18,- p/mnd

Wat is een digitale decoder?

Een decoder (ook wel settopbox genoemd) is een digitale ontvanger die signalen omzet naar beelden om Full HD tv te kunnen kijken. Vervolgens kun je de zenders die in je abonnement zitten bekijken. Wij leggen je hieronder alles uit over decoders, hoe het werkt en wat je ermee kunt.

Hoe werkt een decoder van Digitenne?

Om overal waar je komt digitale tv te ontvangen heb je een decoder nodig. Je kunt digitale tv op meerdere manier ontvangen waaronder via de kabel, ether, glasvezel, satelliet of DSL. Bij digitale televisie van Digitenne wordt het signaal binnengehaald via de ether. De DVB-T2 decoder van Digitenne vangt signalen uit de lucht op met behulp van een kleine tv-antenne en stuurt ze door naar je tv. De decoder zet deze signalen vervolgens om naar Full HD tv. Hierdoor kun jij overal waar je komt genieten van live televisie.


Direct KPN Digitenne bestellen


decoder

Wat kun je allemaal met een decoder?

Scrollen door de Elektronische programma gids

De decoders van Digitenne beschikken over een EPG (Elektronische Programma Gids). Dit geeft je de mogelijkheid om op je tv scherm een lijst te zien, waarop je een tv programma en het tijdstip kunt zien. Per programma wordt er ook informatie gegeven over de inhoud. Zo kun je altijd vooruit kijken welke interessante programma’s er die dag te zien zijn per zender.

Tv programma opnemen op harde schijf

Een interessant programma gezien waar je niet op dat moment naar kunt kijken? Geen zorgen, je kunt altijd een tv programma opnemen op de harde schijf. Klik van te voren op het programma dat je wilt opnemen en kijk het later terug. Ben je een tv programma aan het kijken en wil je een koffie halen of een stukje overslaan? Met gemak pauzeer je het beeld of spoel je hem door.


Lees meer over digitale televisie

Wat is het verschil tussen een HD en SD decoder?

Een HD (High Definition) en een SD (Standard Definition) decoder zorgen beiden voor het decoderen van signaal naar beeld op je tv. Een SD decoder wordt door een SCART kabel met de televisie verbonden, waar een HD decoder met een HDMI kabel wordt verbonden. De SD decoder heeft geen opneem functie, geen elektronische programma gids en is niet geschikt voor het kijken van HD tv. Wil je scherper beeld met een hogere resolutie? Dan heb je een HD ontvanger nodig. Digitenne biedt de mogelijkheid om full HD tv te kijken, waar en wanneer je maar wilt.