Wat te doen met Pasen 2018

Het jaar 2018 is alweer een tijdje gestart waardoor de Paasdagen voor de deur staan. Veel mensen gaan een dagje weg, sommigen het hele Paasweekend, er worden paasactiviteiten georganiseerd en er zijn tal van evenementen op Tweede Paasdag. Het vrije weekend begint voor de meeste mensen op Goede Vrijdag (vrijdag 30 maart 2018) en loopt door tot en met 2e Paasdag (maandag 2 april 2018). Nog geen plannen gemaakt? Geen probleem! Of je Pasen met kinderen viert, met je hele familie of alleen: voor iedereen is er iets leuks te doen met Pasen. In televisieland is er zat te beleven met The Passion, Paaspop, paasfilms en tv-programma’s. Wat is er allemaal op tv dit weekend? Wij zetten het voor je op een rijtje! Ga je een weekendje weg en wil je deze tv-programma's niet missen? Lees dan hoe je toch tv kunt kijken op de camping.

The Passion 2018 in Amsterdam Zuidoost

The Passion kun je eigenlijk niet meer wegdenken uit het paasweekend. Dit jaar wordt de achtste editie van de musical vertolkt in De Bijlmer in Amsterdam Zuidoost. Op deze multiculturele plek wonen maar liefst 130 verschillende nationaliteiten en staan 150 kerken. Het thema van dit jaar is ‘Ik zie jou’. The Passion cast is rijk aan twee mooie hoofdrolspelers als Jezus en Maria, namelijk Tommie Christiaan en Glennis Grace. In The Passion vertellen Nederlandse artiesten het verhaal van de kruisiging en wederopstanding van Jezus. Bekijk The Passion live op donderdag 29 maart 2018 om 20:30 uur op NPO1.


Muzikaal genieten op Paaspop 2018

Vrijdag 30 maart tot en met zondag 1 april kunnen we weer genieten van allerlei soorten muziek. Het Schijndelse Paaspop heeft dit jaar namelijk ook weer voor een mooie line-up gezorgd. Guus Meeuwis, Dotan en Kensington zijn de eerste artiesten die bekend werden gemaakt. Ook Maan, Triggerfinger en Iggy Pop zullen ons vermaken met live optredens. In 2017 trok Paaspop een recordaantal bezoekers van 75.000 mensen. Als je er zelf niet bij bent dit jaar, kun je gelukkig op afstand van de muziek genieten via RTL4. Wij kijken uit naar Paaspop op tv!Wil je je favoriete artiest niet missen? Bekijk op de website van het festival op welke dag artiesten spelen in het programma van Paaspop

Urbi et orbi: bedankt voor de bloemen

De toespraak van Paus Franciscus wordt ook dit jaar weer live uitgezonden op NPO2. De betekenis van het Latijns 'urbi et orbi' is 'aan stad en wereld'. De paus spreekt dan ook vanuit het Vaticaan zijn zegen uit over de stad Rome en de wereld tijdens Pasen. De toespraak wordt afgesloten met de waarderende woorden 'Bedankt voor de bloemen'. Nederlandse bloemisten versieren traditiegetrouw het Sint-Pietersplein en als dank worden de Nederlandse woorden door de Paus uitgesproken.

Pasen met de Zandtovenaar

Je hebt vast al eens eerder iets van hem gehoord of gezien: de Zandtovenaar. Ook dit jaar is Gert van der Vijver weer op televisie te zien. Hij maakt de mooiste zandtekeningen gebaseerd op het paasverhaal. Dit alles wordt begeleid door muzikale stukken die worden vertolkt door bekende Nederlanders. Ga er zondag 1 april voor zitten om 17:05 uur op NPO 3 het maken van dit zandkunstwerk te bewonderen.

Kinderprogramma Apennoten

Kinderen kunnen zich ook vermaken deze Pasen met het kinderprogramma Apennoten. In deze aflevering hebben tien kinderen een liedje geleerd over Pasen. Het heet: nooit meer wil ik Paashaas zijn. Samen met presentator Pepijn Gunneweg zingen ze dit liedje. Klavecinist Vaughan Schlepp begeleidt hen met muziek en beantwoordt alle vragen die de kinderen hebben. Appennoten is te zien op zondag 1 april (07:40 uur) op NPO 3.

Avonturenfilm Noah

De Amerikaanse avonturenfilm Noah is zondag 1 april op NET 5 te bekijken (21:00 uur). Het verhaal gaat over een wrede wereld waarin krijgsheren en barbaarse troepen de dienst uit maken. Noah daarentegen staat aan de kant van het goede! Hij is een ervaren strijder, magiër en genezer en zijn grootste wens is om voor vrede voor zijn familie te zorgen. Elke nacht droomt hij over het naderende einde tot hij de boodschap van de Schepper begrijpt. Noah krijgt een laatste kans om de wereld te redden met een onmogelijke opdracht.

Paasspecial Ice Age: The Great Egg-Scapade

Iedereen is ondertussen wel bekend met Ice Age. De animatiefilm met de prehistorie eekhoorn Scrat die altijd achter een ongrijpbare eikel aan zit en in probleemsituaties terecht komt. Ice Age heeft in 2016 een Paas special uitgebracht en deze is nu op tv! In dit verhaal vertrouwt Ethel haar ei toe aan Sid. Het ei komt bijna uit en dus is het tijd om naar Cholly Bear en Gladys Glypto te gaan. Zij hebben een ei-zitbureau: een plek om rustig je ei uit te broeden. Er is alleen één probleem: het piratenkonijn Squint laat alle eieren verdwijnen! Gelukkig komen alle vrienden te hulp om op paaseierenjacht te gaan. Zondag 1 april op FOX om 09:00 uur.

Tv gids Pasen

Natuurlijk is er nog veel meer te zien tijdens Pasen! Je kunt het complete aanbod aan tv-programma’s en films tijdens Pasen bekijken in de tv-gids

Tv kijken tijdens weekendje weg

Ga je een weekendje weg tijdens Pasen en wil je de leuke tv-programma's niet missen? Met Digitenne kun je overal draadloos tv kijken in Nederland, zodat je ook tijdens je paasweekend weg overal je programma's kunt volgen.

Zin om het paasweekend voor de buis te hangen, maar heb je nog geen tv-abonnement?

Ga naar de Digitenne bestelpagina


Ook leuk om te lezen: