In Wie is de mol 2019 speelde Merel Westrik haar allesbepalende hoofdrol nog het liefst op de achtergrond. Desondanks wordt ze nu de ster zijn in haar eigen talkshow Ladies Night! Niemand minder dan Linda de Mol gelooft namelijk in het talent van Merel. Ze wordt daarmee het nieuwe gezicht van de zender Net5. Benieuwd naar hoe Ladies Night past bij de nieuwe formule van NET5 en waarom Merel de perfecte kandidaat is voor deze talkshow? Lees dan snel verder!
ladies night merel westrik

Wanneer is Ladies Night op TV?

Vanaf 16 oktober 2019 is Ladies Night elke woensdagavond om 21:30 uur op Net5 te bewonderen. Het programma begint met één wekelijkse uitzending, dit worden er later misschien meer. Hoe leuk klinkt dat? Kan het niet elke woensdagavond ‘Ladies Night’ zijn op jouw tv? Geen probleem. Met Digitenne kun je namelijk op meerdere tv’s tegelijk tv-kijken. Zo hoef je geen seconde van je favoriete programma’s te missen!


Bestel direct DigitenneMeer informatie
 

Hoe gaat het programma eruit zien?

Wat de exacte opbouw van de talkshow wordt, laten Linda en Merel nog even in het midden. In verschillende interviews bij onder andere Jinek en Dit was het nieuws gaven ze wél steeds kleine onderdelen van het programma prijs. Zo onderscheidt Ladies Night zich van andere talkshows met persoonlijke verhalen en meningen van vrouwen over allerlei actuele onderwerpen. Het doel is niet alleen het bespreken van de belangrijkste actualiteiten, maar ook zaken die wat meer onder de radar spelen. Denk hierbij aan persoonlijke ervaringen en problemen binnen bijvoorbeeld je relatie, werk of met vriendinnen. Daarnaast is duidelijk dat Linda zelf regelmatig zal aanschuiven om de brug te leggen naar haar succesvolle maandblad de LINDA. Zoals we van Linda en haar programma’s gewend zijn, zal ook zeker een goede dosis humor niet ontbreken!

Merels opbouw tot deze rol

Merel begon haar carrière ooit bij AT5 in 2001, waarna ze samen met Eva Jinek in 2011 elke ochtend WNL, oftewel Wakker Nederland, presenteerde. Na drie jaar WNL ging ze verder als nieuwslezer bij RTL Nieuws in 2014. Naast een hele belangrijk rol in Wie is de Mol was ze eenmalig co-host in Zomer met Art, waarvoor ze op social media veel positieve reacties kreeg over haar sprankelende persoonlijkheid en flinke dosis humor. Zo blijkt maar dat Merel de ruime ervaring heeft om voor deze nieuwe stap in haar carrière te gaan als journaliste en presentatrice.
ladies night merel westrik

Linda de Mol & de nieuwe Net5 strategie

Als het aan Linda de Mol en Jildou van der Bijl ligt, wordt Net5 dé vrouwenzender die Nederland momenteel ontzettend mist. Naast Ladies Night staan er namelijk ook twee andere programma’s klaar met vrouwen in de hoofdrol. In Iris en de 12 dates gaat Iris de Hond in twaalf dates zoek naar liefde die ze in haar huidige leven al jaren niet heeft kunnen vinden. En in Misdaad Advocaten worden zes strafrechtelijke advocates gevolgd in de keiharde wereld van misdaad en justitie. Je ziet het: met deze programma’s richt Linda de Mol zich helemaal op de powervrouwen van nu!

Net5 als tegenhanger van Veronica?

De zender Net5 lijkt de vrouwelijke tegenhanger te worden van Veronica, waarin de klassieke mannelijke televisie-behoeften centraal liggen. Met voetbalwedstrijden, de nabesprekingen van Veronica inside, actiefilms en natuurlijk vele spannende series zoals S.W.A.T. vormt Veronica de testosteron-tegenhanger van NET5. Uiteraard betekent dit niet dat mannen geen Net5 mogen kijken en andersom!