Geen signaal of last van ruis in je beeld? Dan kan het zo zijn dat de Digitenne ontvanger slecht bereik heeft. Dit is in de meeste gevallen makkelijk en snel op te lossen. Lees hier hoe! 


Geen signaal? Check je Antenne Wizard

Gebruik de Antenne Wizard om te zien waardoor het probleem wordt veroorzaakt. De Wizard lees je af op je televisie wanneer je de Digitenne ontvanger hebt aangesloten. Je start de Wizard met je afstandsbediening door op de knop SAT, ANT of M1 te drukken (afhankelijk van de soort afstandsbediening). Vervolgens geeft hij aan hoe goed het bereik is van de tv-ontvanger en dus of het slechte bereik de oorzaak is voor je slechte ontvangst. 


Bekijk hier hoe je de Antenne Wizard gebruiktLees hieronder verder wat te doen wanneer de ontvangst wel/niet de oorzaak is.


Slechte ontvangst Digitenne niet de oorzaak

Geeft de Antenne Wizard aan dat je tv met Digitenne geen signaal of slecht bereik heeft? Onderneem dan één van onderstaande acties om het probleem op te lossen:

 • Actie 1: Opnieuw je Digitenne antenne richten
  Slecht beeld? Verplaats je antenne, bij voorkeur dicht bij een raam. Een houten kozijn is al helemaal ideaal! Met de Wizard controleer je vervolgens of de nieuwe plek voor een betere ontvangst zorgt. 

 • Actie 2: Hang je Digitenne antenne buiten op (Digitenne buitenantenne).
  Maak van je antenne een buitenantenne door de montageset voor buiten te bestellen. De antennes type V4 en V5 zijn in combinatie met de montageset buiten waterdicht. Deze kun je dus zonder problemen buiten op je balkon of caravan ophangen.

  Montageset voor buiten bestellen

 • Actie 3: Kijk of je een up-to-date Digitenne set hebt.
  Al langer klant bij Digitenne? Dan kan het zijn dat de tv-ontvanger is verouderd, wat resulteert in slechter beeld. Als dit het geval is, kan een recenter model van de tv-ontvanger het probleem verhelpen.

  Type ontvanger checken

Slechte ontvangst Digitenne niet de oorzaak

Ligt je probleem niet bij je bereik? Dan is het belangrijk om het volgende te controleren:

 • Is er een KPN storing die voor slecht beeld zorgt? Dit controleer je hier.
 • Heb je slecht geluid of een bromtoon? Hier vind je de tips van KPN om dit op te lossen.
 • Zijn je Digitenne ontvanger en antenne wel goed aangesloten?
  Kijk of de lampjes branden, zo weet je of alles echt aanstaat en werkt.
 • Werken je tv en scart kabel nog goed?
  Trek je scart kabel los van je tv en stop hem er opnieuw in. Trek je tv stekker uit het stopcontact en stop hem er opnieuw in. Nog geen succes? Probeer een andere scart kabel en kijk of je nu wel iets ziet. Zo niet, dan ligt je probleem waarschijnlijk hier.

Nog steeds last van slecht bereik?

Dan kan het zo zijn dat de KPN zendmasten geen goed bereik hebben op jouw postcode. Om te kijken of dit het geval is kun je hier je postcodecheck doen. Mocht het zo zijn, neem dan contact op met de KPN klantenservice.