Ook zo’n fan van Smeris? In het nieuwe jaar kunnen we nog één seizoen genieten van het voormalig Draadstaal-duo Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, die weer in de rollen van Theo en Willem kruipen. In seizoen 5 van Smeris ruilen de onmogelijke rechercheurs Brabant in voor het tropische Bonaire. Waarom Bonaire? Lees gauw verder om alles over Smeris en het laatste seizoen te weten te komen!

Wanneer is Smeris in 2020 op TV te zien?

Wil je weten wanneer je weer van de avonturen van Brabants’ meest onstuimige detectives kunt genieten? Dan hebben we goed nieuws! Seizoen 5 van Smeris is namelijk vanaf zondag 19 januari 2020 om 20:15 uur te zien bij BNNVARA op NPO3. Vanaf dan wordt het programma wekelijks uitgezonden. Je kunt er in het nieuwe jaar dus weer lekker voor gaan zitten. Is op zondagavond de tv al bezet en willen jullie allebei wat anders kijken? Geen zorgen, met Digitenne kijk je namelijk op meerdere tv’s tegelijk!


Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Bron: Just Entertainment

Over Smeris

In Smeris word je meegenomen in de avonturen van de Brabantse rechercheurs Theo Kamp en Willem Niessen. Samen proberen zij Nederland een stukje veiliger te maken, maar creëren gaandeweg hun eigen problemen. Theo is de beste rechercheur van Brabant, maar gaat wel regelmatig buiten zijn boekje te werk. Daarom wordt hij gekoppeld aan Willem: de braafste smeris van het korps. Lukt het Theo om zijn brutale werkwijze door te zetten met Willem als waakhond? En kunnen ze toch samenwerken om de straten veiliger te krijgen?

Seizoen 1

Spoiler alert! Theo wordt in seizoen 1 van Smeris van de zaak afgehaald waarin hij onderzoek doet naar topcrimineel Freddy van Nuenen. Omdat hij weer eens dingen anders heeft gedaan dan moest, wordt hij teruggezet naar het hennepteam en wordt hij gekoppeld aan de altijd correcte Willem Niessen. Theo is echter niet van plan zijn zoektocht naar Freddy te stoppen. Kan Willem hem in toom houden?

Seizoen 2

Theo is neergeschoten! In seizoen 2 van Smeris brengt het onderzoek naar de aanslag op zijn leven de rechercheurs in Amsterdam. Daar komt Willem een oude bekende tegen: de Vlaamse crimineel Guy Moliers die ooit zijn dochter ontvoerde. Guy heeft ook de vader van Theo op zijn radar, dus de mannen hebben reden genoeg om in de duistere onderwereld van de hoofdstad te duiken!

Seizoen 3

Smeris gaat de grenzen over in seizoen 3! Samen met bureau Tilburg moeten ze de EU redden van terreur en zitten ze achter de uit Duitsland afkomstige ‘Diplomaat’ aan. Alsof dat niet genoeg is, moet Willem Theo helpen in zijn strijd tegen spoken uit zijn tijd als undercover agent. Lukt het om de controle over hun levens weer terug te krijgen én Europa te redden?

Seizoen 4

De mannen zijn terug in Brabant en alle gekte lijkt even voorbij. In het vierde seizoen van Smeris neemt Willem de leiding van het bureau over en Theo en zijn vrouw leiden een rustig leven. Helaas slaat de sfeer al gauw weer om. Een nieuwe zaak zorgt langzaam maar zeker voor een strijd tussen leven en dood. Hierdoor is hij de controle over zijn eigen leven weer kwijt.

Seizoen 5

In het finale seizoen van Smeris gaan Theo en Willem naar het zonnige Bonaire vanwege een kunstroof uit een Tilburgs museum. Daar vinden ze namelijk de sleutel naar meer aanwijzingen. Wat de mannen precies te wachten staat, is nog onbekend, maar het belooft een knallend einde te worden. Veel kijkplezier in het nieuwe jaar!