Bakkers klaar? Bakken maar! Ook deze winter kunnen we weer genieten van de fantastische, taarten, cakejes en misbaksels van de kandidaten van Heel Holland Bakt van Omroep MAX. Wie maakt kans om de beste thuisbakker van 2019-2020 te worden? En vanaf wanneer kunnen we het kritische commentaar van Jannie van der Heijden weer bewonderen? Lees hier alles over het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt!

Wanneer is Heel Holland Bakt op tv te zien?

Wil je deze winter lekker veel binnen blijven om naar je favoriete programma’s te kijken? En vraag je je af wanneer Heel Holland Bakt op tv is? Dan zit je gebakken! Het nieuwe seizoen begint namelijk ook dit keer weer in december. Op zondagavond 15 december om 21:35 uur is de eerste aflevering te zien op NPO1. Vanaf dan wordt Heel Holland Bakt negen zondagen lang uitgezonden. Er komen weer genoeg lekkernijen voorbij dus! Is zondagavond de tv al bezet, omdat er dan net een leuke kerstfilm te zien is? Niks om je zorgen over te maken. Met Digitenne kijk je namelijk op meerdere tv’s tegelijk. Of ben je deze kerst op vakantie in Nederland maar wil je niks van je favoriete programma missen? Ook dan hebben wij de oplossing! Je kunt met Digitenne in Nederland overal tv-kijken.. Je hoeft dus nooit meer iets te missen!


Bestel direct Digitenne

Over het programma

In Heel Holland Bakt strijden tien Nederlanders om de titel “Beste thuisbakker van Nederland”. Het programma kent zijn oorsprong in The Great British Bake Off, wat al jaren mateloos populair is op BBC. Iedere aflevering heeft een uniek thema en worden er drie opdrachten uitgevoerd: een signatuuropdracht, een technische opdracht en het spektakelstuk. De deelnemers worden na elke opdracht door de jury beoordeeld op hun bakkunsten. Vanaf de tweede ronde begint de afvalrace, waarbij na iedere aflevering één deelnemer de baktent moet verlaten. De uiteindelijke winnaar van Heel Holland Bakt is degene die in de finaleronde als beste wordt beoordeeld.

Signatuuropdracht

Tijdens deze opdracht van Heel Holland Bakt moeten de kandidaten bakken volgens een klassiek recept. Ze moeten hier dan wel hun eigen draai aan geven.

Technische opdracht

Tijdens de technische opdracht krijgen de kandidaten een lijst met ingrediënten en een deel van een bestaand recept. Ze moeten vervolgens zelf uitvinden hoe het gehele recept moet worden opgemaakt. De jury beoordeelt deze ronde door blind te proeven.

Spektakelstuk

Tijdens het spektakelstuk mogen de deelnemers weer een eigen draai aan een bestaand recept geven. Dit keer ligt de lat wel wat hoger: het eindproduct is een stuk ingewikkelder dan bij signatuuropdracht en moet een waar spektakel zijn om te zien!

Bron: Omroep MAX

De jury van Heel Holland Bakt

Benieuwd wie de jury van Heel Holland Bakt 2019-2020 opmaken? Ook dit jaar bestaat de tweekoppige jury uit meesterbanketbakker Robèrt van Beckhoven en culinair recensent Janny van der Heijden. Robèrt geeft tijdens iedere opdracht bruikbare tips en instructies aan de deelnemers. Samen beoordelen zij de eindproducten van de thuisbakkers, én natuurlijk wie er aan het einde van elke aflevering naar huis moet. De altijd grappige André van Duin is ook dit jaar weer de presentator. Wij hebben alweer zin in de elkaar dwarsliggende André en Janny!

De vorige winnaars

De deelnemers van Heel Holland Bakt 2019-2020 zijn nog niet bekend, maar de winnaars van de voorgaande jaren natuurlijk wel. De meeste zijn door hun bekendheid van Heel Holland Bakt inmiddels zelf als professioneel banketbakker werkzaam. Weet je even niet meer wie wanneer heeft gewonnen? Wij hebben de winnaars voor je op een rijtje gezet!Winnaar Jaartal
Rutger van den Broek 2013
Menno de Koning 2014
Sarena Solari 2015
Annemarie Pronk 2016
Hans Spitsbaard 2017
Anna Yilmaz 2018

Onze favoriete recepten

Wil je thuis meebakken? Heel Holland Bakt is ideaal om inspiratie voor thuis op te doen en jezelf tot professioneel banketbakker te ontwikkelen! Wij geven je vast een voorproefje van onze favorieten. Je kunt ook de Heel Holland Bakt app downloaden, waarmee je alle recepten in je eigen tempo kunt namaken.

Bron: Omroep MAX

Kerststol

Omdat de kerstdagen bijna voor de deur staan mag deze natuurlijk niet ontbreken. Wil je deze kerstdagen zelf een overheerlijke kerststol opdienen tijdens bij het kerstmenu? Bak dan mee met Janny en Robèrt!


Bron: Omroep MAX

Mozaïekkoekjes

Ben jij net als Janny een echt koekjesmonster? Dan móet je deze koekjes een keer zelf gemaakt hebben. Het is niet moeilijk en ze zien er sierlijk uit. Zo scoor je makkelijk punten bij jouw gasten!

Meer leuks op NPO1?

Wil je deze koude dagen meer leuke NPO series of programma’s kijken? Goed nieuws, er is namelijk naast Heel Holland Bakt nog veel meer leuks te zien de komende tijd! Hier lees je wat de leukste NPO1-programma’s van de komende tijd zijn. Veel plezier!