Wanneer je een tv-abonnement afsluit, wil je natuurlijk weten welke vorm van tv-kijken het beste aansluit op jouw wensen, budget en woonsituatie. Zo kun je tegenwoordig kiezen uit kabeltelevisie, draadloze televisie en interactieve televisie. Wat houden deze drie opties voor tv-kijken precies in en wat zijn de grootste voor- en nadelen? We leggen het je uit!

Hoe werkt draadloos tv-kijken?

Het draadloze tv-signaal van Digitenne wordt door verschillende zendmasten van KPN uitgezonden, waarna het via de lucht je huiskamer binnenkomt. Dit draadloze tv-signaal is een DVB-T2-signaal, wat je kunt vergelijken met het signaal van de radio. Je ontvangt het signaal via de antenne die je aansluit op je tv. Draden en snoeren kunnen dus de deur uit! De draadloze tv-ontvanger vertaalt het digitale signaal naar beeld, waardoor jij overal in Nederland tv kunt kijken zonder kabel! Je hebt alleen een stopcontact nodig.

Voor- en nadelen van draadloze televisie

De voordelen van draadloze tv zijn:
+ Goede beeld- en geluidskwaliteit
+ Goedkoop
+ Altijd en overal draadloos tv-kijken
+ TV-kijken zonder kabel of schotels

De nadelen van draadloze TV zijn:
- Alleen lineaire tv (niet digitaal of smart)
- 1 tv per ontvanger (extra kosten bij meerdere ontvangers)

Conclusie

Draadloze televisie is niet alleen handig voor in huis, maar ook op de camping, op je zolderkamer waar je geen kabelaansluiting hebt of in je studentenhuis. Kijk draadloos tv voor een lage prijs!

Al overtuigd?

Ben je al overtuigd van alle voordelen van draadloos tv-kijken en is dit precies waar jij naar op zoek bent? Betaal je liever niet te veel voor digitale kabel-tv of interactieve tv? Bestel dan gelijk de draadloze tv-ontvanger van Digitenne!

Bestel direct Digitenne Meer informatie

Wat is digitale kabel TV?

Digitale kabel tv komt je woning of kamer binnen via een bedraad netwerk. Dit wordt ook wel het DVB-C-signaal genoemd. Deze kabel verbindt met een tv-ontvanger, die jouw tv weer verbindt met de netwerkkabel. Zo vertaalt de tv-ontvanger het digitale signaal van de kabel naar beeld. Via deze tv-ontvanger kun jij vervolgens kijken naar het zenderpakket. Welke zenders jij thuis ontvangt, is afhankelijk van het specifieke pakket dat je bij je provider afsluit. En natuurlijk: hoe meer zenders en flexibiliteit, hoe hoger je kosten. Uit welke providers je kunt kiezen voor het gebruiken van digitale tv via kabel, is afhankelijk van jouw specifieke postcode.

Voor- en nadelen van kabeltelevisie

De voordelen van kabel tv zijn:
+ Goede beeld- en geluidskwaliteit
+ Ruim zenderaanbod
+ Mogelijkheid tot interactieve tv

De nadelen van kabel tv zijn:
- Alleen lineaire tv
- Gebonden aan locatie (minder flexibel)
- Niet draadloos
- 1 tv per ontvanger (extra kosten bij meerdere ontvangers)

Conclusie

Kabel tv is handig voor thuis of op studentenkamers. Let er wel op dat je locatiegebonden bent (providers leveren vaak op specifieke postcodes) en dat niet in elke ruimte in huis een tv-aansluiting aanwezig is.


Wat is interactieve televisie?

Met interactieve televisie heb je als gebruiker de meeste mogelijkheden: hiermee bepaal je wat je kijkt en wanneer. Ook kun je vaak een on-demand pakket afsluiten waardoor je je tv-aanbod compleet kan personaliseren. Wat is het verschil tussen interactieve tv en digitale tv? Bij interactieve televisie wordt het beeld met behulp van een modem via het internet geleverd. Daarom is interactieve tv alleen een optie wanneer je een pakket met televisie én internet of een alles-in-1 pakket bij je provider afsluit. Digitale tv is een overkoepelende term waar interactieve tv onder valt.

Voor- en nadelen van interactieve televisie

De voordelen van interactieve tv zijn:
+ Goede beeld- en geluidskwaliteit
+ Tv-kijken via internet
+ Kijken wat je maar wilt, wanneer je wilt
+ Mogelijkheid tot opnemen
+ On-demand programma's beschikbaar
+ Live pauzeren

De nadelen van interactieve tv zijn:
- Duurder
- Niet draadloos

Conclusie

Interactieve televisie is handig voor wanneer je op zoek bent naar veel keuze en flexibiliteit in je zenderaanbod, of als je on-demand wilt tv-kijken.

Klaar om een keuze te maken?

Nu weet je wat de verschillende vormen van tv-kijken zijn en welke het beste aansluiten bij jouw wensen. Spreekt draadloos tv-kijken jou het meeste aan? Probeer dan Digitenne! In slechts 10 minuten maak je jouw televisie klaar voor draadloos tv-kijken. Het enige dat je hoeft te doen is je antenne neerzetten en de tv-ontvanger aansluiten op je tv. Zo geregeld!

Bestel direct Digitenne Meer informatie