De verkiezingen voor de beste radioprogramma’s staan weer voor de deur! Wie gaat er dit jaar met de Gouden RadioRing 2019 vandoor? Wordt jouw favoriete radiopresentator verkozen tot de beste van het land? Net als ieder jaar sinds de eerste uitreiking in 2006 kunnen we eind januari weer gaan zitten voor de radio-tegenhanger van het Gouden Televizier-Ring Gala. Over de genomineerden, de uitzending en alles wat je nog meer wilt weten over de Gouden RadioRing lees je hier!ttps://digitenne.nl/

Wanneer is de Gouden RadioRing 2019 op TV?

Het wachten is bijna voorbij! Inmiddels is bekend dat de uitreiking van de Gouden RadioRing op tv wordt uitgezonden op donderdagavond 30 januari, vanuit het Theater Gooiland te Hilversum. De AVROTROS zendt de verkiezingen uit en voor het tijdstip zul je nog even de tv-gids in de gaten moeten houden. Wil je de donderdagavond lekker vanuit bed naar de uitreiking kijken? Geen zorgen, met Digitenne kijk je namelijk op meerdere tv’s tegelijk, dus ook vanuit de slaapkamer!


Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Bron: AVROTROS

Over de Gouden RadioRing

Het Gouden RadioRing Gala van 2019 is alweer de veertiende editie en ook dit jaar zijn er weer drie categorieën waarop het publiek zijn stem mag uitbrengen:

  • de Zilveren RadioSter Vrouw voor de beste vrouwelijke radiopresentator,
  • de Zilveren RadioSter Man voor de beste mannelijke radiopresentator en
  • de Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma van 2019.
Daarnaast worden er tijdens de Gouden RadioRing 2019 ook vier juryprijzen uitgereikt: de Marconi Oeuvre Award, de Marconi Award Beste Zender, de Marconi Online Award en de Marconi Award Aanstormend Talent.
De verkiezingen verlopen volgens dezelfde procedure als bij de Televizier-Ring: in de eerste ronde kun je thuis op jouw favorieten stemmen via internet en in de tweede ronde kun je 32 uur van tevoren telefonisch of per sms jouw top drie aangeven. De stembussen gaan 6 januari 2020 open, dus je kunt in het nieuwe jaar gelijk je stem uitbrengen op jouw favorieten!

De vorige winnaars

Wie zijn er de voorgaande jaren met de winst vandoor gegaan? Wie wonnen eerder de de Gouden RadioRing en wie de individuele prijzen? Zie hier het overzicht!

Jaartal Gouden RadioRing Zilveren RadioSter (man) Zilveren RadioSter (vrouw)
2018 Evers Staat Op (Radio 538) Bram Krikke (SLAM!) Marieke Elsinga (Q-Music)
2017 Ekdom in de Ochtend (BNNVARA) Gerard Ekdom (BNNVARA) Annemieke Schollaardt (AVROTROS)
2016 Helemaal Haandrikman (KRO-NCRV) Gerard Ekdom (BNNVARA) Eva Koreman (BNNVARA)
2015 Blessings (Groot Nieuws Radio) Bert Haandrikman (KRO-NCRV) Roosmarijn Reijmer (VPRO)
2014 Rick in de Morgen (Radio Veronica) Rob van Someren (Radio Veronica) Claudia de Breij (VARA)
2013 Somertijd (Radio Veronica) Bert Haandrikman (KRO) Claudia de Breij (VARA)
2012 Effe Ekdom (AVRO) Gerard Ekdom (AVRO) Kristel van Eijk (Q-Music)
2011 Ekstra Weekend (NTR) Gerard Ekdom (AVRO) Annemieke Schollaardt (TROS)
2010 Giel (VARA) Edwin Evers (Radio 538) Claudia de Breij (VARA)