Stem jij elke dag om dezelfde tijd af op je vaste radiostation? Dat kan maar één ding betekenen: jouw favoriete radio DJ is weer aan het werk! Elke radiozender heeft een ander talent, maar wie is nu de absolute publiekslieveling? Lees hier onze top 10 van de leukste radio DJ’s van Nederland!

10. Barry Paf

Barry maakt al radioprogramma’s sinds zijn dertiende en heeft inmiddels misschien wel de bekendste stem van Nederland! Passend dus, dat Barry nu te horen is bij zender 100% NL! In zijn ochtendprogramma ‘De Barry Paf Show’ geeft Barry jou samen met sidekick Patricia je dagelijkse dosis energie én Nederlandse hits. Dat maakt filerijden een stuk aangenamer! Ook bekende Nederlanders komen regelmatig langs in de studio. Van Duncan Laurence tot Mark Rutte, Barry vraagt ze de hemd van het lijf. Zelf naar radio dj Barry Paf luisteren? Stem dan elke werkdag tussen 06:00 en 10:00 uur af op 100% NL.

9. Wietze de Jager


Hij was vroeger met Mattie, maar stapte solo over naar radio 538. Daar werd hij met open armen ontvangen, want zonder Wietze geen weekendshow! Samen met co-host Klaas van der Eerden en sidekick Chris Bergström luidt Wietze elke vrijdagavond tussen 18:00 en 22:00 uur het weekend in. Ben je dan te druk bezig met dansjes doen? Ook op zaterdag en zondag tussen 12:00 en 15:00 uur kun je naar ‘Weekend Wietze’ luisteren op radio 538!

8. Gijs Staverman


Je kent hem misschien van televisie, maar Gijs Staverman begon zijn carrière toch echt als radio DJ! Sinds hij voor NPO Radio 2 werkt, kun je zijn onmiskenbare stem ook horen wanneer hij de populaire Top 2000 presenteert. Wees niet bang, je hoeft niet tot de feestdagen te wachten om weer naar Gijs te luisteren! Stem elke werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur af op Radio 2 voor zijn lunchprogramma ‘Gijs 2.0’.

7. Rob Stenders

Ben je klaar voor een woordgrap? Dan ben je klaar voor ‘One Night Stenders’! Elke vrijdagavond vanaf 22:00 uur brengt de show je ‘Stenders Date Vermaak’, ‘de Pianokwis & Het Klokkenspel’ en natuurlijk een ‘Virtuele Afterparty’. Vind je één avond wel erg weinig Rob Stenders? Luister dan van maandag tot en met donderdag tussen 14:00 en 16:00 uur naar ‘Stenders Platenbonanza’.

6. Domien Verschuuren


Hij liet zich jaarlijks uithongeren voor het goede doel in 3FM Serious Request, maar eind 2018 maakte Domien de overstap naar Qmusic! Wanneer luister je naar Domien? Als je van hits houdt! Hij presenteert namelijk elke vrijdag tussen 14:00 en 18:00 uur de wekelijkse top 40 hits. Maar dat is niet de enige reden om op Qmusic af te stemmen. Domien is namelijk ook van maandag tot donderdag te horen van 16:00 tot 19:00 uur, en in zijn show kan werkelijk waar alles gebeuren! Zo brengt Armin van Buuren hem een bezoek, knalt Davina Michelle een champagnekurk door zijn plafond en worden Q-collega’s opgesloten in een Escape Room. Meeluisteren doe je via Qmusic!

5. Wilfred Genee


Eén kanaal is niet genoeg voor Wilfred Genee! Sinds 2019 is hij niet alleen te zien op televisie, maar ook te horen op Radio Veronica! De radioversie van ‘Veronica Inside’ is van maandag tot en met donderdag te horen tussen 16:00 en 18:00 uur. Samen met sidekicks Niels van Baarlen, Rick Romijn en Celine Huijsmans ontvangt Genee dagelijks bekende gasten én stookt hier en daar wat ruzies op. Op de vrijdagen schuift hij weer aan op tv, en draagt hij het radio-stokje over aan Jan Joost van Gangelen. Benieuwd hoe Wilfred het doet op de radio? Luister dan elke middag naar Radio Veronica!

4. Ruud de Wild

Radio-DJ, kunstenaar, presentator: wat kan Ruud de Wild niet? Na diverse televisiejaren is Ruud nu elke werkdag tussen 16:00 en 18:00 uur te horen op Radio 2 met ‘De Wild in de Middag’. Op geheel eigenzinnige manier bespreekt Ruud de actualiteiten, interviewt spraakmakende gasten en hij sluit natuurlijk elke vrijdag de week voor je af met een vrijdagmiddagborrel! Luister je mee? Stem dan elke werkdag af op NPO Radio 2!

3. Giel Beelen


Na zijn emotionele afscheid als radio dj bij 3FM zou je denken dat Giel in de ochtenden lekker uitslaapt. Maar nee! Tegenwoordig kun je elke ochtend wakker worden met Giel in de ‘Veronica Ochtendshow’! Luister elke werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur naar items zoals de ‘Mobiel van Giel’, waarin Beelen belt met een verrassingsgast. Ook de legendarische ‘Opa Beelen’, waarin de zogenaamde grootvader van Giel aan het woord komt, is terug van weggeweest. Wil je ook lachend de ochtendspits doorkomen? Luister dan elke werkdag naar radio Veronica!

2. Frank Dane


Frank Dane is al jarenlang af en aan te horen als radio dj op 538! Het is te hopen dat hij voorlopig even blijft, want op dit moment presenteert hij ‘De 538 Ochtendshow’ met Jelte van der Goot, Hannelore Zwitserlood, Henk Blok en Jelmer Gussinklo. In zijn ochtendshow ontvangt Frank bekende gasten, vraagt hij Nederland om haar mening én beantwoordt hij zelf luisteraarsvragen. Extra leuk: de ‘Flashback Friday’ waarin artiesten elke vrijdag een oude hit zingen in een nieuw jasje. Luister elke werkdag van 06:00 tot 10:00 uur naar Frank Dane op Radio 538!

1. Marieke Elsinga & Mattie Valk

Onze nummer één radio dj is stiekem een duo! Sinds Marieke Elsinga zich aansloot bij Mattie Valk op Qmusic is het goedlachse DJ-duo een absolute publieksfavoriet! Luister elke ochtend van 06:00 tot 09:00 uur naar de ‘Mattie & Marieke’-ochtendshow van Q voor hilarische, tongbrekende items zoals ‘Kent Mattie Marieke Beter dan Marieke Mattie Kent?’ Als ze niet bezig zijn met live ontsnappen uit de Escape Room van Domien, bespreekt het DJ-duo actualiteiten zoals nieuwe Snapchat-filters, het Songfestival en de leukste vragen van luisteraars! Word ook wakker met Mattie & Marieke en stem elke werkdag af op Qmusic!

Radio luisteren met Digitenne

Zin gekregen om te luisteren naar jouw favoriete radio DJ? Luister dan naar één van de 28 radiozenders in ons aanbod. Ga je binnenkort op vakantie in Nederland? Met Digitenne neem je niet alleen de radio overal mee naartoe, maar ook de leukste televisiezenders! Probeer het deze zomer zelf op de camping!

Bestel direct Digitenne Meer informatie