Het is december, het einde van het jaar is in zicht en alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar worden op een rijtje zet. Dit betekent voor de muziekliefhebbers maar één ding: de samenstelling van de Top 2000 lijst van 2019! Wat de Top 2000 ook alweer is, hoe deze wordt samengesteld en wanneer deze wordt uitgezonden, lees je in deze blog.

Wanneer begint de Top 2000? Luister mee met Digitenne

Het uitzenden van de Top 2000 start traditiegetrouw op eerste kerstdag, en het laatste nummer speelt op oudejaarsavond precies om 23:59 uur. Benieuwd hoe laat je mag klaarzitten om jouw favoriete nummers aller tijden te beluisteren? Vanaf 08:00 uur ‘s ochtends gaat nummer 2000 van start. Doordat de Top 2000 met nummer 2000 begint en op oudejaarsavond eindigt met de nummer 1, wordt de muziek dus steeds beter en zijn trouwe luisteraars verzekerd van goede muziek op de laatste avond van het jaar. Wil jij tijdens dit fantastische jaareinde geen nummer missen? Met Digitenne is dit mogelijk! Je kunt met Digitenne namelijk altijd en overal draadloos tv-kijken en naar diverse radiozenders luisteren.


Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Op welke zender is de Top 2000 te beluisteren?

Benieuwd waar de Top 2000 wordt uitgezonden? Sinds het allereerste begin is dit op Radio 2 van de NPO. Kijk je liever via de tv? Dan is de lijst 24 uur per dag te volgen via NPO1 Extra en ’s nachts op NPO3. Wil je weten op welke frequentie je Radio 2 kunt terugvinden? Bekijk dan de radiofrequenties en schakel op eerste kerstdag gelijk over!

Wat is de Top 2000?

De Top 2000 is een radioprogramma van NPO Radio 2 dat (tot ieders blijdschap) jaarlijks terugkeert. Dit jaar is het alweer tijd voor de 21e editie! Deze lijst wordt namelijk al samengesteld sinds 1999, bestaande uit de populairste nummers ooit gemaakt. De Top 2000 lijst bestaat uit nummers van alle tijden en muziekgenres. Hierdoor waan je je in een reis door de tijd, waarin onder andere rocknummers en pop hits te horen zijn. Welke nummers in de Top 2000 lijst van 2019 voorkomen, bepaal jij!

Kun je nog stemmen voor de Top 2000?

Ieder jaar speelt toch weer de vraag welke nummers er nu tot de beste tweeduizend behoren. De muziekstromingen door de jaren heen zijn erg divers, en daarnaast heeft iedereen een andere muzieksmaak. De samenstelling van de complete Top 2000 is dan ook een punt van discussie waar verschillende muziekcritici zich in mengen. Niet alleen muziekcritici, maar iederéén kan zijn mening geven en een steentje bijdragen aan de samenstelling van de nummers. Je kunt elk jaar stemmen door de titel, artiest en motivatie op te geven van jouw vijftien favoriete nummers. Hierdoor komen deze nummers mogelijk in de Top 2000 of help je deze naar een hogere plaatsing! De stemming voor dit jaar is al geweest en er hebben weer enorm veel mensen gestemd. Benieuwd hoe de samenstelling is geworden? Helaas moet je daarop nog even wachten. Op 20 december wordt de Top 2000 bekendgemaakt. Enorm spannend dus!

Bron: NPO Radio 2

Bekijk nog één keer de Top 2000 lijst van 2018

Heb je nog steeds heimwee naar de Top 2000 van vorig jaar? Bekijk alle Top 2000 nummers van 2018, en geniet nog even na nu het nog kan.