Dit jaar is het KLM Open van 12 september tot en met 15 september en het belooft dit jaar extra grandioos te worden! Niet alleen bestaat de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij in 2019 honderd jaar, het wordt tevens de 100ste editie van het KLM Open golftoernooi. Zo’n bijzonder evenement kan maar op één plek georganiseerd worden: het thuisfront.

Golfbaan: The International

Benieuwd naar het terrein waarop de KLM Open dit jaar gespeeld wordt? Dat is dit jaar The International, een golfbaan dat op de grond van Schiphol ligt. “Door te kiezen voor The International, een baan die zo dichtbij Schiphol en bij onze operatie ligt, brengen wij 100 jaar Dutch Open en 100 jaar KLM bij elkaar”, aldus Harm Kreulen, directeur van KLM Nederland. Wat de The International uniek maakt, zijn de hoogteverschillen die tot veertien meter oplopen en de zogenaamde ‘eilandgreens’. Dit zijn greens in de vorm van schiereilanden die bijna volledig omgeven zijn door water, op een toegangspunt of smal pad na.

Geschiedenis van de KLM Open

Het KLM Open, ook wel Dutch Open genoemd, speelde haar eerste toernooi in 1912 op de Haagsche Golf & Country Club. Daarmee is het één van de oudste toernooien van de Europese Tour! Wist je dat de KLM niet altijd de hoofdsponsor is geweest van de Dutch Open? Door de jaren heen hebben verschillende grote bedrijven hun naam verbonden aan het toernooi, waaronder Heineken, Sun Microsystems en TNT. Vanaf de jaren ‘80 is de KLM gastheer van het Dutch Open. Hierdoor werd KLM dé naam in de golfwereld.