Door Jim op 12-03-2020
Geniet je van spannende puzzels en mysteries? Dan zul je zeker smullen van The Big Escape! Hierin strijden tien BN’ers in een afvalrace vol escapes en intrige om de kluis vol prijzengeld. Het derde seizoen van deze meeslepende spelshow gaat bijna beginnen. Al nieuwsgierig geworden? Lees verder om je optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen!

Bron: AVROTROS op YouTube

Kijk TV op je studentenkamer met Digitenne

Schuif de sportschool maar vast door naar dinsdag, want The Big Escape 2020 is vanaf maandag 16 maart om 20.25 uur wekelijks te zien op NPO3. Wil je geen aanwijzing missen? Met Digitenne kijk je goedkoop draadloos tv in HD-kwaliteit. Ideaal als je een abonnement deelt met huisgenoten!


Bestel direct DigitenneMeer informatie
 

Hoe werkt The Big Escape?

Ben je wel eens uit een escape room ontsnapt? Dat is meestal geen makkie. In The Big Escape moeten de deelnemers elke aflevering uit maar liefst drie pittige kamers ontsnappen. Bij iedere succesvolle ontsnapping ontvangt de kandidaat een hint voor het sleutelwoord van de week, waarmee hij immuniteit kan winnen. Kijk je Expeditie Robinson? Dan komt dit je natuurlijk bekend voor, want aan het einde van de aflevering wordt altijd iemand weggestemd. Presentatrice Lauren Verster moet deze afvalrace in goede banen leiden.

Wat is de locatie van The Big Escape?

In het eerste seizoen worstelden de kandidaten met de puzzels op een oud militair vliegveld en in het voormalige zendstation Radio Kootwijk. In seizoen 2 bracht een oude stoomlocomotief de deelnemers naar Zuid-Limburg, waar ze grotten en kloosters bezochten. De escaperooms zelf zijn altijd ingenieus gebouwd.
De escaperooms van The Big Escape seizoen 3 worden gebouwd bij de hoogovens in het Landschaftspark in Duisburg, Duitsland. Op dit verlaten industrieterrein maken de deelnemers een reis door de tijd. We beginnen bij de piramides van de oude Egyptenaren en eindigen in een alternatieve toekomst. Ongetwijfeld is het terrein ook dit seizoen weer omgebouwd met sfeervolle decors en uitdagende puzzels.

Wie zijn de deelnemers van The Big Escape 2020?

Ben je benieuwd welke tien bekende Nederlanders hun Houdini-kunsten dit jaar laten zien? Bekijk hieronder de deelnemers van The Big Escape 2020:

Kandidaat Beroep
Tess Milne TV-presentatrice
Renate Gerschtanowitz TV-presentatrice
Qucee YouTuber
Nick Golterman Acteur
Marije Zuurveld YouTuber
Lucretia van der Vloot Zangeres
Glen Faria Rapper
Gio YouTuber
Donnie Rapper
Anouk Maas Musicalactrice

Wie was de winnaar van The Big Escape 2019?

Dennis Weening, Francisco Elson en Juvat Westendorp betraden met z’n drieën de finale, maar slechts eentje kon de felbegeerde kluis met bijna €9.000,- kraken. Francisco viel helaas vroegtijdig af toen hij de minste punten scoorde bij de vragenronde. In de laatste finaleronde wist Juvat de sleutelwoorden ‘afsluitdijk’ en ‘Rembrandt’ één minuut sneller dan Dennis te raden. Juvat mag zich dus de verdiende winnaar van The Big Escape 2019 noemen!

Mis nooit meer je favoriete spelprogramma’s

Ben je gek op spannende afvalraces? Dan is er heel wat moois voor je op tv! 2020 begon namelijk spectaculair met fan favorites als Expeditie Robinson en Wie is de Mol?. Ben je aan iets geheel nieuws toe? Kijk dan naar I Spy, een bloedstollend spannende show met echte spionnen.