Het is weer zover! De oliebollenkramen schieten als paddenstoelen uit de grond, en de geur van heerlijke appelbeignets hangt al in de lucht. Het is bijna 31 december en dan gaan de laatste uren van het jaar in, maar wat ga jij in die tijd doen? Op televisie worden namelijk veel verschillende programma’s uitgezonden, allemaal met betrekking tot de afsluiting van het jaar. Maar welke show ga jij kijken? Wij helpen je met kiezen! Lees het hier!

Oud & Nieuw beleef je met Digitenne

Je kent het wel, de laatste uren van het jaar gaan in en iedereen zit met gepaste zenuwen elk uur naar de klok te staren. De avond is gevuld met lekker eten en drinken met je familie en vrienden. Maar dan komt het moment dat jij per se naar de Top 2000 wil luisteren, terwijl iemand anders graag op televisie de oudejaarsconference wil zien. Geen paniek! Met Digitenne kun je in heel Nederland zowel radio luisteren als tv-programma’s kijken (en dat zelfs op meerdere tv’s tegelijk!). Dus met Digitenne in huis hoef je niet bang te zijn dat je jouw favoriete programma moet missen. Zo kun je knallend het nieuwe jaar in!


Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Welke programma’s zijn er op oudejaarsavond op TV?

Benieuwd waar je allemaal uit kan kiezen op 31 december? De tv-programma’s die te zien zijn op oudejaarsavond, hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. 

NPO1: oudejaarsconference met Claudia de Breij

Op NPO1 is op 31 december om 22:00 uur de welbekende oudejaarsconference te zien. Elk jaar wordt door een cabaretier de avond vol gepraat met grappen, die allemaal te maken hebben met het afgelopen jaar. Dit jaar wordt het voor de tweede keer uitgevoerd door Claudia de Breij. Ze is nu al begonnen met try-outs, waardoor het op het ‘moment suprême’ een fantastische show belooft te worden!

RTL4: Martijn Koning en Paul de Leeuw

RTL4 heeft lang spannend gehouden wat hun planning voor oudejaarsavond is. Maar... de kogel is door de kerk: Paul de Leeuw vult de laatste uurtjes van 2019 op RTL4 met een feel-good-show! Met het programma Paul Pakt Uit, gaat Paul wensen in vervulling brengen, cadeaus uitdelen en bucketlists afwerken van mensen die zichzelf of anderen hebben opgegeven. Het programma wordt uitgezonden om 22:30 uur, na de oudejaarsconference van cabaretier Martijn Koning die om 20:30 uur begint.

SBS6: oudejaarsspecial Ik Hou Van Holland

SBS6 neemt dit jaar de oudejaarsspecial Ik Hou Van Holland over van RTL4. Linda de Mol heeft de overstap gemaakt naar SBS6 en gaat dus dit jaar op deze zender een spetterende oudejaarsavond neerzetten. Twee teams met BN'ers gaan de strijd met elkaar aan door middel van het uitvoeren van hilarische opdrachten. Wie zal deze laatste avond van 2019 met de winst naar huis gaan?

The day after: de leukste programma's op nieuwjaarsdag

De eerste dag van het nieuwe jaar is aangebroken. 1 januari 2020: de dag dat je vuurwerk opruimt, de heerlijke overgebleven oliebollen opeet en de leukste programma's van nieuwjaarsdag kijkt. De volgende programma’s zijn op televisie te zijn op nieuwjaarsdag:

SBS6: TV-premiere Adem in Adem uit met Jochem Myjer

Jochem Myjer mag op SBS6 het nieuwe jaar aftrappen met zijn populaire theatershow: Adem in, Adem uit. Hij heeft deze show al ruim driehonderd keer in het theater gespeeld voor uitverkochte zalen. Zijn laatste theatershow was in november, waar wederom veel mensen een kaartje misliepen. Dus, heb je de show nog niet gezien? Of wil je hem op deze brakke dag gewoon nog een keer bekijken? Op 1 januari 2020 wordt de show op SBS6 integraal uitgezonden om 20:30 uur.

NPO1: NOS nieuwjaarsconcert

Op NPO1 wordt het nieuwe jaar ingeluid met een mooi, rechtstreeks verslag van het traditionele Nieuwjaarsconcert door de Wiener Philharmoniker onder leiding van dirigent Andris Nelsons. De muziek van Johann Strauss en zijn tijdgenoten staat in het concert centraal. Het concert is in de Musikverein in Wenen, waar Andris Nelson op de bok staat. 

NPO2: nieuwjaarsconcert Roll over Beethoven

Net als voorgaande jaren brengt NPO2 in samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble het Nieuwjaarsconcert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Met deze keer als thema: Roll over Beethoven. Dit muziekspektakel is te zien van 23:55 uur tot 01:15 uur.

NET5: New Years Eve

Heb je het laat gemaakt met oudjaarsdag en wil je zonder te hoeven nadenken een film kijken op de bank? Dan is Net5 voor jou het kanaal. Hier kun je een heerlijke romantische komedie kijken genaamd - hoe kan het ook anders - New Years Eve.

Overzicht programmering Oud & Nieuw

Oudjaarsdag:

NPO1
20.30 uur Mindf*ck oudejaarsspecial
21.40 uur DWDD Oud & Nieuw
22.30 uur Oudejaarsconference Claudia de Breij
RTL4
20.30 uur Martijn Koning Oudejaarsconference
22.30 uur Oudejaarsshow met Paul de Leeuw
SBS6
20.00 uur Borsato: De Kuip
22.00 uur Ik Hou Van Holland oudejaarsspecial

Nieuwjaarsdag:

NPO1
11.15 uur NOS Nieuwjaarsconcert vanuit Wenen
NPO2
18.55 uur Nieuwjaarsconcert vanuit Concertgebouw
SBS6
20.30 uur Adem in, Adem uit met Jochem Myjer
NET5
14.10 uur New Years Eve