de goede volgorde gezet.

Kan ik de antenne ook buiten gebruiken?

In de Digitenne KPN-pakketten zit een antenne die zowel binnen als buiten te gebruiken is. Bijvoorbeeld op de camping of op de boot. Om te beoordelen of je buiten een beter signaal kunt oppikken, kun je de antenne tijdelijk buiten zetten en goed uitrichten (zie pijl aan onderzijde antenne). Als de antenne buiten een beter resultaat geeft, dan kun je een montageset voor buiten bestellen.