Voor veel mensen is kerst ‘the most wonderful time of the year’! Wie aan kerstmis denkt, denkt aan lichtjes, versierde bomen, heerlijk eten en drinken en familie. Maar niet alleen dit draagt bij aan een gezellig en leuk kerstfeest (in 2018); de kerstfilms zijn zeker net zo belangrijk! Want tussen de familiebezoeken en het voorbereiden van het kerstdiner door zit jij natuurlijk achter de beeldbuis te genieten van jouw favoriete kerstfilm! Heb jij even niet meer scherp welke films de absolute kersttoppers zijn? Check dan snel hieronder onze selectie van kerstfilms op tv, kerstfilms, kerstfilms op Netflix én kerstfilms in de bioscoop en laat jouw kerst in 2018 opnieuw magisch worden.

Fijne feestdagen!


Gelijk al een kijkje nemen binnen jouw favoriete categorie kerstfilms 2018? Klik dan hieronder en ga snel naar de categorie die je zoekt!

Beste kerstfilms 2018

Populaire kerstfilms 2018

Romantische kerstfilms 2018

Kerstfilms Netflix 2018

Kerstfilm bioscoop 2018

Grappige kerstfilm 2018

Leuke Kerstfilms 2018

Kerstfilms op tv 2018

Beste kerstfilms 2018

Vraag aan veel mensen wat hun favoriete kerstfilm is en je krijgt als antwoord Home Alone te horen. Ook dit jaar is deze kerstfilm der kerstfilms weer tijdens de feestdagen op de buis. Laat je meeslepen door de avonturen van Kevin McAllister in Home Alone 1 (1e Kerstdag 20:30 uur SBS 6), 2 (2e Kerstdag 20:30 uur SBS 6) of zelfs 3 (2e Kerstdag 20:30 uur SBS 6) en waan je weer het kind dat het huis moet verdedigen tegen inbrekers. Een andere klassieker die hier niet mag ontbreken is A Christmas Carol (Kerstavond 18:25 uur Net5 en 1e Kerstdag 10:45 uur Net5). Deze film draait om de bittere man Ebenezer Scrooge die niks met kerstmis heeft. Dan komt hij drie kerstgeesten tegen die hem laten inzien dat hij zijn hart weer open moet maken voor kerst en familie voordat dit te laat is. Beiden films bevatten in ieder geval de succesformules om zich tot beste kerstfilms 2018 te kunnen rekenen. Enjoy!
Populaire kerstfilms 2018

Wie er geen genoeg van kan krijgen, raden we Frozen aan. Inmiddels is deze film al een goede 5 jaar oud en is er een grote kans dat je deze al gezien hebt, maar dat neemt niet weg dat het verhaal over Anna, Elza en sneeuwpop Olaf toch echt bij kerst past. En als je met de kleintjes op de bank zit, zal deze film onvermoeibaar op hun lijstje met de meest populaire kerstfilms staan. Heb je zin in meer Disney klassiekers? Ook Peter Pan wordt dit jaar op tv uitgezonden (1e Kerstdag 14:50 uur op RTL 4). Vlieg jij ook met hem mee naar Nooitgedachtland?
Romantische kerstfilms 2018

Binnen deze categorie is er natuurlijk één film die er met kop en schouders bovenuit steekt en dat is Love Actually (1e Kerstdag 20:30 uur Net 5). In deze Britse klassieker volgen we verschillende verhaallijnen van karakters die op zoek zijn naar de ware. Wie de ware is blijft tot het einde spannend door wat plot twists, zouden ze elkaar dan toch nog vinden voor het einde van de film? Wij zwijmelen ook altijd een beetje weg bij The Sound of Music (1e Kerstdag 12:45 uur Net5) waarin non Maria bij de familie von Trapp in huis gaat om voor de kinderen en de weduwe Georg von Trapp te zorgen. Ze zet het hele huis op stelten met haar gezang en loopt met iedereen weg inclusief Georg zelf. Een film om lekker met de hele familie te kijken én mee te zingen. Heb je deze romantische kerstfilms al te vaak gezien, bekijk dan All You Need Is Love op Kerstavond (20:30 op RTL4). Zet de tissues maar klaar!
Kerstfilms Netflix 2018

Op Netflix is een ruim en gevarieerd aanbod aan kerstfilms te vinden. Voor de sprookjes liefhebbers onder ons is er genoeg keuze. Zo kun je wegzwijmelen bij A Christmas Prince waar een Amerikaanse journaliste kerst viert met de Aldovische prins en de twee verliefd op elkaar worden. Heb je deze gezien? Dan mag het tweede deel, A Christmas Prince: The Royal Wedding, zeker niet op de kijklijst ontbreken! In deze film zien we hoe het kersverse koppel zich voorbereid op hun huwelijk. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot maar echte liefde overwint alles! Een ander romantische topper is The Princess Switch. Een meisje schrikt zich rot als ze een royal lady ontmoet die er net zo uitziet als haar. Ze besluiten een tijdje van leven te verwisselen met alle gevolgen van dien. Denk bij deze film dus aan The Parent Trap meets A Christmas Prince.
Kerstfilms bioscoop 2018

Heb jij zin om kerstfilms op groot scherm te beleven? Dan is het tijd om naar de bioscoop te gaan. Een film die je zeker niet mag missen is Marry Poppins Returns. Want wie hield er vroeger niet van deze dame die de gekste dingen uit haar tas kon halen? In deze film zijn Jane en Michael Banks inmiddels volwassen maar moeten ze met het verlies van een dierbare omgaan. Gelukkig is er Mary Poppins to the rescue; met haar magische krachten en hulp van haar vriend Jack gaat ze de familie helpen om weer plezier te beleven. Wij zijn benieuwd hoeveel dingen zij deze keer uit haar tas kan toveren. De film draait vanaf 19 december in de bioscoop. Ben je meer op zoek naar wat drama én female power? Kies dan voor Collette. In deze film speelt Keira Knightley een schrijfster die verplicht onder de naam van haar man een boek moet schrijven. Als het boek een succes wordt besluit ze op te komen voor haar eigen rechten. Colette draait vanaf donderdag 20 december in de bioscoop.
Grappige kerstfilm 2018

Kan jouw kerst wel wat humor gebruiken? Of hou je in het algemeen van meer grappige films? Bekijk dan wat grappige kerstfilms als startpunt van een dolkomische avond. En dat zijn er een hoop, dus waar te beginnen? Denk dan aan de absolute pechvogel in de vorm van een geanimeerde eekhoorn met uitpuilende ogen. Dan hebben we het natuurlijk over Ice Age! In Ice Age: A Mammoth Christmas zullen jouw favo karakters je meenemen naar de vergane tijden van jagers en verzamelaars op grote ijsvlaktes. Pret gegarandeerd!
Leukste kerstfilms 2018

n deze categorie staan de leuke Kerstfilms die eigenlijk altijd wel goed zijn. Naast Mary Poppins is er ook nog een andere toverdame waar wij gek van zijn; Nanny McPhee. Ben jij ook fan? Dan mag Nanny McPhee (1e Kerstdag 16:20 uur Net5) en Nanny McPhee and the Big Bang (2e Kerstdag 20:30 uur RTL5) ook zeker niet op de kijklijst ontbreken! Toe aan een kerst klassieker? Ga dan voor Mickey’s Once Upon A Christmas; een animatiefilm uit de jaren’ 90 voor jong en oud! Deze film bevat 3 losse verhalen waarin Mickey Mouse, Donald Duck en Kwik, Kwek en Kwak verschillende avonturen beleven voor en tijdens kerstmis. Mickey’s Once Upon a Christmas mag dan ook zeker niet op de lijst ontbreken als je in bent voor wat nostalgie!
Zin om deze films te bekijken maar nog geen tv-abonnement? Bestel dan nu Digitenne en laat het kijkplezier beginnen!

Ga naar de Digitenne bestelpagina


Kerstfilms op tv 2018

Met kerst zal iedere zender zijn reguliere programma onderbreken en overgaan op de kerstprogrammering met kerstfilms 2018. Zo kun jij alle kerstfilms op eerste kerstdag en tweede kerstdag op tv bekijken, hartstikke gezellig! Wil je de totale programmering zien met kerst? Bekijk dan onze tv-gids. Ben je je al aan het voorbereiden voor oud en nieuw? Lees hier alles over de oudejaarsconference van 2018!

HD tv kijken?

Alvast bezig met goede voornemens voor 2019? Wat dacht je van overschakelen naar HD tv? Digitenne gaat in 2019 helemaal over naar HD! Lees hier wat er gaat veranderen en schakel direct over naar HD!