Hoe kijk ik TV in de camper of caravan?

Ga je in Nederland op vakantie met de caravan of camper? Dan wil je natuurlijk ongestoord kunnen genieten van je favoriete tv-programma’s. Wanneer je van plan om daarvoor een tv te kopen, moet je met andere dingen rekening houden dan wanneer je een televisie voor thuis aanschaft. Bekijk onze 6 onderstaande tips, zodat je ook in de camper of caravan optimaal geniet van jouw favoriete tv-programma’s en sportwedstrijden!

Tip #1: opties voor een camper-tv of caravan-tv

Als je op vakantie gaat met de camper of caravan, moet je vaak een stukje reizen. Wil je ook onderweg tv kunnen kijken? Dan is het handig om te kiezen voor een tv met USB-aansluiting, HDMI-poort of dvd-speler. Zo speel je overal je favoriete films en series af!


Tip #2: kies een 12 volt aansluiting voor de stroom voor een camper tv

Het kan goed voorkomen dat er in de caravan of camper geen toegang is tot een 230 volt aansluiting. Kies in dit geval dan voor een tv met 12 volt aansluiting. Hiermee ben je niet afhankelijk van stroomvretende omvormers en kun je gerust overal tv kijken, zelfs op de weg! De tv-modellen die geschikt zijn voor een 12 volt aansluiting, worden vaak niet standaard geleverd met een 12 volt kabel, waardoor je die los erbij moet kopen. 

Tip #3: let op het formaat van de caravan tv

Tv-kijken in de caravan heeft een andere ervaring dan wanneer je thuis kijkt. Dit komt omdat men over het algemeen thuis meer ruimte heeft dan in de caravan of camper. Hierdoor zit je vaak wat dichter op het beeld, waardoor het scherm ook niet zo groot hoeft te zijn. Meet voor de aanschaf van de televisie de beschikbare ruimte op in je caravan/camper. Zo weet je zeker dat je het formaat ook kwijt kunt.

Tip #4: let op de beeldscherpte van de televisie

Het klinkt heel logisch om niet te duur te kopen, maar een televisie kan snel in de kosten oplopen. Aan de hand van tip #3 kun je al een boel geld besparen, maar wist jij bijvoorbeeld al dat je met een kleinere televisie ook te maken hebt met een andere beeldscherpte? Je kunt onder andere kiezen uit LED, 4K, 4K UHD en Full HD. De verschillen in deze scherptes zijn pas goed zichtbaar op de grotere televisies. 

Wanneer je voor je camper of caravan een kleinere televisie kiest van 32 inch of kleiner, dan heb je aan een HD Ready tv voldoende. Wat handig is omdat je bij Digitenne alle zenders in Full HD-beeldkwaliteit kunt kijken.


Tip #5: zet de televisie in je caravan of camper vast met een muurbeugel

Als je reist met een caravan of camper ben je altijd onderweg. Daarom kun je het beste je vers aangeschafte caravan tv direct vastzetten door middel van een muurbeugel. Op deze manier kan de tv nergens heen schuiven en loop je niet het risico dat jouw tv in scherven ligt bij aankomst op de camping.

Tip #6: een draadloos tv-abonnement

Wil je een tv in je camper, zonder een schotel hoeven te gebruiken? Geen probleem! Door middel van draadloos tv-kijken van Digitenne, kun je goedkoop én makkelijk tv kijken op de camping. Je ontvangt een compact tv-kastje die je aansluit op je tv, waardoor je overal in Nederland direct draadloos tv kunt kijken in je caravan of camper, zonder kabel of schotel.  

Bestel Digitenne voor jouw caravan tv