Goed nieuws voor Ik hou van Holland-fans, want de gezellige spelshow met presentatrice Linda de Mol komt terug op tv! Vanaf zaterdag 7 september kunnen we weer van dit oer-Hollandse programma genieten. Ook de vaste teamcaptains, komiek Jeroen van Koningsbrugge en zanger Guus Meeuwis, zijn weer van de partij. Na twee jaar maakt de spelshow een comeback, dit keer niet op RTL 4 maar op SBS6! In deze blog lees je alles wat je over Ik Hou van Holland moet weten.

Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Ik hou van Holland

In 2008 was het eerste seizoen van Ik hou van Holland te zien. Met kijkcijfers tussen de 1.2 en 2.4 miljoen was de spelshow direct een hit. Alhoewel Linda de Mol en Jeroen van Koningsbrugge er vanaf dag één bij zijn, is er bij de ‘tegenpartij’ vaker van teamcaptain gewisseld. Zo was Beau van Erven Dorens aanvoerder in de eerste drie seizoenen. Peter Heerschop nam het stokje over voor de drie seizoenen daarna (seizoen 4-6) en vanaf het zevende seizoen staat Guus Meeuwis trouw tegenover Jeroen. De teamcaptains krijgen elke aflevering 3 BN’ers aan hun zijde en spelen verschillende opdrachten waarmee ze punten verdienen. Het winnende team met de meeste punten neemt een typisch Nederlandse prijs mee naar huis.
Naast de reguliere uitzendingen zijn er ook regelmatig Ik hou van Holland-specials op tv te zien. Denk hierbij aan speciale afleveringen voor Sinterklaas, Oudejaarsavond (in alle seizoenen tot nu toe) en het WK Voetbal in 2010. We hopen natuurlijk dat er dit seizoen ook weer een special is!

Ik hou van Holland opdrachten

Om de spelshow verrassend te houden veranderen, verdwijnen en verschijnen er per seizoen enkele spelopdrachten. Sommige spellen doen het zó goed dat ze elk seizoen terug komen. Enkele van deze klassiekers zijn:

  • Woorden spellen. Tijdens dit spel wordt de woordenschat van de BN’ers getest. Uiteraard worden er moeilijke worden gekozen om het extra uitdagend te maken.Zo komen er woorden als accommodatie, cappuccino of bearnaisesaus voorbij
  • Namen raden(was niet te zien in seizoen 9). Linda geeft hints aan de teamcaptains waardoor zij de naam van een BN’er moeten raden. Een voorbeeld van zo’n hint is: “de naam bestaat uit twee talen” als het over zanger Frans Duijts gaat.
  • Raad het lied of niet.Dit spel bestaat uit verschillende varianten. Zo heb je de I luv Holland band die alleen een melodie speelt. En en andere variant is de Chinese meneer Cheung die geen woord Nederlands spreekt en live een Nederlands nummer komt zingen. Dit zorgt vaak voor hilarische momenten.
  • Rad van fortuin(vanaf seizoen 2). Tijdens de finale draaien de teamcaptains aan dit rad om zo te bepalen hoeveel punten ze voor een vraag krijgen. Jeroen van Koningsbrugge wordt tijdens dit spel erg gevreesd door de tegenpartij omdat hij vaak het maximaal aantal punten weet te draaien. Door deze spannende toevoeging aan de finale wordt dit spel als één van de meest iconische gezien.

Bron: RTL Entertainment

Ik hou van Holland bloopers

Dat Ik hou van Holland niet alleen een feest is om naar te kijken, maar ook om op te nemen blijkt uit de behind the scenes van deze spelshow. Met Jeroen van Koningsbrugge weet je dat het gegarandeerd lachen, gieren en brullen wordt. Er gaat regelmatig wat mis en dan kan vooral Linda haar lach niet meer inhouden. De Ik hou van Holland bloopers zijn legendarisch en maken het programma nóg leuker en grappiger om naar te kijken. Een van onze favoriete Ik hou van Holland bloopers? Die vind je hiernaast.

Ik hou van Holland gemist

Vanaf zaterdag 7 september kunnen we weer genieten van Ik hou van Holland. Met Digitenne kan dat zelfs op de boot, op de camping of in de caravan of camper. Heb je Ik hou van Holland toch gemist? Bekijk de afleveringen via Uitzending Gemist.

Benieuwd wat er op verder op tv is? Bekijk dan onze tv-gids of ontdek welke leuke, nieuwe tv-programma's dit jaar op tv komen.