Je normale leven in Nederland gedag zeggen en met je hele hebben en houden (en je gezin) naar het buitenland verhuizen: de deelnemers van Helemaal Het Einde doen het! En dat terwijl het geen kleine stap is. Ze krijgen een paar basisspullen toegewezen en gaan op ontdekkingstocht in een nieuw land. Hoe zal het ze vergaan? Is het een grote vergissing of Helemaal Het Einde? In deze blog lees je alles over dit spraakmakende programma van RTL!


Seizoen 1: back to basics in Chili

In 2017 verscheen het allereerste seizoen van Helemaal Het Einde op TV. Drie gezinnen pakten hun spullen en vertrokken naar landgoed La Sirena in Chili. Even lekker op vakantie? Zeker niet: ze moesten het doen met een primitief, houten huisje en een wc. Gelukkig kregen ze daar wel een startkapitaal van €75.000 euro bij. Niet slecht, toch?
Drie gezinnen, drie verhalen...

En wat doe je dan, in Chili? Nou, je kunt een yogaschool opzetten en een boek uitbrengen, zoals de familie Van Kooij! En de Waddinxveense familie Van Wichen bouwde gewoon even een nieuw huis, startte een camping en begon met de verkoop van stroopwafels en koffie. Het derde gezin, de familie Pos, stortte zich op de export van Chileense mousserende wijn en bracht een compleet wijnassortiment op de markt; al na een paar maanden verhuisden ze naar de hoofdstad, Santiago!… en drie ontknopingen!

Hoe het ze vergaan is? Na één jaar tijd werd dat duidelijk in een speciale, dubbele uitzending in december 2017. En wat denk je? Geen van de drie families koos ervoor om direct terug te keren naar Nederland; ze bleven allemaal in Chili!
Seizoen 2: Van niets, tot iets in Kaapverdië

Na het eerste seizoen zat heel Nederland met smart te wachten op seizoen twee. En dat verscheen in 2018 op TV, met vier gezinnen in plaats van drie: de families Molenaar, De Wijer, Beerens en Van Berkel. De bestemming was dit keer ook warm, maar op een heel andere plek dan Chili: de Afrikaanse eilandengroep Kaapverdië. Met een tentje, een primitief toilet en een startkapitaal kregen ze wederom één jaar de tijd om een nieuw bestaan op te bouwen.Vamos met de familie Pos

De familie Pos uit seizoen 1 was zo’n succes, dat RTL een spin-off heeft gemaakt van hun avonturen in Helemaal Het Einde: Vamos met de familie Pos. De Posjes worden op de voet gevolgd tijdens hun roadtripvakantie door Zuid-Amerika. Als je niet genoeg kunt krijgen van deze serie, dan is het zeker aan te raden om deze spin-off te volgen.
Helemaal Het Einde gemist?

Heb je Helemaal Het Einde gemist? Probeer dan Digitenne! Live TV-ontvangen en kijken was nog nooit zo makkelijk en je hoeft dan nooit meer iets van dit programma te missen; je hebt er niet eens een antenne of schotel voor nodig. Doe hieronder de postcodecheck.

Bestel direct Digitenne Meer informatie