Ga je op vakantie met de caravan of camper en ben je van plan om daarvoor ook een tv te kopen? Dan moet je met andere dingen rekening houden dan wanneer je een televisie voor thuis aanschaft. Bekijk onze 5 onderstaande tips, zodat je ook op vakantie optimaal geniet van jouw favoriete tv-programma’s en sportwedstrijden!

Caravan tv tip #1: kies een 12 volt aansluiting voor de stroom

Het kan goed voorkomen dat er in de caravan, maar vaker in de camper, geen toegang is tot een 230 volt aansluiting. Kies in dit geval dan voor een tv met 12 volt aansluiting. Hiermee ben je niet afhankelijk van stroomvretende omvormers en kun je gerust overal tv kijken, zelfs op de weg! De tv-modellen die geschikt zijn voor een 12 volt aansluiting, worden vaak niet standaard geleverd met een 12 volt kabel, waardoor je die los erbij moet kopen. 

Caravan tv tip #2: let op het formaat van de televisie

Tv-kijken in de caravan heeft een andere ervaring dan wanneer je thuis kijkt. Dit komt omdat men over het algemeen thuis meer ruimte heeft dan in de caravan of camper. Hierdoor zit je vaak wat dichter op het beeld, waardoor het scherm ook niet zo groot hoeft te zijn. Meet voor de aanschaf van de televisie de beschikbare ruimte op in je caravan/camper. Zo weet je zeker dat je het formaat ook kwijt kunt.

Caravan tv tip #3: let op de beeldscherpte

Het klinkt heel logisch om niet te duur te kopen, maar een televisie kan snel in de kosten oplopen. Aan de hand van tip #2 kun je al een boel geld besparen, maar wist jij bijvoorbeeld al dat je met een kleinere televisie ook te maken hebt met een andere beeldscherpte? Je kunt onder andere kiezen uit LED, 4K, 4K UHD en Full HD. De verschillen in deze scherptes zijn pas goed zichtbaar op de grotere televisies. 

Wanneer je voor je caravan een kleinere televisie kiest van 32 inch of kleiner, dan heb je aan een HD Ready tv voldoende. Wat handig is omdat je bij Digitenne alle zenders in Full HD-beeldkwaliteit kunt kijken.


Caravan tv tip #4: zet de televisie vast met een muurbeugel

Als je reist met een caravan of camper ben je altijd onderweg. Daarom kun je het beste je vers aangeschafte caravan tv direct vastzetten door middel van een muurbeugel. Op deze manier kan de tv nergens heen schuiven en loop je niet het risico dat jouw tv in scherven ligt bij aankomst op de camping.

Caravan tv tip #5: een draadloos tv-abonnement

Één van de makkelijkste en goedkoopste manieren om tv te kijken in of buiten je caravan, is door middel van draadloos tv-kijken met Digitenne! Je ontvangt een compact tv-kastje die je aansluit op je tv, waardoor je overal in Nederland direct draadloos tv kunt kijken, zonder kabel of schotel.  

Bestel Digitenne voor jouw caravan tv