Wanneer je een tv-abonnement afsluit, wil je natuurlijk weten welke vorm van tv-kijken het beste aansluit op jouw wensen, budget en woonsituatie. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit kabeltelevisie, draadloze televisie en interactieve televisie. Wat houden deze drie opties voor tv-kijken precies in en wat zijn de grootste voor- en nadelen? We leggen het je uit!

Hoe werkt draadloos tv-kijken?

Het draadloze tv-signaal van Digitenne wordt door verschillende zendmasten van KPN uitgezonden, waarna het via de lucht je huiskamer binnenkomt. Dit draadloze tv-signaal is een DVB-T2-signaal, wat je kunt vergelijken met het signaal van de radio. Net als bij kabel-tv maak je gebruik van een tv-ontvanger. Het verschil zit ‘m in het feit dat je de tv-zenders niet ontvangt via de kabel, maar via de een antenne die je aansluit op je tv. Dit betekent dat je geen draden of snoeren nodig hebt om Digitenne te kunnen ontvangen. De draadloze tv-ontvanger decodeert dit digitale signaal en vertaalt het om naar beeld, waardoor jij overal in Nederland tv kunt kijken, waar je maar wilt! Je hebt alleen een stopcontact nodig. Digitenne is uniek in Nederland door als enige provider draadloze televisie aan te bieden.

Voor- en nadelen van draadloze televisie

+ Goede beeld- en geluidskwaliteit
+ Goedkoop
+ Altijd en overal tv-kijken
+ Draadloze televisie zonder kabel of schotels

- Alleen lineaire tv
- 1 tv per ontvanger (extra kosten bij meerdere ontvangers)

Conclusie

Draadloze televisie is niet alleen handig voor in huis, maar ook op de camping, op je zolderkamer waar je geen kabelaansluiting hebt of in je studentenhuis. Je kunt het immers overal aansluiten voor een lage prijs!

Al overtuigd?

Ben je al overtuigd van alle voordelen van draadloos tv-kijken, en is dit precies waar jij naar op zoek bent? En betaal je liever niet te veel voor digitale kabel-tv of interactieve tv? Bestel dan gelijk de draadloze tv-ontvanger van Digitenne!

Bestel direct Digitenne

Wat is digitale kabeltelevisie?

Digitale kabel-tv komt je woning of kamer binnen via een bedraad netwerk. Dit wordt ook wel het Digital Video Broadcasting - Cable, of kortweg DVB-C-signaal genoemd. Deze kabel verbindt met een tv-ontvanger, die jouw tv weer verbindt met de netwerkkabel. Zo vertaalt de tv-ontvanger het digitale signaal van de kabel naar beeld. Via deze tv-ontvanger kun jij vervolgens kijken naar het zenderpakket. Welke zenders jij thuis ontvangt, is afhankelijk van het specifieke pakket dat je bij je provider afsluit. En natuurlijk: hoe meer zenders en flexibiliteit, hoe hoger je kosten. Uit welke provider je kunt kiezen voor het gebruiken van digitale kabel-tv, is afhankelijk van jouw specifieke postcode.

Voor- en nadelen van kabeltelevisie

+ Goede beeld- en geluidskwaliteit
+ Ruim zenderaanbod
+ Mogelijkheid tot interactieve tv

- Alleen lineaire tv
- Gebonden aan locatie (minder flexibel)
- Niet draadloos
- 1 tv per ontvanger (extra kosten bij meerdere ontvangers)

Conclusie

Kabeltelevisie is handig voor thuis of op kamers. Let er wel op dat je locatiegebonden bent (providers leveren vaak op specifieke postcodes) en dat niet in elke ruimte in huis een tv-aansluiting aanwezig is.


Wat is interactieve televisie?

Met interactieve televisie heb je als gebruiker de meeste mogelijkheden: hiermee bepaal je wat je kijkt en wanneer. Ook kun je vaak een on-demand pakket afsluiten waardoor je je tv-aanbod compleet kan personaliseren. Bij interactieve tv wordt het beeld via een modem via het internet geleverd. Daarom is interactieve tv alleen een optie wanneer je een pakket met televisie én internet of een alles-in-1 pakket bij je provider afsluit. Oneindig veel mogelijkheden dus, maar wel met een prijskaartje!

Voor- en nadelen van interactieve televisie

+ Goede beeld- en geluidskwaliteit
+ Tv-kijken via internet
+ Kijken wat je maar wilt, wanneer je wilt
+ Opnemen mogelijk
+ On-demand programma's beschikbaar
+ Live pauzeren

- Duurder
- Niet draadloos

Conclusie

Interactieve televisie is handig voor wanneer je op zoek bent naar veel keuze en flexibiliteit in je zenderaanbod, en als je on-demand tv wilt kijken.

Klaar om een keuze te maken?

Nu weet je wat de verschillende vormen van tv-kijken zijn en welke het beste aansluiten bij jouw wensen. Spreekt draadloos tv-kijken jou het meeste aan? Dat kan in een handomdraai met Digitenne! In slechts 10 minuten kun je al genieten van het gemak van draadloos tv-kijken, waar je maar wilt! Het enige wat je moet doen is je antenne neerzetten en de tv-ontvanger aansluiten op je tv. De zenders worden automatisch in de goede volgorde gezet.

Bestel direct Digitenne