Goed nieuws: het nieuwe seizoen van Ik Vertrek gaat binnenkort van start! Omcirkel 14 december maar alvast in je agenda! Al sinds 2005 geniet Nederland op zondagavond van Ik Vertrek. In dit NPO1-programma emigreren Nederlanders om een bed & breakfast, camping of hotel te beginnen. Dit gaat niet zonder slag of stoot, wat vaak hilarische situaties oplevert. Daarnaast kent Ik Vertrek ook ontroerende momenten. Benieuwd wat je kunt verwachten? De afleveringen van het nieuwe seizoen zetten we hieronder op een rijtje.

Wanneer begint het nieuwe seizoen van Ik Vertrek?

Wachten is niet langer nodig: het nieuwe seizoen van Ik vertrek begint namelijk 14 december. In dit seizoen zijn er weer afleveringen waarin families het avontuur aangaan. De komende vijf afleveringen zijn elke zaterdag te zien om 21:30 uur op NPO1. Ben jij dan zelf op reis, bijvoorbeeld richting een gezellig vakantiehuisje op Texel? En bestaat de kans dat je daardoor een uitzending van Ik Vertrek moet missen? Geen zorgen: Digitenne maakt het mogelijk om draadloos en met full HD te kunnen genieten van elke aflevering.

Bestel direct DigitenneMeer informatie
  

Aflevering 1: Familie Freeling in Italië

De allereerste aflevering van Ik Vertrek 2019 speelt zich af in Italië. Myron en Dora hebben hun zinnen gezet op een eeuwenoude boerderij waar veel werk in zit. Naast de boerderij hebben ze ook nog een enorm stuk grond om zich zorgen over te maken. Het idee is om op die grond een volledige camping te bouwen. Om niet zonder geld te zitten, vertrekt Dora later pas richting Italië met hun twee kinderen. Myron verlaat Nederland dus als eerste om de verbouwing op zich te nemen. Gaat het de familie Freeling lukken om alles op tijd af te krijgen en een succesvolle camping te openen? Je ziet het op 14 december om 21:30 uur op NPO1.

Aflevering 2: Marjon en Vincent in Tsjechië

Met al haar beesten op het platteland van Tsjechië wonen, dat is iets waar Marjon al jaren van droomt. Dit wil ze natuurlijk niet alleen: het liefst gaat ze samen met haar vriend Vincent. Helaas is hij nog niet overtuigd door Marjon om in het dorp Nová Olešná te gaan wonen. Toch weet ze hem over te halen, en de twee vertrekken samen richting het Oosten. Ze kopen in Tsjechië een boerderij met twee hectare grond, waar zij een camping met blokhutten willen bouwen. Of het allemaal lukt en of dit avontuur ook echt datgene is waar Marjon zo lang van heeft gedroomd, zie je op 28 december om 21:30 uur op NPO1.

Aflevering 3: David en Gine in Spanje

David en Gine zijn echte levensgenieters. Daarnaast zijn ze heel erg fanatieke hardlopers. Helaas komt hen het vreselijke nieuws ter oren dat Gine borstkanker heeft. Ze gaat dus een pittige behandelperiode tegemoet. De kijk op het leven is voor beiden veranderd en ze besluiten om het roer volledig om te gooien. Ze vertrekken naar het heerlijke Spaanse Aspe, waar ze een bed & breakfast willen beginnen. Op 4 januari 2020 kun je zien of de B&B van David en Gine een succes is geworden.

Bron: AVROTROS

Aflevering 4: follow-up van Michiel en Sibel in Frankrijk

In het vorige seizoen van Ik Vertrek 2018 was het stel Michel en Sibel te bewonderen op tv. De twee waren ex-geliefden van elkaar, die samen emigreerden naar het Franse Cuzorn in 2016. Hun plan was om van een oude boerderij een groepsaccommodatie te maken, die geschikt was voor trainingen en workshops. Twee exen die samen emigreren en een bedrijf beginnen, dat lukt toch niet? Dat bleek ook lastiger dan dat ze zelf gedacht hadden. Na een jaar was het ze nog niet gelukt om de boerderij af te maken. Benieuwd hoe het nu, inmiddels drie jaar later, met ze gaat? Dat zie je in de follow-up op 11 januari 2020 om 22:40 uur op NPO1.

Aflevering 5: follow-up van Familie Boers in Spanje

Marcel en Maybritte besluiten met hun twee kinderen Marit en Joran hun drukke leventje in Nederland te verruilen voor een rustig bestaan in Andalusië. De plek waar ze een glamping willen bouwen is Cartama. Iedereen die hier komt, moet helemaal tot zichzelf kunnen komen. Helaas blijkt al snel dat hun droom niet van een leien dakje gaat: door een tekort aan geld kunnen ze hun droompand niet kopen. Alles valt in duigen en de hele familie staat met koffers en al op straat. Maar... Ze geven niet op. Of ze hun bestemming ooit zouden gaan bereiken, bleef toen nog even de vraag. Tot nu. Ik Vertrek gaat terug naar Andalusië om te zien hoe het nu met de familie Boers gaat. Mis het niet op zaterdag 11 januari 2020 na de follow-up van Michiel en Sibel.

Ken je deze aflevering nog? De Ik Vertrek aflevering met de Meiland familie

Als we het hebben over Ik Vetrek is er eén aflevering die niet onbenoemd mag blijven: Martien- en Erica Meiland die in 2007 naar Frankrijk verhuisden. De excentrieke Martien Meiland koopt in Thénioux een vervallen kasteel. Waar er veel dingen mis gingen, trok vooral de geaardheid van Martien de aandacht. Zou hij wel echt op vrouwen vallen of niet? De kijkers bemoeiden zich er maar al te graag mee. De aflevering werd razend populair en zorgde er zelfs voor dat Martien Meiland bij Paul de Leeuw mocht langskomen. Opnieuw scoorden Martien en Erica met hun SBS6-programma Chateau Meiland, waar zij zelfs de gouden televizier ring mee wonnen. Dus mocht je niet genoeg van dit stel hebben, ze zijn weer te volgen op televisie met een nieuw seizoen van Chateau Meiland!