In het programma Over Mijn Lijk worden vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn in hun laatste levensfase gevolgd. Een mooi, maar realistisch programma waarin vijf helden alles uit het leven halen, nu het nog kan. Benieuwd naar de presentator en de kandidaten van dit seizoen? Lees dan snel verder.

Wanneer komt Over Mijn Lijk 2020 op TV?

Het is nog even wachten, maar in 2020 komt dit mooie programma weer op televisie. Seizoen acht van Over Mijn Lijk is namelijk vanaf 9 januari 2020 elke donderdag om 21:25 uur te zien op BNNVARA op NPO1. Wil je liever alleen zijn tijdens deze tranentrekker? Dat kan. Met Digitenne kijk je op meerdere tv’s tegelijkertijd en kun je ongestoord de tranen laten rollen.

Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Over Mijn Lijk heeft een nieuwe presentator

Niemand minder dan Tim Hofman (30) is de nieuwe presentator van seizoen acht van Over Mijn Lijk. Dat maakt hem de vierde presentator van het programma. Na Patrick Lodiers en Yvon Jaspers, geeft nu ook zijn voorganger Valerio Zeno het stokje over. Tim Hofman noemt Over Mijn Lijk het mooiste programma van de Nederlandse televisie en zegt het volgende: “Het is een eer om zo dichtbij iemand te mogen komen in de laatste fase van een mensenleven.”

Bron: DWDD

De deelnemers van Over Mijn Lijk 2020

Ook dit seizoen volgt Tim Hofman vijf jonge mensen in hun laatste maanden en samen nemen ze televisiekijkend Nederland mee in hun mooiste, maar ook moeilijke momenten met familie en vrienden. Dit zijn de deelnemers van Over Mijn Lijk seizoen acht:

  • Alex (31): in 2014 wordt bij Alex een kwaadaardige diffuse hersentumor geconstateerd. Na een operatie in 2015 lijkt het een stuk beter te gaan. Helaas blijkt al snel dat de tumor weer terug is. Alex is nogmaals geopereerd, maar raakte hierbij deels verlamd.
  • Lotte (30): het is de zomer van 2017 als Lotte te horen krijgt dat ze baarmoederhalskanker heeft. Ondanks haar strijdlustigheid krijgt Lotte, op de dag voor kerst, te horen dat de kanker is uitgezaaid en dat er geen behandeling meer mogelijk is.
  • Mirjam (30): Mirjam is net een paar maanden samen met haar grote liefde Ruben als zij in 2016 hoort dat ze baarmoederhalskanker heeft. In december 2017 blijkt dat de kanker is uitgezaaid en niet meer te behandelen is. Samen met Ruben werkt ze haar bucketlist af.
  • Fabienne (21): wat leek op een onschuldige holte-ontsteking, bleek een tumor te zijn. De tumor zit achter Fabienne’s oog en groeit iedere maand. In december 2017 kreeg zij te horen dat de doktoren niets meer voor haar kunnen doen.
  • Jeroen (29): in 2017 kreeg Jeroen het nieuws dat hij een hersentumor heeft. Deze tumor wordt veroorzaakt door een genetische afwijking: het Li Fraumeni syndroom. Toen hij zestien jaar was, verloor Jeroen zijn vader aan dezelfde hersentumor: glioblastoom.