Het is vast je niet ontgaan maar Man bijt hond keert terug op televisie met een nieuw seizoen! In dit programma komen dagelijkse onderwerpen aan bod en staan ‘de kleine dingen die het leven groot maken’ centraal. Om alvast in de stemming te komen zijn we het Man bijt hond archief ingedoken en hebben we de 5 leukste en meest ontroerende momenten op een rijtje gezet!
Man bijt hond is vanaf 26 augustus 2019 op SBS6 te zien. Kijk jij mee, met Digitenne?

Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Bron: NenBoordman

1. De lachende man

Een van onze favorieten uit het Man bijt hond archief is ‘de lachende man’. Huug, een 75-jarige groenteman, heeft een zeer aanstekelijke lach en lacht de hele dag door. Helaas voor hem is zijn vrouw hier totaal niet van gediend. Dit werkt averechts, want door het ‘zure gedrag’ van zijn vrouw lacht Huug alleen maar harder. Door de jaren heen is de ‘Man-bijt-hond-lachende-man’ een waar internetfenomeen geworden. Met pijn in het hart nam Nederland in 2016 afscheid van deze goedlachse, lieve man. Toch hij heeft ons hart voor altijd veroverd én blijft hij een Man bijt hond icoon.


Bron: KRO-NCRV

2. De Turbo Polyp

De tweede plek is voor kermisfanaat Maikel, ook wel bekend onder de naam ‘Turbo Polyp’. Maikel heeft namelijk een enorme passie voor deze kermisattractie en in Man bijt hond vertelt hij hier vol trots over. Zijn liefde beperkt zich niet alleen tot kermisuitjes,. Thuis heeft hij een kamer met een Turbo Polyp miniatuur én bijpassende apparatuur zoals een microfoon met echo. Zijn grootste droom komt uit wanneer hij op Mysteryland een, speciaal voor hem neergezette, Turbo Polyp mag bedienen. Met zijn ontroerende enthousiasme verdient Maikel dan ook zeker een plek in deze lijst!


Bron: redactiemanbijthond

3. Rapper Sjors

Sjors Peter, beter bekend als Rapper Sjors, was meerdere malen in Man bijt hond te gast. Het begon allemaal met de opnames van zijn eerste videoclip. Dit bleek een enorm succes en al snel zagen we Rapper Sjors regelmatig langskomen. Een van onze favoriete fragmenten is wanneer hij gaat rappen over zijn sterrenstatus. In deze rap bedankt hij Man bijt hond hier zelfs voor, maar verspreekt hij zich echter door ‘hond bijt man’ te zeggen. Zijn beroemdheid beperkt zich inmiddels niet meer tot Man bijt hond: hij treedt regelmatig op en heeft zelfs zijn eigen merchandise. Stiekem hopen we dat het Rapper Sjors-fenomeen ook weer terugkomt in het nieuwe seizoen, jij ook?


Bron: redactiemanbijthond

4. Balkenende in de Babbelbox

Een bekend en zeer populair onderdeel van Man bijt hond is de ‘Babbelbox’. Deze box staat op een drukke plek, zoals een winkelcentrum. Langslopende mensen kunnen een videoboodschap inspreken in de microfoon en camera. Dit is de ideale kans voor mensen om levenslessen te delen, hun spijt te betuigen of juist hun woede te uiten. Alhoewel de Babbelbox voor de ‘gewone burger’ is, hadden Balkenende en zijn kabinet ook de eer om een videoboodschap in te spreken. De antwoorden van het kabinet worden vervolgens afgezet tegen de antwoorden van vrouwen die de Libelle Zomerweek bezoeken. In dit Man bijt hond fragment komen de meest uiteenlopende antwoorden voorbij; van politiek correct tot goudeerlijk. Genieten geblazen dus!Bron:TVuitzendingen twee

5. Frans

Niet alleen de boeren en boerinnen uit Boer Zoekt Vrouw kunnen op grote bekendheid rekenen, want ook boer Frans Zwaagstra uit Man bijt hond was zeer geliefd. De boer leeft in Zwaagwesteinde en heeft een sterke ‘anti-moderne-houding’. Zo zien we Frans zelf buiten vuur maken om eten te koken en spreekt hij regelmatig zijn afkeer uit over games, computers en mobiele telefoons. Volgens de vele Man bijt hond fans is deze houding zeer verfrissend!