Pasen staat weer bijna voor de deur en dat betekent dat het ook weer tijd is voor The Passion! Dit muzikaal-Bijbels evenement wordt steevast op de Witte Donderdag voor Pasen gehouden. Dit jaar is dat op 9 april in Roermond. Maar wat is The Passion? Wie zitten er allemaal in de cast van The Passion? Welke liedjes worden er zoal gezongen? En gaat The Passion dit jaar wel door? Wij vertellen het je allemaal, dus lees snel verder!

Bron: The Passion

Wie zit in de cast van The Passion 2020?

Naast zijn verhaal en nummers staat The Passion ook bekend om z’n topcast: elk jaar verschijnen er weer andere grote namen op het podium. In 2011 begon The Passion al groots met Do (als Maria), Hanna Verboom, Thomas Berge, Frank Lammers en Syb van der Ploeg (als Jezus). Ook 2020 kent weer een sterrencast, met onder andere Tim Akkerman als Jezus en Trijntje Oosterhuis als Maria. Ook zijn er rollen weggelegd voor Jan Kooijman, Roué Verveer, Soy Kroon en Bert van Leeuwen. Presentator John de Mol zal ons door het verhaal van Pasen begeleiden. Bekijk ook de introductie van de cast!


Bron: The Passion

Welke liedjes worden gezongen in The Passion?

Naast het verhaal staat The Passion ook sterk bekend om de liedjes die gebruikt worden. Deze nummers geven namelijk een moderne twist aan dit klassieke verhaal en ondersteunen tegelijkertijd de lijdensweg van Jezus Christus. Er worden altijd liedjes van grote Nederlandse artiesten gebruikt. Waar moet je dan zoal aan denken? Aan namen als Guus Meeuwis, Marco Borsato, Stef Bos, Nick & Simon, Frank Boeijen en Bløf. Alhoewel het muzikale repertoire per jaar verschilt, zijn er altijd nummers die meerdere keren terugkomen. Bovenaan deze lijst staat Zwart-Wit van Frank Boeijen, dit nummer is namelijk sinds 2011 elk jaar gebruikt.

Nog een leuk weetje: in de eerste editie werden nummers bijna altijd ongewijzigd gebruikt, maar sinds 2013 worden mash-ups (het gebruik van twee of meerdere nummers door elkaar) steeds populairder.

We hebben voor jou alvast een klein voorproefje van de nummers van de komende editie. Acteurs Tim Akkerman en Soy Kroon hebben namelijk een versie van de hit ‘IJskoud’ van Nielson laten horen. Bekijk de video!