Voor alle fans van Heel Holland bakt is het deze zomer smullen met The Great British Bake Off. In dit programma gaat een jury vol zoetekauwen op zoek naar het grootste baktalent van Groot-Brittannië. Benieuwd wanneer dit programma op TV is en wie de juryleden zijn? Je leest het in deze blog! Bakken de presentatoren net zo graag koekjes of helpen ze liever mee met het opeten?


The Great British Bake Off op NPO 1

Wil jij niets van deze Britse bakkers missen? Zet je TV dan iedere donderdagavond om 20.30u op NPO1. Zit je deze zomer op de camping? Geen probleem, want met Digitenne kijk je TV waar en wanneer je maar wilt. Dus klap die campingstoel maar uit op jouw favoriete vakantieplek in Nederland en geniet van deze amateurs in de keuken!


Paul Hollywood

Hij is een van de vaste gezichten in de jury van The Great British Bake Off en heeft echt bakkersbloed door zijn aderen lopen: zijn vader was bakker. Toch startte hij zijn carrière gek genoeg als beeldhouwer. Tot zijn vader hem ervan overtuigde dat bakker toch echt het leukste beroep van de wereld was. Zijn talent voor beeldhouwen maakt van hem een bijzondere bakker, want zijn baksels zijn ware kunstwerkjes. Hij heeft bij veel prestigieuze restaurants en hotels gewerkt waaronder het Dorchester hotel in Londen.

Een echte broodexpert

Paul zijn carrière maakte een sprong toen hij zich ging focussen op het bakken van brood. Hij publiceerde al snel een bestseller over de 100 beste broden en hoe je die bakt. Dat maakt hem extra kritisch in The Great British Bake Off wanneer de deelnemers deeg klaarmaken en het brood wat ze ermee bakken. Dit zorgt nog wel eens voor wat zweetdruppeltes op de voorhoofden van de deelnemers.

Prue Leith

Het andere jurylid is Prue Leith. Deze culinaire expert heeft een hart voor onderwijs. Met haar eigen kookschool leert ze menig Brit al jaren hoe ze moeten koken. Écht koken want kant-en-klaar maaltijden gaan er bij haar niet in. Ze vindt het zó belangrijk dat mensen goed en gezond eten, dat ze ook voor veel goede doelen kookcursussen geeft. Haar handen jeuken vast wanneer een van de amateurbakkers in het programma alles in de soep laat lopen.


Commentaar van Sandi Toksvig en Noel Fielding

Humor mag natuurlijk niet ontbreken in een programma als The Great British Bake Off. Hier praten we natuurlijk over de échte gortdroge Engelse humor. Daarom voorzien comedianten Sandi Toksvig en Noel Fielding het programma van bijpassend commentaar. Ze hebben de lach aan hun spreekwoordelijke kont hangen, want de meeste deelnemers proesten het elke aflevering uit van het lachen. Deze twee zijn totaal geen experts in de keuken, maar ze genieten volop van al het lekkers wat ze voorgeschoteld krijgen.


The Great British Bake Off even leuk als Heel Holland Bakt!

Ben je verslingerd aan Heel Holland Bakt en ben je benieuwd of The Great British Bake Off net zo leuk is? Bekijk dan de tien meest onvergetelijke momenten van de afgelopen seizoen van The Great British Bake off en laat je overtuigen!


Wil je ook jouw favoriete bakprogramma's bekijken en een Digitenne abonnement afsluiten? Klik dan hieronder en bestel!


Bestel nu