Door Jim op 17-07-2020
Blijf je deze zomer lekker in Nederland om vakantie te vieren? Een staycation, oftewel vakantie in eigen land, is deze zomer een heel verstandige keuze. Maar hoe creëer je ook het optimale vakantiegevoel in Nederland? Wij hebben voor jou zeven onmisbare tips waarmee dat moet lukken!

Bestel direct Digitenne Meer informatie

1. Ga op staycation in een compleet andere omgeving...

Veel mensen krijgen pas het echte vakantiegevoel wanneer ze in een onbekende omgeving terechtkomen. Ik zie je al denken, “dat lukt toch nooit in Nederland?”. Het zal je verbazen hoe divers Nederland eigenlijk is! Zo kun je citytrips doen in de grotere steden, uitwaaien op een waddeneiland of op ontdekkingstocht in één van de vele natuurgebieden die Nederland kent. Bijkomend voordeel van vakantie in eigen land is dat je geen Frans of Spaans woordenboek hoeft mee te nemen.

2. ...en verplaats jezelf door het hele land

De sleutel tot een boeiende vakantie vol mooie plekken en ervaringen? Varieer in locaties! In Nederland kun je binnen een paar uur in een compleet andere omgeving terechtkomen. Gebruik dit unieke voordeel door deze zomer verschillende plaatsen te bezoeken, van de kust tot de grote rivieren en de Vaalserberg (het hoogste punt in Nederland). Verplaats je jezelf met de camper of caravan? Neem je favoriete tv-programma’s gemakkelijk mee op vakantie met de draadloze tv-ontvanger van Digitenne!

3. Echt ontspannen doe je op natuurlocaties

De truc om helemaal tot rust te komen in eigen land? Vakantie in de natuur! Kies bijvoorbeeld voor een strandhuisje in Zeeland, boek een hotel bij de Hoge Veluwe of ga logeren bij de boer! Voor prachtige natuur hoef je namelijk helemaal niet naar het buitenland. Echte aanraders zijn onze Nationale Parken. Zo kun je wandelen door de constant veranderende landschappen in het Waddengebied en de Oosterschelde of kanoën over de faunarijke laagveenmoerassen in Friesland. Door heel Nederland lopen ook mooie wandelroutes, zoals het bekende Pieterpad tussen Groningen en Limburg.

4. Nu is de ideale tijd voor een stedentrip

Ga tijdens je staycation eens een dagje naar steden als Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. Dit is namelijk hét moment om te genieten van onze grote steden zonder massa’s aan toeristen om je heen. Eindelijk kun je in alle rust een stadswandeling maken door de prachtige binnensteden. Tip: onder meer de grachtengordel, Luchtsingel en Oude Brug zijn rustiger dan ooit. De unieke kans om daar eindelijk eens foto’s te maken zonder andere mensen erop!

5. Maak herinneringen met nieuwe en spannende activiteiten

Het is vakantie, dus doe eens gek! Wij garanderen je dat je met prachtige foto’s en verhalen thuiskomt. Voer de zeehonden in Ecomare op Texel, ga zweefvliegen boven Gelderland of bezoek één van de vele comedy café’s in Amsterdam. Echte waaghalzen kunnen abseilen vanaf de Euromast, bungeejumpen van de pier in Scheveningen of de vrije val glijbaan pakken in het Tikibad in Duinrell.

6. Neem entertainment mee op staycation

Slaat op vakantie nog wel eens de verveling toe? Met draadloze tv van Digitenne heb je nooit meer een saai moment! De handzame Full HD tv-ontvanger van Digitenne neem je namelijk gewoon mee in de caravan, het vakantiehuisje of zelfs op de boot. Met slechts één stopcontact kijk je door heel Nederland live televisie van de hoogste kwaliteit.
Extra tip: zet de tv-ontvanger in je tuin en maak je eigen zomerse thuisbioscoop. Zo kijk je het EK of de olympische spelen vanaf je thuistribune.

7. Plan goed wanneer je gaat

In de zomer is het natuurlijk lekker weer, maar houd rekening met volle stranden en terrassen. Social distance behouden kan lastig zijn in deze situaties. Plan daarom goed waar en wanneer je op staycation gaat. Aanbid jij de zon het liefst vanaf het strand? Overweeg dan ook eens de rustigere stranden, zoals in Zeeland of aan het IJsselmeer.