The Blacklist is een super spannende RTL5-serie over top crimineel Raymond Reddington. In de eerste aflevering geeft hij zichzelf over aan de FBI en wil hij alleen maar praten met Elizabeth Keen. Waarom hij alleen maar met haar wil praten is een van de grote raadsels van deze serie, want wie is Raymond Reddington en waarom werd hij zo’n beruchte crimineel? En misschien wel de belangrijkste vraag: waarom gaf hij zich over aan de FBI?

Raymond Reddington

Deze naam staat al jaren bovenaan het lijstje van de meest gezochte criminelen. Hij is een internationale crimineel die alles behalve een schone lei heeft. Als hij zich op een dag vrijwillig overgeeft aan de FBI staan alle lichten meteen op rood. Waarom heeft hij zich overgegeven en waarom wil hij alleen met Elizabeth Keen praten?

Reddington geeft zichzelf over aan de FBIEen speciaal team

Reddington wordt al snel overgeplaatst naar een speciale plek. Daar mag alleen een speciaal team contact met hem hebben. Vanaf dat moment zien we al snel hoe goed deze meestercrimineel mensen kan bespelen, want hij krijgt het voor elkaar dat ze hem vrij laten om met hem te kunnen samenwerken.

Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar. In ruil voor zijn vrijheid belooft hij de FBI een lijst met namen van criminelen die extreem gevaarlijk en zo slim zijn dat de FBI hen niet eens op de radar heeft: The Blacklist. Zo wordt er een speciaal team samengesteld met FBI agenten en Raymond Reddington zelf. Samen proberen ze de grootste criminelen van de wereld achter tralies te zetten.

Elizabeth Keen

We leren Elizabeth, a.k.a. Lizzy, kennen als een pas afgestudeerde criminoloog. Ze is gespecialiseerd in de psyche van criminelen. Reddington vraagt specifiek naar haar, maar ze heeft geen idee waarom. Dit blijft ook voor ons kijkers tot het einde van seizoen 2 een groot raadsel. Zelfs dan weet je nog steeds niet helemaal zeker waarom Reddington Lizzy zo graag in zijn buurt heeft.

Iedereen heeft een verhaal

Zoals elk mens hebben alle karakters in The Blacklist een verhaal. Een geschiedenis. De één zijn geschiedenis is wat ingewikkelder dan de ander. Zo blijft de geschiedenis van Reddington meerdere seizoenen een geheim. Ook kom je er pas vrij laat achter wie Lizzy is. Net zoals Lizzy zelf trouwens, want voor zover zij weet heeft ze een prima leven gehad met haar stiefvader…

Het enige karakter wat vrij recht door zee lijkt is FBI-agent Donald Ressler. Hij probeert Reddington al zijn hele carrière te pakken te krijgen. Wanneer het hem eindelijk lukt en zijn Director Harold Cooper hem weer vrijlaat, blijft hij Reddington op zijn hielen zitten.

Niemand is wie hij of zij lijkt

Zoals je verwacht bij een serie als deze is niemand wie hij of zij lijkt. In seizoen 1 kun je er nog helemaal van overtuigd zijn dat iemand een absolute slechterik is. In seizoen 2 kun je niets liever willen dan dat die persoon voor al zijn daden vergeven wordt. Dat geldt ook voor de mensen van wie je denkt dat ze onschuldig zijn, want uiteindelijk hebben we allemaal wat op onze kerfstok. Alleen is dit bij de karakters in The Blacklist wat meer dan bij de doorsnee mens.

The Blacklist cast

De acteur maakt het karakter. Als je de serie nog niet kent geven we hieronder een overzicht van de belangrijkste karakters en de namen van de acteurs:
Acteur Rol Verhaal
James Spader
Raymond "Red" Reddington
Dit is de meest geduchte crimineel van Amerika. Misschien wel van de wereld. Hij geeft zichzelf vrijwillig aan bij de FBI waarna hij informant wordt.
Megan Boone
Elizabeth "Liz" Keen
Elizabeth Keen leren we kennen als een pas afgestudeerde criminoloog die in het speciale Blacklist team komt.
Diego Klattenhoff
Donald Ressler
Donald Ressler is een klassieke FBI-agent die Reddington van zijn criminele instincten probeert te weerhouden.
Ryan Eggold
Tom Keen
Tom Keen is de man van Elizabeth Keen. Een hele lieve, normale man die leraar op een basisschool is… Of toch niet?
Harry Lennix
Harold Cooper
Harold Cooper is de Assistant Director bij de FBI en de baas van het Blacklist team.
Amir Arison
Aram Mojtabai
Dit is de computerspecialist van het Blacklist team. Hij vindt zichzelf geen held, maar je komt er door Aram’s acties al snel achter dat je ook digitaal levens kunt redden.
Hisham Tawfiq
Dembe Zuma
Dembe is Reddington's bodyguard en de man wie hij blind vertrouwt. De eerste paar seizoenen blijf je jezelf maar afvragen waarom Dembe Reddington koste wat kost blijft beschermen.

Kijk The Blacklist bij RTL5

Ben je gek op FBI-series en houd je van veel plottwisten in een verhaal? Dan is dit echt een serie voor jou! Het nieuwste seizoen (dat nog niet op Netflix staat) is al te zien bij RTL5. Wil je vanuit vrijwel heel Nederland snel en makkelijk The Blacklist op tv kunnen kijken?

Bestel direct Digitenne Meer informatie