Serious Request 2017

Serious Request 2017 is gisteren van start gegaan! Gedurende deze actie die deze week voor Kerst gepland staat nemen 3 dj’s van het radiostation 3fm, Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn, plaats in het glazen huis. De dj's vasten hier en halen geld op voor het goede doel. Maar wat is Serious Request nou precies en wat is het doel van Serious Request 2017? Lees in deze blog alles over deze inzamelingsactie, bekijk alle up-to-date filmpjes en je bent (weer) volledig op de hoogte.

Wil je gelijk meer lezen over specifieke informatie van Serious Request? Gebruik dan onze snel-menu!
Wat is Serious Request
Waar is Serious Request 2017
Hoe lang duurt Serious Request 2017?
Het doel van Serious Request 2017?
Welke zender Serious Request 2017?
Serious Request op tv
Serious Request tussenstand en Serious Request opbrengst
Serious Request 2018

Wat is Serious Request?

Serious Request is een meerdaags durende inzamelingsactie voor het Rode Kruis. Dit initiatief is in 2004 opgezet door de Nederlandse radiozender 3fm en bedoelt om aandacht te vragen voor ontwikkelingsprojecten om zo geld binnen te halen voor de fondsen die namens het Rode Kruis aan die projecten werken. De inzamelingsacties werd in 2004 gelijk een succes en wordt dit jaar al voor de 13e keer georganiseerd. Dit succes is ook overgeslagen naar andere landen. Inmiddels hebben België, Zwitserland, Zweden, Kenia, Zuid-Korea, Oostenrijk, Letland en Portugal hun eigen Serious Request acties en slaat zo ieder land de (financiële) handen ineen voor een mooi project!

Waar is Serious Request 2017?

Het glazen huis staat ieder jaar ergens anders in Nederland. Het was dit jaar dan ook weer spannend waar Serious Request 2017 werd gehouden! Dit jaar zal het glazen huis in Apeldoorn staan op het Marktplein. Het plein zal compleet worden omgetoverd tot een mooi decor voor dit bijzondere evenement. Dit is ook nodig, want zo trok bijvoorbeeld Serious Request Breda in 2016 70.000 tot 100.000 bezoekers per dag. Voor Serious Request Apeldoorn 2017 worden ongeveer dezelfde aantallen verwacht, dus het belooft ook dit jaar weer een gezellige boel met een serieuze boodschap te worden.


Hoe lang duurt Serious Request 2017?

In Nederland duurt Serious Request 6 dagen en vindt in de week vooraf aan kerst plaats. Serious Request 2017 start dit jaar dus op maandag 18 december en eindigt op zondag 24 december. Gedurende deze dagen sluiten 3 dj’s van 3fm zich op het zogenoemde glazen huis. Het reguliere radioprogramma wordt speciaal voor deze dagen onderbroken zodat de dj’s het klokje rond live vanuit dit glazen huis uitzendingen kunnen maken. De uitzendingen wordt afgewisseld met optredens van beroemde dj’s, bandjes en BN’ers. Er wordt dus een waar feestje van gemaakt van dit evenement om te zorgen dat luisteraars zich bewust worden van het uitgekozen project en geld doneren.


Welke zender Serious Request 2017?

Is Serious Request Apeldoorn toch te ver voor je? Niet getreurd, want je kunt natuurlijk de uitzendingen van Serious Request via de radio op 3fm meeluisteren. We hebben hieronder een lijstje met frequenties voor je verzameld zodat je exact weet hoe je naar Serious Request kunt luisteren.

  3fm frequenties voor Serious Request, 24- uurs uitzendingen
 • Midden-Nederland en ver daarbuiten 96.8 FM
 • Noord-Nederland 88.6 FM
 • Oost-Nederland 96.2 FM
 • Zeeland 99.8 FM
 • Kop van Noord-Holland 97.1 FM
 • Noord-Limburg 90.9 FM
 • Zuid-Limburg 103.9 FM
 • Terschelling 89.9 FM
 • Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Arnhem, Den Haag, Hoorn 96.5 FM
 • Rotterdam 97.1 FM

Serious Request op tv

Wil je graag een beeld krijgen van wat er zich dadelijk bij Serious Request 2017 in Apeldoorn gaat afspelen? Dan kun je zelfs de uitzendingen live meekijken! Serious Request wordt namelijk ook uitgezonden via de NPO. Zo kun je er toch nog een beetje bij zijn en Serious Request op tv blijven volgen.

Wil jij Serious Request zowel op de tv als op de radio kunnen volgen? Bestel dan Digitenne en haal voor een lage prijs tv en radio in huis!

Ga naar de Digitenne bestelpagina

Serious Request tussenstand en Serious Request opbrengst

Het uiteindelijk doel van dit evenement is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Zo was de totale opbrengst van Serious Request in 2016 maar liefst €8.744.131,- ! De organisatoren waren hier ontzettend blij mee en hopen met Serious Request 2017 deze opbrengst zelfs te overtreffen. Gedurende de 6 dagen worden luisteraars met verschillende tussenstanden op de hoogte gebracht van de binnenkomende donaties. Iedere tussenstand is het dan ook weer spannend hoeveel geld er is opgehaald. Daarnaast ontstaan spontane inzamelingsacties door vrijwilligers die de meest ludieke acties bedenken.


Wil jij ook je steentje bijdragen?

Bedenk dan nu alvast hoe je wilt bijdragen aan de Serious Request opbrengst van 2017 of sluit je aan bij acties die al door andere vrijwilligers zijn opgezet. Zo kun je in Loon op Zand een lampionnenoptocht georganiseerd en kun je vanuit Emmen meefietsen naar Serious Request in Apeldoorn. En met de Serious Request opbrengst wordt ook echt iets moois gedaan, bekijk hiervoor het filmpje hiernaast. Dus...We zien je vanaf 18 december (vandaag!) op het Marktplein in Apeldoorn!


Serious Request 2018

Ieder jaar strijden verschillende steden om het glazen huis naar hun stad te halen. Voor Serious Request 2018 is dit niet anders. Er gaan geruchten over Zaltbommel, Hilversum en ga zo nog maar even door. Waar Serious Request 2018 gaat plaatsvinden wordt aan het einde van de periode van 2017 bekend gemaakt. Extra spannend dus!

Ook leuk om te lezen: