Netflix & chill, je kent het wel. Je denkt jezelf eens lekker te verwennen met een avondje op de bank en een nieuwe Netflix serie. Door het immense aanbod en je eigen besluiteloosheid, is je avond al aan je voorbij gegaan voor je een keuze hebt kunnen maken. Je blijft twijfelen, trailers bekijken en moet alweer bijna naar bed voordat je de knoop eindelijk hebt doorgehakt. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij een lijst gemaakt met de top 10 leukste series op Netflix. Op basis van beschikbaarheid in Nederland, nieuwe binnenkomers en de hoogste cijfers op IMDB, hebben we deze lijst samengesteld.
top 10 leukste netflix series

Netflix top 10 series #10: Undercover

We beginnen de Netflix top 10 series met een nieuwe binnenkomer: Undercover. Deze Belgisch-Nederlandse gangsterserie volgt het leven van Ferry Bouman, een van ‘s werelds grootste XTC-bazen. Het waarheidsgetrouwe verhaal gaat over een in Nederland actueel en problematisch onderwerp, wat deze Nederlandse versie van Narcos akelig dichtbij doet laten voelen. Voor sommigen zal het Belgische accent even wennen zijn, maar met het cijfer 8,0 van IMDB, mag Undercover niet ontbreken aan deze lijst van leukste series op Netflix.

Netflix top 10 series #9: Stranger Things

Een sciencefiction-horror serie die je gezien moet hebben. Voor degenen die al afhaken bij het woord horror, wees gerust: Stranger Things is eerder spannend dan angstaanjagend eng. Als een jongen vermist wordt, worden zijn moeder, het hoofd van de politie en het hele dorp geconfronteerd met een duistere en mysterieuze, buitenaardse kracht. We verklappen niet te veel, maar met Winona Ryder in de hoofdrol en door het publiek enthousiast ontvangen met een 8,9 op IMDB, zorgt Stranger Things voor een gezonde dosis spanning.
top 10 leukste netflix series

Netflix top 10 series #8: Peaky Blinders

Nog een gangsterserie in deze lijst, maar in een andere culturele omgeving. Als je dit razend populaire genre leuk vindt, dan is Peaky Blinders een must-see. Vlak na de Eerste Wereldoorlog word je meegenomen in het verhaal van de beruchte bendeleider Thomas Selby, die aan het hoofd staat van de in Engeland gevreesde Peaky Blinders bende, uit Birmingham. Met een 8,8 op IMDB en een even romantische als harde setting mag ook deze serie niet ontbreken in onze top 10 leukste series op Netflix.

Netflix top 10 series #7: House of Cards

House of Cards is ongetwijfeld een van de meeste bekeken series wereldwijd. Deze remake van een Britse serie uit de jaren ‘90 gaat over het politieke en corrupte leven van Amerikaanse politicus Frank Underwood. Even geniaal als gemeen en doordacht, krijg je een beeld bij hoe deze bizarre wereld in elkaar steekt en volg je Frank’s weg naar de top in de White House. House of Cards krijgt een 8,8 van IMDB. Kijken dus!
top 10 leukste netflix series

Netflix top 10 series #6: Narcos

Als het over waarheidsgetrouwe series gaat, dan is Narcos misschien wel de beste serie van deze top 10 Netflix series lijst. In bijna documentaire stijl begint het eerste seizoen met de jacht op de meest beruchte drugsbaas die ooit bestaan heeft: Pablo Escobar. Je volgt zijn weg naar de top, tot aan de Colombiaanse politiek aan toe. Gefilmd vanuit de ogen van de Amerikaanse DEA agenten die hem destijds moesten zien te arresteren. In latere seizoenen gaat de serie dieper in op de Colombiaanse en later ook Mexicaanse wereld van de gewelddadige drugskartels. IMDB geeft Narcos op dit moment een 8,8.

Netflix top 10 series #5: Black Mirror

In een top 10 leukste series is dit eigenlijk een vreemde eend in de bijt.. In Black Mirror biedt iedere aflevering een ander beeld van de naderende toekomst en de daarin steeds belangrijkere rol van technologie in een vaak duister jasje. De naam zegt het eigenlijk al. Als kijker wordt je een spiegel voorgehouden. We laten technologie in onze levens een steeds grotere rol spelen en dit zou wel eens nare gevolgen kunnen hebben voor onze samenleving. Iedere aflevering zet je op een andere manier aan het denken. IMDB geeft Black Mirror een 8,9.

Netflix top 10 series #4: Sherlock

De bekende verhalen over detective Sherlock Holmes zijn in deze serie in een moderner tijdperk neergezet. Sherlock is een tegendraadse maar briljante detective, die samen met zijn partner John Watson de Britse politie bij staat in het oplossen van de meest mysterieuze en vaak historisch onderlegde zaken. Het eerste seizoen dateert uit 2010, dus het feit dat de serie nog steeds een van de best gewaardeerde series is met een 9,1 op IMDB, zegt eigenlijk genoeg. Sherlock houdt je op het puntje van je stoel en laat je meedenken in raadsels en vaak ondenkbare plot twists.
top 10 leukste netflix series

Netflix top 10 series #3: La Casa de Papel

De Koninklijke Munt van Spanje is het decor van een meesterlijk plan, uitgevoerd door 8 gijzelnemers. Onder leiding van het brein achter de operatie, sluiten ze zichzelf en hun gijzelaars op in het gebouw, terwijl er harde onderhandelingen met de politie plaatsvinden. De nodige conflicten zorgen voor bizarre twists en meeslepende spanning. La Casa de Papel krijgt van IMDB een 8,6 en verdient een derde plek in onze top 10 Netflix series lijst.

Netflix top 10 series #2: Fargo

Het eerste seizoen van Fargo is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996, een ware klassieker van de regisserende broers Coen . Voor filmkenners is dat reden genoeg om de serie Fargo te kijken. In het ijskoude platteland van Minnesota, speelt zich het verhaal af van een onhandige, aandoenlijke autoverkoper die een interessante manier bedenkt om van zijn financiële problemen af te komen. Waar het eerste seizoen bijna identiek aan het verhaal van de film uit ‘96 is, kennen de vervolg seizoenen ieder een ander, eigen verhaal. Naar onze mening de meest originele serie ooit gemaakt. IMDB geeft Fargo een 9,0.
top 10 leukste netflix series

Netflix top 10 series #1: Breaking Bad

De onbetwiste nummer 1 van onze lijst met leukste, beste series op Netflix. Er zijn weinig series uitgebracht die wereldwijd zo goed zijn ontvangen als Breaking Bad. Breaking Bad gaat over het verhaal van een scheikundeleraar die zijn familie financieel gezond wilt achterlaten, nadat hij te horen krijgt dat hij terminaal ziek is. Samen met een oud scholier betreedt hij een lucratief nieuw vakgebied, waarbij zijn scheikundige achtergrond goed van pas komt. Breaking Bad wordt door IMDB gewaardeerd als (een van de) beste series allertijden, met een 9,5.

TV kijken via Digitenne?

Wil je liever tv kunnen kijken in plaats van extra te moeten betalen voor een Netflix abonnement? Of volg je je favoriete series liever op tv? Met Digitenne haal je alle leukste tv- en radiozenders probleemloos in huis!

Bestel direct Digitenne