Koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat laten Sandra en Mounir je elke dag zien in het tv-programma Kook mee met MAX. Elke dag maken zij recepten met ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt om de hoek kunt halen. Kook en eet je dagelijks met ze mee? Dan eet je lekker, gevarieerd en gezond! Ook fijn: Sandra en Mounir werken zoveel mogelijk met seizoensproducten, dus je leert ook nog eens duurzaam te koken.

Recepten zelf maken?

We weten het wel, maar we eten het niet altijd: twee ons groente per dag. Gelukkig bevatten alle recepten van Kook mee met MAX minimaal 200 gram groente. Lekker en gezond dus! Bekijk hieronder verschillende recepten van MAX: met vlees, vis of lekker vegetarisch.

Bron: Kook mee met MAX

Kook je kerstmenu met Sandra en Mounir

Kerst staat weer bijna voor de deur, dus daarom geeft MAX je ook wat inspiratie voor een mooi kerstmenu. Sandra en Mounir hebben een mooi gevarieerd kerstmenu samengesteld met knolselderijsoep, geroosterde spruiten, eendenborst en cranberrycompote. En als dessert? Een overheerlijke chocolademousse.


Bron: Kook mee met MAX

Nasi Goreng met Hollandse garnalen en oesterzwammen

De recepten van Kook mee met Max blinken uit in eenvoud en diversiteit. Ook dit recept is gemakkelijk zelf te maken! De garnalen zijn gezond, en verrassend lekker in combinatie met Nasi Goreng. Deze moet je een keer namaken!


Bron: Kook mee met MAX

Maak eens een andere lasagne

Lasagne bolognese is een echte klassieker, maar je kunt nog veel meer lekkere lasagnes maken. Maak bijvoorbeeld een lasagne met spinazie! Mounir laat je in deze aflevering van Kook mee met MAX zien hoe je makkelijk deze lasagne in elkaar draait.


Bron: Kook mee met MAX

Een snelle visstoofpot

Vis is ontzettend gezond, maar veel mensen eten het te weinig. Daarbij komen de meeste mensen niet eens verder dan kibbeling of een haring met uitjes. Hartstikke lekker, maar een beetje variatie is wel zo leuk én gezond. Mounir laat je in deze video zien hoe je makkelijk een stoofpotje kunt maken met kabeljauw. Een heerlijk recept van MAX!


Bron: Kook mee met MAX

Exotische curry in een handomdraai op tafel

Heb je even geen zin in vlees en vis? Een lekkere vegetarische curry zet je zo op tafel! Sandra laat zien hoe je van zoete aardappels en een hele bak met groenten een overheerlijke curry maakt. En nee, deze currysaus komt niet uit een potje. Die maak je met de juiste kruiden helemaal zelf en dat is makkelijker dan je denkt!


Bron: Kook mee met MAX

Platte taart met artisjokken

Ben je gek op hartige taart? Dan is dit Kook mee met Max-recept echt iets voor jou! Sandra maakt een platte taart met courgette en een frisse salade met artisjokken. Deze taart kun je trouwens ook perfect klaarmaken voor een picknick, want hij is koud net zo lekker als warm!