Geniet jij ook zo van culturele tv-programma’s? Dan hebben we leuk nieuws voor je! Nadia Moussaid (bekend van De Nieuwe Maan en Bureau Buitenland) gaat in januari van start met haar nieuwe culturele talkshow Mondo. Iedere zaterdagavond heeft ze schrijvers, muzikanten en filmmakers aan tafel. Ze bespreken hun ideeën over onze maatschappij aan de hand van actuele thema’s in hun kunststromingen. Benieuwd wat je verder kunt verwachten? Lees snel verder!

Wanneer is Mondo op TV?

Nadia’s nieuwe programma Mondo is vanaf 11 januari wekelijks te zien op zaterdag om 22.00 uur op NPO2. Zit je in het weekend net op de Veluwe of bij je schoonfamilie in Middelburg? Geen zorgen! Met de tv-ontvanger van Digitenne kijk je overal in Nederland gemakkelijk je favoriete programma’s, zelfs op de camping of in een hotelkamer. Ideaal!


Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Bron: NPO

Wat kun je verwachten van Mondo?

Willem van Zeeland, hoofdredacteur VPRO, wil met het programma het volgende bereiken: “Auteurs, filmmakers en componisten hebben vaak prikkelende en uitgesproken ideeën over de complexe wereld waarin we leven. Aan deze vrije denkers uit alle windstreken willen we in dit programma een ruim podium bieden.” Maar Mondo gaat verder dan alleen tv: online vind je een interactieve leesclub, een podcast en meer video’s. En op NPO Radio 1 interviewt Pieter van der Wielen de gasten uit Mondo. Verwacht dus een vernieuwend programma waar je zo diep in kunt duiken als je wilt.

Welke gasten komen bij Mondo aan tafel?

We kunnen alvast een paar internationale gasten van Mondo verklappen! In de eerste maanden schuiven onder anderen Ian McEwan (Atonement), Laurent Binet (Civilizations), Elizabeth Day (How to Fail Podcast) en de Venezolaanse Karina Sainz Borgo (It would be night in Caracas) aan. De Nederlandse gasten zijn onder meer Bob Fosko (De Raggende Manne) en rapper Fresku.

Meer journalistiek inhoudelijke programma’s zien?

Wil je meer boeiende inhoudelijke tv-programma’s zien? Kijk dan ook Five Days Inside, waarin de presentatrices vijf dagen doorbrengen in verschillende zorginstellingen. Ben je toe aan iets luchtigers? Zondag met Lubach behandelt serieuze onderwerpen op een humoristische maar toch diepgravende manier.