Binnenkort gaat alweer het tiende seizoen van The Voice of Holland van start! De datum van de eerste aflevering is inmiddels bekend en de audities zijn in volle gang. Ben je benieuwd naar de details? Alles over Nederlands populairste talentenjacht en het nieuwe seizoen lees je hier!

Wanneer en hoe laat begint seizoen 2019-2020?

Kun je niet wachten op het nieuwe seizoen? Goed nieuws: binnenkort is het wachten voorbij. Inmiddels is bekend wanneer The Voice of Holland weer begint. De eerste aflevering wordt op vrijdag 8 november om 20:30 uur uitgezonden op RTL4. Het programma is wekelijks te zien en de laatste aflevering van seizoen 10 is op 28 februari 2020 op de buis. Kan niet iedereen thuis genieten van zangtalenten? Of is er ook voetbal op TV? Het kan natuurlijk heel goed dat wanneer The Voice of Holland op TV is, ook een ander leuk programma op TV is. Geen zorgen, met Digitenne kijk je namelijk op meerdere tv’s tegelijk! Zo hoeft niemand in huis iets te missen en is ruzie om de afstandsbediening verleden tijd!

Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Het concept van The Voice of Holland

The Voice of Holland is al sinds 2010 op de Nederlandse TV te bewonderen. Door de jaren heen is het concept nog wel eens veranderd, maar inmiddels bestaat de talentenjacht uit een vaste formule. Die ziet er als volgt uit:

  • De Productie-auditie
  • De Blind Auditions
  • The Battles
  • The Knockouts
  • De Liveshows
  • De Finale

De Productie-auditie

In de eerste ronde kunnen de potentiële kandidaten zich zonder camera’s en publiek laten horen door de juryleden. Dit is een voorselectie waarbij de beste kandidaten worden gekozen om op TV te mogen optreden.

Bron: The voice of Holland

De Blind Auditions

In de tweede ronde van de The Voice of Holland mogen de geselecteerde kandidaten een minuut lang zingen voor de sterrencoaches. De coaches zitten met hun rug naar de kandidaten toe. Zo worden alleen de zangkwaliteiten van de deelnemers beoordeeld. Als de coaches een kandidaat in hun team wil hebben, dan kunnen ze daarvoor op een knop drukken. Als de artiesten het geluk hebben om door meerdere coaches te worden gekozen, mogen ze zelf kiezen bij welke coach ze zich willen aansluiten.


Bron: The voice of Holland

The Battles

In deze ronde heeft iedere coach een aantal van zijn kandidaten aan elkaar gekoppeld. Zij moeten dan met elkaar strijden door samen een nummer te zingen. Dit nummer wordt gekozen door de coach, en uit iedere battle gaat maar één winnaar door. Deze keuze wordt gemaakt door het zogeheten dreamteam. Dit team bestaat uit de coach zelf en een goede vriend of collega van de coach.


Bron: The voice of Holland

The Knockouts

Tijdens The Knockouts zingen de kandidaten een solonummer. Ze worden daarbij beoordeeld door hun eigen coaches. Mocht een coach toch nog twijfels hebben over de ranking van een van de kandidaten, dan mag een “challenge” worden aangevraagd. De coach krijgt dan de kans om het optreden van één van zijn kandidaten opnieuw te beluisteren en zo zijn keuze heroverwegen. De kandidaten de beste rankings, gaan door naar de volgende ronde.


Bron: The voice of Holland

The Liveshows

In deze ronde kiezen de deelnemers zelf een nummer, en die mogen ze dan live zingen voor publiek, TV en radio, op RTL4 en op Radio 538. Het publiek en de mensen thuis kunnen dan een act wegstemmen. Vervolgens komen van elke coach twee kandidaten in een sing-off, waarin ze hun nummer nog een laatste keer moeten zingen. Daarbij bepaalt de coach weer wie er afvalt. In de laatste fase van de liveshows zijn er twee acts per coach over. Het publiek stemt een kandidaat weg. Zo blijven alle coaches met één kandidaat over. Zij gaan naar de laatste ronde: de finale.


Bron: The voice of Holland

De Finale

In de finale nemen de overgebleven kandidaten van de coaches het tegen elkaar op. Via “televoting” kiest het publiek. De winnaar mag zich The Voice of Holland noemen!

Presentatoren en coaches

Benieuwd wie dit jaar The Voice of Holland presenteren? Er hebben een aantal wijzigingen plaatsgevonden voor het nieuwe seizoen. Dit jaar wordt The Voice of Holland voor het eerst gepresenteerd door Chantal Janzen in plaats van Wendy van Dijk. Verder zijn Martijn Krabbé en Jamai Loman gewoon weer van de partij. De coaches voor seizoen 10 zijn hetzelfde als het seizoen ervoor: Ali B, Lil’ Kleine, Waylon en Anouk. UIteraard weten de coaches als geen ander hoe je een onvergetelijke performance neer moet zetten!

Bron: The voice of Holland

De vorige winnaar: Dennis van Aarssen wint the Voice of Holland 2019

The Voice of Holland zorgt uiteraard voor een mooie kickstart voor de carrières van de kandidaten. Met name de finalisten en de winnaars kunnen na afloop serieuze bekendheid genieten. De laatste editie werd gewonnen door de vierentwintigjarige Dennis van Aarssen. Al van kinds af aan droomde hij ervan om ooit artiest te worden, en dat is gelukt! Dennis geeft nu door het hele land optredens voor volle zalen. Dat Dennis niet zomaar gewonnen heeft is wel duidelijk!