De afgelopen weken heb je waarschijnlijk meer tijd thuis doorgebracht dan ooit tevoren. Dit is dan ook het perfecte moment om eindelijk eens een Netflix serie te gaan bingewatchen. En ja, welke serie kies je uit het immense aanbod dat Netflix heeft? Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij een lijst opgesteld met de top 10 beste Netflix series van dit moment. Samengesteld op basis van beschikbaarheid in Nederland, nieuwe binnenkomers en de hoogste cijfers op IMDB. Welke ga jij kijken? 
top 10 leukste netflix series

Netflix top 10 series #10: Undercover

Undercover kreeg als nieuwkomer het cijfer 8 van IMDB. Deze Belgisch-Nederlandse gangsterserie volgt het leven van Ferry Bouman, één van ‘s werelds grootste XTC-bazen. En zoals het een goede serie betaamt, eindigde ook Undercover met een spannende cliffhanger. We hebben er even op moeten wachten, maar goed nieuws! Vanaf september 2020 kunnen we seizoen 2 bingewatchen. 

Netflix top 10 series #9: The Sinner

The Sinner is gebaseerd op het gelijknamige boek van Petra Hammesfahr. In seizoen 1 volgen we rechercher Harry Ambrose, die onderzoekt waarom een jonge vrouw een man vermoord tijdens een stranddagje. Inmiddels staat ook alweer het derde seizoen van deze misdaadserie op Netflix. Bingen dus maar!  
top 10 leukste netflix series

Netflix top 10 series #8: Tiger King

Waarschijnlijk nu al de meest besproken serie van het jaar: Tiger King. Een true crime documentaire die het bijzondere verhaal vertelt van dierentuin eigenaar Joe Exotic. Verzamelaar Joe wordt beschuldigd van het misbruik en de uitbuiting van de wilde katten door activiste Carole Baskin. Wiens onschuldigheid gedurende de afleveringen ook steeds meer in twijfel wordt getrokken. Zet je schrap voor zeven absurde afleveringen over deze Amerikaanse subcultuur. 

Netflix top 10 series #7: Fargo

Het eerste seizoen van Fargo is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996, een ware klassieker van de regisserende broers Coen . Voor filmkenners is dat reden genoeg om de serie Fargo te kijken. In het ijskoude platteland van Minnesota, speelt zich het verhaal af van een onhandige, aandoenlijke autoverkoper die een interessante manier bedenkt om van zijn financiële problemen af te komen. Waar het eerste seizoen bijna identiek aan het verhaal van de film uit ‘96 is, kennen de vervolg seizoenen ieder een ander, eigen verhaal. Naar onze mening de meest originele serie ooit gemaakt. IMDB geeft Fargo een 9,0.
top 10 leukste netflix series

Netflix top 10 series #6: Narcos

Als het over waarheidsgetrouwe series gaat, dan is Narcos misschien wel de beste serie van deze top 10 Netflix series lijst. In bijna documentaire stijl begint het eerste seizoen met de jacht op de meest beruchte drugsbaas die ooit bestaan heeft: Pablo Escobar. Je volgt zijn weg naar de top, tot aan de Colombiaanse politiek aan toe. Gefilmd vanuit de ogen van de Amerikaanse DEA agenten die hem destijds moesten zien te arresteren. In latere seizoenen gaat de serie dieper in op de Colombiaanse en later ook Mexicaanse wereld van de gewelddadige drugskartels. IMDB geeft Narcos op dit moment een 8,8.

Netflix top 10 series #5: Peaky Blinders

Nog een gangsterserie in deze lijst, maar in een andere culturele omgeving. Fan van gangsterseries? Dan is Peaky Blinders een must-see. Deze serie neemt je mee in de periode net na de Eerste Wereldoorlog, waarin Thomas Selby aan het hoofd staat van de in Engeland gevreesde Peaky Blinders bende, uit Birmingham. Met een 8,8 op IMDB en een combinatie van romantiek als misdaad mag ook deze serie niet ontbreken in onze top 10 leukste series op Netflix.

Netflix top 10 series #4: La Casa de Papel

De Koninklijke Munt van Spanje is het decor van een meesterlijk plan, uitgevoerd door acht gijzelnemers. Onder leiding van het brein achter de operatie, sluiten ze zichzelf en hun gijzelaars op in het gebouw, terwijl er harde onderhandelingen met de politie plaatsvinden. De nodige conflicten zorgen voor bizarre twists en meeslepende spanning. La Casa de Papel krijgt van IMDB een 8,6 en verdient ook zeker een plek in onze top 10 Netflix series lijst.
top 10 leukste netflix series

Netflix top 10 series #3: When They See Us

De slechts vier afleveringen tellende serie When They See Us is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van vijf tieners (vier van hen Afro-Amerikaans en een Latino) uit Harlem. Zij worden eind jaren ‘80 als verdachten verhoord en veroordeeld voor een misdrijf die ze niet hebben begaan. In deze serie wordt wederom de oneerlijke situatie in de Verenigde Staten zichtbaar gemaakt. Vanwege de heftigheid van de serie wellicht niet eentje om te bingewatchen, maar het is met een 8,9 (IMDB) zeker een must see!

Netflix top 10 series #2: Sherlock

De bekende verhalen over detective Sherlock Holmes zijn in deze serie in een moderner tijdperk neergezet. Sherlock is een tegendraadse maar briljante detective, die samen met zijn partner John Watson de Britse politie bij staat in het oplossen van de meest mysterieuze en vaak historisch onderlegde zaken. Het eerste seizoen dateert uit 2010, dus het feit dat de serie nog steeds een van de best gewaardeerde series is met een 9,1 op IMDB, zegt eigenlijk genoeg. Sherlock houdt je op het puntje van je stoel en laat je meedenken in raadsels en vaak ondenkbare plot twists.Met een lege agenda en een beetje doorzettingsvermogen, kijk je deze serie in één weekend uit! 
top 10 leukste netflix series

Netflix top 10 series #1: Breaking Bad

Breaking Bad is en blijft de onbetwiste nummer 1 op onze lijst van beste series op Netflix. Er zijn weinig series uitgebracht die wereldwijd zo goed zijn ontvangen als Breaking Bad. Breaking Bad gaat over het verhaal van een scheikundeleraar die zijn familie financieel gezond wilt achterlaten, nadat hij te horen krijgt dat hij terminaal ziek is. Samen met een oud scholier betreedt hij een lucratief nieuw vakgebied, waarbij zijn scheikundige achtergrond goed van pas komt. Breaking Bad wordt door IMDB gewaardeerd met een 9,5 als (één van de) beste series allertijden.

TV kijken via Digitenne?

Wil je liever tv kunnen kijken in plaats van extra te moeten betalen voor een Netflix abonnement? Of volg je je favoriete series liever op tv? Met Digitenne haal je alle leukste tv- en radiozenders probleemloos in huis!

Bestel direct Digitenne Meer informatie