Kijktips: de leukste films voor kids tijdens de herfstvakantie

Nog geen vakantieplannen voor de herfstvakantie? Zin om lekker een middagje met de kinderen een filmpje te kijken op de bank? Wij hebben de leukste films voor jou en de kids op een rijtje gezet, ga er maar lekker voor zitten!

Zaterdag 14 oktober

Bendik en het monster om 13.00 op NPO3
Korte animatiefilm over een jongetje genaamd Bendik. Bendik is alleen op zijn kamer aan het spelen als er een monster verschijnt om hem bang te maken. Bendik is niet bang voor het monster. Het monster wil helemaal niet mensen bang maken, hij wil het liefst gewoon een vriendje om mee te spelen.
Gnomeo and Juliet om 15.45 op BBC1
Romeo en Julia in een modern jasje. De computeranimatie Gnomeo en Juliet speelt zich af in de wereld van de tuinkabouters.
Abulele om 15.30 op NPO3
De tienjarige Adam verliest op een tragische manier zijn broer bij een auto-ongeluk. Zijn ouders zijn er kapot van en Adam voelt zich alleen en schuldig over de dood van zijn broer. Op een dag ontmoet hij Abulele, een twee meter groot, oeroud, harig monster. Al gauw worden ze hechte vrienden.

Zondag 15 oktober

Ernst, Bobbie en de geslepen Onix om 10.00 op RTL8  
Het duo Ernst en Bobbie staan voor een haast onmogelijke opgave. De gemene ondernemer Wolter Onix wil een asfaltfabriek bouwen, hiervoor moet een prachtig bos in de buurt worden gekapt. Ernst en Bobbie willen hier een stokje voor steken, Onix daagt het duo uit om een opdracht uit te voeren. Lukt het ze om deze opdracht binnen drie dagen te voltooien, dan zal hij de fabriek niet bouwen. Gaat het Ernst en Bobbie lukken op het bos te redden?
Dannys dommedag om 15.30 op NPO3
Een spannende film voor tieners. De broers Danny en William wonen in een Deense buitenwijk en kunnen niet zo goed met elkaar opschieten. Door de opwarming van de aarde verschijnen er vanuit het niets vraatzuchtige wezens die alles opeten wat ademt. De tieners moeten goed samenwerken om te overleven.

Maandag 16 oktober

Maya de bij om 13.00 op NPO 3
Ga mee op een spannende reis met de kleine nieuwsgierige bij Maya. Maya is het liefst buiten de bijenkorf de wereld aan het ontdekken. Samen met Willy probeert zij het mysterie rond koninginnenbrij op te lossen.
Doornroosje om 15.30 op NPO3
Een variant op het bekende sprookje van de gebroeders Grimm. Er was eens een koningspaar dat maar een wens had, een kind. Op een dag wordt de wens vervuld en krijgen zij hun dochter Rosa. Tijdens het doopfeest wordt een van de dertien feeën boos en spreekt daarom een vloek uit over Doornroosje.
Shrek 2 om 20.30 op RTL8
Shrek is een komische computeranimatie over de oger Shrek. Beleef samen met Shrek, Fiona en een pratende ezel een spannend avontuur in het sprookjesachtige land Far Far Away!

Dinsdag 17 oktober

Pim & Pom; het grote avontuur om 13.00 op NPO3
De twee vriendjes Pim en Pom beleven samen heel wat avonturen in en om het huis. Pim is eigenwijs, ondernemend en heeft grijze strepen. Pom heeft zwart haar en is wat voorzichtiger. In deze aflevering moeten ze de weg naar huis terug vinden.
Shrek 3 om 20.30 op RTL8  
Shrek en Fiona zijn tijdelijk koning en koningin, ze vinden het maar niets. Samen met de pratende ezel en de kat in laarzen gaan ze op zoek naar de ware troonopvolger. Tijdens deze zoektocht probeert ondertussen Prince Charming de macht over Far Far Away over te nemen.

Woensdag 18 oktober

Shrek the final chapter om 20.30 op RTL8
Shrek raakt aan de praat met Repelsteeltje en komt hierdoor in een alternatieve versie van zijn wereld Far Far Away. In deze wereld wordt er gejaagd op Ogres en heeft hij Fiona nooit ontmoet. Shrek wil zo snel mogelijk weer terug naar zijn vertrouwde wereld, maar hoe?

Donderdag 19 oktober

Stip en Vlek doen weer gek om 13.00 op NPO3  
  Korte animatie waarin de twee grappige konijntjes Stip en Vlek de gekste streken uithalen. Zo bakken de twee vriendjes samen lekkere broodjes, bezoeken zij het circus en gaan ze lekker wandelen in het bos.

Vrijdag 20 oktober

Woezel en Pip om 13.00 op NPO3  
  De twee leuke hondjes Woezel en Pip beleven avonturen in en rond het huis. Er is bijna een groot feest in de Tovertuin ter ere van de verjaardag van de Wijze Varen. Op een gegeven moment is het verjaardagscadeau verdwenen. Ga samen met Woezel,Pip, de Buurpoes, de Molletjes, Vlindertje en Charlie op zoek naar de dader.

Met een abonnement van KPN Digitenne is er altijd wel wat te kijken voor jou en de kleintjes! Voor maar €18,- per maand kijk je overal in huis haarscherp je favoriete tv-programma’s.

Wil je direct Digitenne bestellen? Ga dan direct naar de Digitenne bestelpagina.

Bestel direct!

Ook leuk om te lezen: