• Kijk al digitale tv vanaf

Digitale TV van Digitenne

 • Haarscherpe beeld- en geluidskwaliteit
 • 30+ beschikbare zenders
 • Storingsvrij kijken

Wat is digitale TV?

Ben jij dol op het kijken van series, films en andere TV-programma’s? Dan is de term digitale TV bij jou vast niet onbekend! Digitale televisie, officieel ‘Digital Video Broadcasting’ maakt het mogelijk televisie te kijken met haarscherpe beeldkwaliteit. Dit is de opvolger van het ouderwetse analoog TV kijken en de verschillen zijn enorm. Bij digitale TV wordt het signaal op een efficiëntere manier verstuurd, waardoor je veel scherper beeld en geluid hebt. Daarnaast heeft deze vorm van televisie kijken nog veel meer voordelen, maar daar vertellen we je hieronder meer over!

Alle opties om digitaal TV te kijken

 In Nederland kun je op een aantal verschillende manieren digitaal TV kijken:

 • De meest voorkomende manier om digitaal TV te kijken is via een abonnement met een coax- of UTP-kabelverbinding in je woonkamer. Het fijne aan digitaal TV kijken met een kabel is dat er geen dure schotel of antenne aan te pas komt. Het digitale signaal wordt direct vanaf de straat naar je meterkast geleid en via de kabel naar je TV. Het nadeel hiervan is dat je alleen in ruimtes TV kunt kijken waar je zo'n coax of UTP-aansluiting hebt. Dit betekent dat je niet overal in huis TV kunt kijken. 

 • Televisie kijken via een schotel is de beste manier om allerlei internationale zenders (in hoge beeldkwaliteit) op je TV te ontvangen. De schotel ontvangt het signaal van twee of meerdere satellieten. Met digitale satelliet-TV kun je overigens ook in het buitenland je favoriete Nederlandse programma’s bekijken. 

 • Met Digitenne kijk je via de ether digitale televisie. Het signaal wordt met een meegeleverde antenne uit de lucht gehaald en via je Digitenne TV-ontvanger omgezet naar digitaal beeld en geluid. Het grote voordeel van Digitenne? Je kijkt met één abonnement overal draadloos TV. In elke kamer van je huis, in je tuin, op de camping en zelfs aan boord van je boot! 

 • Interactieve televisie is een moderne optie, die je tegenwoordig steeds vaker voorbij ziet komen. Om iTV te gebruiken heb je een stabiele internetverbinding en een koppel-tool zoals Chromecast nodig, zodat je online programma’s op je TV kunt streamen. Met deze optie hoef je nooit meer iets te missen, omdat je alles gemakkelijk on demand kunt kijken. Je bepaalt dus zelf wanneer je iets wilt kijken en bent niet meer afhankelijk van het uitzendschema van de zenders. Het fijne aan interactieve televisie is dat je via de gekoppelde app ook onderweg of in het buitenland TV kunt kijken! Let op: voor het streamen van televisie maak je gebruik van het internet. Hier heb je dus wel wifi of een grote databundel en goed bereik voor nodig. Dit maakt iTV vaak niet de meest betrouwbare of geschikte optie voor op de camping of op de boot. 

Hoe werkt de digitale TV van Digitenne?

Dat is best simpel! Wij sturen een digitaal televisiesignaal via de lucht naar je Digitenne set. Dit signaal wordt automatisch omgezet (gedecodeerd) naar zenders, beelden en geluid. Dit gebeurt allemaal in een kastje dat wij een decoder of TV-ontvanger noemen. Als je kiest voor digitale TV van Digitenne, krijg je van ons zo’n digitale ontvanger of als alternatief een insteekkaart. Welke zenders je met digitale televisie ontvangt, hangt af van het pakket dat je aanschaft bij Digitenne.

Je TV zelf kan het digitale signaal niet omzetten, hier heb je een aparte digitale TV-ontvanger of insteekkaart voor nodig. Bij Digitenne bestel je goedkoop en gemakkelijk extra digitale tv-ontvangers

Meer informatie


Wat zijn de voordelen van digitaal TV kijken?

Digitaal TV kijken brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van analoog TV kijken. Benieuwd wat de voordelen zijn? Lees dan gauw verder, wij zetten ze voor je op een rijtje:

 • Betere beeld- en geluidskwaliteit (HD-TV)
 • Minder verstoringen (geen ruis op de lijn)
 • Meer zenders beschikbaar
 • Mogelijkheid voor interactieve TV, zoals video on demand
 • Mogelijkheid voor draadloos TV-kijken met de Digitenne ontvanger
digitale tv-kijken afbeelding

Digitaal TV abonnement afsluiten?

Sluit direct je digitale tv abonnement af bij Digitenne en geniet binnen no-time van hoge kwaliteit digitale televisie. Eerst checken waar je de beste digitale tv aanbieders vindt? Bekijk dan onze concurrentievergelijker


Bestel direct KPN Digitenne