Het is lente! Dat betekent: het festivalseizoen is weer begonnen. Voor vele muziek- en festivalliefhebbers staat dit jaar Pinkpop op het programma. Drie dagen lang genieten van de grootste (pop)artiesten ter wereld. Het belooft een zeer speciale editie te worden. Waarom? Wij vertellen je in deze blog alles over Pinkpop 2019.

Bestel direct DigitenneMeer informatie
  

Pinkpop 2019: waar en wanneer?

Voor de 32e keer vindt Pinkpop plaats op het vertrouwde festivalterrein Megaland in Landgraaf. Het iconische pop-festival viert dit jaar haar 50e verjaardag, een ware mijlpaal én een gouden jubileum. Tijdens deze editie op 8, 9 en 10 juni worden er per dag 70.000 bezoekers verwacht. De poorten van het festivalterrein openen op zaterdag 8 juni om 12:00 uur, de aanvang van het officiële programma is om 13:30 uur. Het belooft een festival te worden om nooit te vergeten. Wil je alvast in de sfeer komen? Bekijk alvast het filmpje hiernaast!
(Bron: YouTube-kanaal PinkpopFestival)

Pinkpop op TV

Je kunt Pinkpop, naast live, ook vanaf de bank op tv volgen. Alle hoogtepunten, zoals interviews en live optredens van de band, worden uitgezonden door de NPO. Houd de tv-gids goed in de gaten en mis geen enkel moment van Pinkpop 2019!

Pinkpop line-up: headliners, headliners en nog meer headliners

Het programma van Pinkpop 2019 is om van te watertanden. Zaterdag 8 juni zijn onder andere Mumford and Sons, George Ezra en Elbow van de partij. Op eerste Pinksterdag stelen onder meer The Cure, J. Balvin en Armin van Buuren de show. Het festival wordt op tweede Pinksterdag groots afgesloten door topacts van Bastille, Fleetwood Mac en dj-formatie Major Lazer, bekend van samenwerkingen met Justin Bieber en DJ Snake. De line-up van Pinkpop is ongelofelijk divers: meer dan 50 verschillende optredens, verspreid over 5 podia.

Krezip is terug

Tien jaar na hun afscheid keert Krezip terug op het podium van Pinkpop. In 2000 verraste Krezip tijdens het festival met een inmiddels legendarisch optreden. Veel fans wachten dan ook met smart op de act van de band uit Tilburg. Dit is de zesde keer dat Krezip aanwezig zal zijn op Pinkpop. Mis het optreden niet: de langverwachte reünie is slechts eenmalig.
pinkpop

Pinkpop kleurt groen

Pinkpop is constant bezig om haar ecologische voetafdruk te verkleinen door te ‘vergroenen’. Dit is in het verleden niet onopgemerkt gebleven. In 2008 ontving Pinkpop namelijk de Green ‘n Clean Award, uitgereikt door Yourope. Om in aanmerking te komen voor deze prestigieuze prijs moet je als festival aan bepaalde criteria voldoen met betrekking tot energieverbruik, afvalbeheer, voedselverspilling, transport, waterverbruik en duurzaam management. Ook dit jaar zet Pinkpop alle zeilen bij om de award in de wacht te slepen door initiatieven zoals waterbesparende douchekoppen, intensieve afvalscheiding en fairtrade of biologische catering.

Pinkpop in HD kijken

Alle hoogtepunten van Pinkpop 2019 kun je in Full HD kijken bij Digitenne. Ontvang jij nog geen televisie in HD-kwaliteit van Digitenne? Bestel dan direct en kijk al je favoriete programma’s en series in de beste kwaliteit.
Veel kijk- en luisterplezier toegewenst!

Bestel direct Digitenne Meer informatie