Heb je last van ruis in je beeld of slecht geluid bij het tv-kijken met Digitenne? Dan kan het zo zijn dat je Digitenne ontvanger slecht bereik heeft. Dit is in de meeste gevallen makkelijk en snel op te lossen. Lees hier onze tips, zo kun je direct je Digitenne tv-signaal versterken!

Check eerst je antenne wizard

Het is belangrijk om eerst te kijken of slecht bereik daadwerkelijk de oorzaak is van je probleem. Je kunt zien of je ontvangst slecht is door de Digitenne antenne wizard te checken. De Digitenne antenne wizard kan je aflezen op je tv wanneer je jouw Digitenne ontvanger hebt aangesloten. Afhankelijk van welke afstandsbediening je hebt, start je de Antenne Wizard met de knop SAT, ANT of M1 via de afstandsbediening.

Bekijk hier hoe je de Digitenne afstandsbediening op jouw type afstandsbediening installeert.

De antenne wizard zal eengeven of slecht bereik de oorzaak is van je slechte ontvangst met Digitenne of dat er wellicht een andere oorzaak is.

Slecht ontvangst als oorzaak

Mocht de antenne wizard aangeven dat je tv met Digitenne geen signaal of slecht bereik hebt dan kun je de volgende acties ondernemen om het probleem op te lossen:
 • Actie 1: Opnieuw je Digitenne antenne richten
  In geval van slecht beeld kan het helpen om je antenne te verplaatsen. Zet bij voorkeur je antenne dicht bij het raam. Een houten kozijn is al helemaal ideaal! Met de antenne wizard kan je controleren of de nieuwe plek van je antenne voor beter ontvangst zorgt. 

 • Actie 2: Hang je Digitenne antenne buiten op (Digitenne buitenantenne).
  Maak van je antenne een Digitenne buitenantenne door de montageset voor buiten te bestellen. Digitenne type V4 en V5 zijn in combinatie met de montageset buiten waterdicht. Hiermee kan je deze dus zonder problemen buiten op je balkon of buiten je caravan ophangen.

  Kijk hier welke Digitenne antenne je hebt en of jouw type Digitenne antenne waterbestendig is.

 • Actie 3: Kijk of je een up-to-date Digitenne set hebt.
  Het kan zo zijn dat je al een aantal jaren Digitenne klant bent en een wat oudere ontvanger hebt. Dit is afhankelijk van je type tv de tv-ontvanger. Bij slecht ontvangst kan een recenter model ontvanger helpen.

  Hier kan je zien welk type ontvanger je hebt. Hoe hoger het nummer, hoe nieuwer de ontvanger.

Slecht ontvangst niet als oorzaak

Ligt je probleem niet bij je bereik? Dan is het belangrijk om het volgende te controleren:
 • Is er een KPN storing die voor slecht beeld zorgt? Dit controleer je hier.
 • Heb je slecht geluid of een bromtoon? Hier vind je KPN’s tips om dit op te lossen.
 • Zijn je Digitenne ontvanger en antenne wel goed aangesloten?
  Kijk of de lampjes branden, zo weet je of alles echt aanstaat en werkt.
 • Werken je tv en scart kabel nog goed?
  Trek je scart kabel los van je tv en stop hem er opnieuw in. Trek je tv stekker uit het stopcontact en stop hem er opnieuw in. Nog geen succes? Probeer een andere scart kabel en kijk of je nu wel iets ziet. Zo niet, dan ligt je probleem waarschijnlijk hier.

Nog steeds last van slecht bereik?

Dan kan het zo zijn dat de KPN zendmasten geen goed bereik hebben op jouw postcode. Om te kijken of dit het geval is kun je hier je postcodecheck doen. Mocht het zo zijn, neem dan contact op met de KPN klantenservice.