Geen signaal of last van ruis in je beeld? Dan kan het zo zijn dat de Digitenne ontvanger slecht bereik heeft. Dit is in de meeste gevallen makkelijk en snel op te lossen. Lees hier hoe! 


Stap 1: Check je Antenne Wizard

Gebruik de Antenne Wizard om te zien waardoor het probleem wordt veroorzaakt. De Wizard lees je af op je televisie wanneer je de Digitenne ontvanger hebt aangesloten. Je start de Wizard met je afstandsbediening door op de knop SAT, ANT of M1 te drukken (afhankelijk van de soort afstandsbediening). Vervolgens geeft hij aan hoe goed het bereik is van de tv-ontvanger en dus of het slechte bereik de oorzaak is voor je slechte ontvangst. 


Bekijk hier hoe je de Antenne Wizard gebruikt

Lees hieronder verder wat te doen wanneer de ontvangst wel/niet de oorzaak is.


Stap 2: Maak gebruik van onze Digitenne Manager

Geeft de Antenne Wizard aan dat je tv met Digitenne geen signaal of slecht bereik heeft? Maak dan gebruik van onze Digitenne Manager:

naar Digitenne Manager


Slechte ontvangst Digitenne niet de oorzaak

Ligt het probleem niet bij je bereik? Dan is het belangrijk om het volgende te controleren:

  • Is er een KPN storing die voor slecht beeld zorgt? Dit controleer je hier.
  • Heb je slecht geluid of een bromtoon? Hier vind je de tips van KPN om dit op te lossen.
  • Zijn je Digitenne ontvanger en antenne wel goed aangesloten?
    Kijk of de lampjes branden, zo weet je of alles echt aanstaat en werkt.
  • Werken je tv en scart kabel nog goed?
    Trek je scart kabel los van je tv en stop hem er opnieuw in. Trek je tv stekker uit het stopcontact en stop hem er opnieuw in. Nog geen succes? Probeer een andere scart kabel en kijk of je nu wel iets ziet. Zo niet, dan ligt je probleem waarschijnlijk hier.

Nog steeds last van slecht bereik?

Dan kan het zo zijn dat de KPN zendmasten geen goed bereik hebben op jouw postcode. Om te kijken of dit het geval is kun je hier je postcodecheck doen. Mocht het zo zijn, neem dan contact op met de KPN klantenservice.