Het vijfde seizoen van Maestro gaat van start! Dat betekent een jubileumjaar voor het populaire programma waarin bekende Nederlanders de kans krijgen om dirigent te worden. Wil je alles weten over Maestro 2019? Lees dan gauw verder!

Wanneer begint Maestro 2019?

Het wachten is bijna voorbij! Maestro keert weer terug op TV vanaf zondagavond 27 oktober. Maestro wordt wekelijks uitgezonden, en het precieze tijdstip is nog niet bekend. Houd daarvoor deze blog in de gaten! Wel kunnen we inmiddels de deelnemers van 2019 verklappen. Na de fantastische eerdere seizoenen kunnen wij in ieder geval niet wachten om te zien wie zich dit jaar tot Maestro mag kronen! Met Digitenne hoef je trouwens nooit iets te missen. Of je nu op vakantie in Nederland bent, of op meerdere tv’s tegelijkertijd je favoriete programma’s wilt kunnen kijken, met Digitenne zit je altijd goed!


Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Bron: AVROTROS

Over het programma

Hoe werkt dit programma nu eigenlijk? Maestro een programma waarin acht Bekende Nederlanders de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot dirigent. Het uiteindelijke doel? Het Orkest van het Oosten mogen dirigeren. De deelnemers moeten daarvoor elke week een orkest door een klassiek muziekstuk heen loodsen. Het orkest speelt altijd precies de aanwijzingen van de beginnende dirigenten, en dat zorgt vaak voor de leukste taferelen! Tijdens het programma worden de kandidaten begeleid door echte dirigenten en muzikanten. In de finale moeten de deelnemers van Maestro Beethovens Vijfde Symfonie dirigeren. Oftewel: de bekendste klassieke compositie van allemaal!


Bron: AVROTROS

De deelnemers van Maestro 2019

De deelnemers zijn inmiddels bekend! In het jubileumseizoen van Maestro zijn Natasja Froger, Lange Frans, Jörgen Raymann, Monic Hendrickx, Lucas Hamming, Stefano Keizers, Ria Bremer en Tatum Dagelet de deelnemers. De jury bestaat uit dirigent Vincent de Kort, violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis. Maestro wordt ook in 2019 gepresenteerd door Frits Sissing. Wij kunnen niet wachten om te zien hoe ze het ervan af zullen brengen!

Winnaars

Wie hebben voorheen ook alweer de finale gewonnen? Wij hebben de winnaars van Maestro van de voorgaande jaren voor je op een rijtje gezet.

Winnaars Jaar
Lenette van Dongen 2012
Spike (Di-rect) 2014
Leona Philippo 2016
Maartje van de Wetering 2017

Meer leuks zien op NPO1?

Benieuwd wat er allemaal nog meer op NPO1 verschijnt de komende tijd? Wij hebben de leukste NPO1-programma’s voor je een op rijtje gezet. Veel kijkplezier!