Ben jij klaar voor de meest avontuurlijke talentenjacht van 2019? Kijk dan naar de Nederlandse versie van The Masked Singer op RTL4! In dit nieuwe zangprogramma strijden de grootste sterren van Nederland om de winst, maar let op: niets is wat het lijkt. Enthousiast geworden? Lees snel verder!

Wanneer is The Masked Singer op TV?

Wil je weten vanaf wanneer je moet klaarzitten voor de buis? De Nederlandse versie van The Masked Singer geeft het startschot op vrijdag 27 september om 20:30 uur op RTL4! Wil jij met de hele familie genieten van dit tv-programma in HD-kwaliteit? Of word jij juist regelmatig verbannen naar de tv op zolder wanneer je favoriete talentenjacht te zien is? Geen zorgen! Met Digitenne kijk je overal in Nederland in HD-kwaliteit, ook op meerdere tv’s tegelijk!

Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Bron: Tvland

Hoe werkt het TV-programma?

Nu vraag je je natuurlijk af: is dit niet de zoveelste talentenjacht? Gelukkig niet! In The Masked Singer treden namelijk geen zenuwachtige beginners op, maar ervaren Nederlandse sterren! Hoe het werkt? Wij leggen het uit! In elke aflevering brengt een groep beroemde zangers een lied ten gehore. De sterren gaan de strijd met elkaar aan, waarna de jury en het publiek stemmen om te bepalen wie het programma moet verlaten. Het addertje onder het gras? De identiteit van de zangers is onbekend, omdat ze onherkenbaar verkleed zijn! Pas wanneer een deelnemer is weggestemd, neemt hij het masker af.

Dit knotsgekke concept werd bedacht in Korea en verbrak ook in Duitsland en de Verenigde Staten alle records. Waarom? Omdat er in dit bizarre concept niet alleen goed gezongen wordt, maar ook ontzettend veel gelachen! Wat is er leuker dan een superster als Gladys Knight te zien zingen verkleed als gigantische bij? Of Beverly Hills-ster Tori Spelling haar geluk zien beproeven als eenhoorn? Bekijk de extravagante kostuums van de deelnemers van de Amerikaanse versie en oordeel zelf!


Bron: Televizier

Wie is de jury van The Masked Singer?

Benieuwd wie de jury is van de Nederlandse versie van het tv-programma? De panelleden van het eerste seizoen van The Masked Singer zijn: Loretta Schrijver, Gerard Joling, Carlo Boszhard en Buddy Vedder! Het programma wordt gepresenteerd door oud-Lama Ruben Nicolai, dus een hilarische avond is gegarandeerd!


Bron: The Masked Singer NL

Wie is de winnaar van The Masked Singer 2019?

Na weken van spanning was het eindelijk zover: de winnaar van de eerste Nederlandse editie van The Masked Singer werd bekendgemaakt. In een zinderende finale ging de Neushoorn de strijd aan met de Robot... en de Robot won! Wie was die BN'er die al die tijd de sterren van de hemel zong? Dat bleek niemand minder dan operazangeres Tania Kross!


Bron: Ralph Deenen

Wie waren alle afvallers van de Nederlandse The Masked Singer?

Welke BN’ers gaan schuil achter die uitzinnige maskers? Dat ontdekten we pas toen ze het programma moesten verlaten! Inmiddels zijn alle twaalf deelnemers van The Masked Singer 2019 onthuld:

 • De Springbok: Rintje Ritsma
 • De Aartsengel: Catherine Keyl
 • Het Konijn: Gers Pardoel
 • De Hond: Joke Bruijs
 • De Papegaai: Eddy Zoëy
 • De Eenhoorn: Josje Huisman
 • Het Monster: Rick Brandsteder
 • Het Zeewezen: Tineke Schouten
 • De Leeuw: Guido Spek
 • De Bidsprinkhaan: Nienke Plas
 • De Neushoorn: Tim Douwsma
 • De Robot: Tania Kross