Smelt jouw hart ook van de piepjonge talentjes van The Voice Kids? Draai je grote rode stoel dan maar om, want het nieuwe seizoen gaat weer van start! De talentenjacht voor de jongste zangers en zangeressen van Nederland begint alweer aan haar negende seizoen. Benieuwd wie dit jaar de coaches zijn en wanneer je voor de buis moet zitten? Lees gauw verder!

Wanneer is het nieuwe seizoen van The Voice Kids op TV?

Maak je vrijdagavonden maar vrij want de Blind Auditions beginnen al bijna! The Voice Kids 2020 is vanaf 6 maart weer wekelijks te zien om 20.30 uur op RTL4. Wil je geen detail van de audities missen? Kijk in haarscherpe HD-kwaliteit met Digitenne! Met de draadloze tv-ontvanger geniet je zonder kabelaansluiting van de 30 populairste tv-zenders.

Bestel direct Digitenne Meer informatie

Hoe werkt The Voice Kids?

Stel je voor: je bent tien jaar oud en staat op een podium voor honderden toeschouwers en duizenden kijkers op tv. Je weet dat de vier juryleden elke noot beoordelen maar je kunt ze niet eens zien achter die grote rode stoelen. Je zult de sterren van de hemel moeten zingen om minstens één van die stoelen om te laten draaien.

Tientallen stoere kids durven deze uitdaging wel aan! In The Voice Kids proberen kinderen van acht tot veertien jaar tot beste jonge zanger of zangeres van Nederland verkozen te worden. De eerste ronde bestaat uit de Blind Auditions, waarin vier coaches bepalen wie ze in hun team willen. Dat doen ze door hun grote rode stoel om te draaien. Ben je door, dan mag je bij één van deze professionele zangers in training! Daarna volgt een afvalrace tussen de overgebleven kandidaten, totdat in de finale de grote winnaar wordt gekozen!

Wie zijn de nieuwe coaches van The Voice Kids?

Helaas keren presentatrice Wendy van Dijk en jurylid Ilse DeLange komend seizoen niet terug. Maar niet getreurd: hun opvolgers zijn niemand minder dan musicalster Jamai en zangeres Sanne Hans (Miss Montreal)! Deze laatste gaat de strijd aan met de terugkerende coaches Marco Borsato, Ali B en Anouk. Hopelijk kan Sanne haar ervaring als coach van The Voice of Holland meenemen en voor het eerst winnen. Jamai heeft ook niet stilgezeten: hij nam afgelopen jaar alle deelnemers al mee op verrassingsreis naar Disneyland!

Bron: The Voice Kids

Wie was de winnaar van The Voice Kids 2019?

Hij werd al een kleine André Hazes of Danny de Munk genoemd: de elfjarige Silver Metz brak in The Voice Kids 2019 door met zijn heerlijk platte levensliederen. Met het nummer ‘Zij’ van Marco Borsato (die zelf één van de coaches is!) maakte hij zo’n verpletterende indruk dat hij als jongste winnaar ooit uit de bus kwam. Silver kan deze overwinning toevoegen aan zijn indrukwekkende résumé, met onder andere een hoofdrol in Ciske de Rat en optredens bij Holland Zingt Hazes en Ajax. Herbeleef zijn winnende optreden waarmee hij de harten van de jury én het publiek veroverde:

Wie zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen?

Ben je benieuwd welke talentjes in 2020 meedoen aan The Voice Kids? Volg hier de updates over de kandidaten vanaf het begin van het nieuwe seizoen! Wie zijn er tot nu toe door naar de Battles? Dat zie je hieronder:

Kandidaat Leeftijd Coach Nummer
Thomas 8 jaar Sanne Het Is Een Nacht
Angelina 11 jaar Anouk Sweet But Psycho
Riley 13 jaar Anouk Beautiful
Dax 14 jaar Sanne Blue Suede Shoes
Zoë 10 jaar Ali B Blame It On The Boogie
Milika 11 jaar Anouk Jolien
Melissa 10 jaar Sanne Set Fire To The Rain
Noa 13 jaar Ali B Walk Me Home
Merle 13 jaar Marco Borsato Lopen Op Het Water
Rogier 14 jaar Anouk That’s What I Like
Beau 9 jaar Marco Borsato Thinking Out Loud
Nora 14 jaar Marco Borsato When You Love Someone
Merle 14 jaar Sanne Sixteen
Sam 12 jaar Marco Borsato Jouw Blik
Essi 13 jaar Sanne Yesterday
Ilyza 10 jaar Ali B People Help The People
Lenya 14 jaar Anouk Hello
Sofie 11 jaar Ali B Sucker
Thijmen 14 jaar Anouk Feeling Good
Sham 13 jaar Ali B The Lady Is A Tramp
Silvan 14 jaar Anouk Roller Coaster
Marie 12 jaar Sanne Jij Liet Me Vallen
Joëlla 8 jaar Marco Borsato Als Het Avond Is
Maud 14 jaar Anouk A Million Dreams
Elif 13 jaar Ali B Modern World
Roos 11 jaar Marco Borsato Fight Song
Sarah 13 jaar Sanne Hello
Romy 14 jaar Anouk My Immortal

Meer talentenjachten kijken?

Geniet jij met volle teugen van hoopvolle talentjes? Dan mag je natuurlijk de originele The Voice of Holland niet missen! Probeer ook eens The Voice Senior, waarin niet de jongste maar juist de oudste zangers van Nederland toch nog hun jeugddroom najagen. Reserveer trouwens ook 12, 14 en 16 mei in je agenda, want dan komt het Eurovisie Songfestival naar Nederland! Lees je vast in, want er staat heel wat op het programma.