Door Jim op 01-04-2020
Heb je door de quarantaine opeens heel wat extra uurtjes waarin je de kinderen moet vermaken? Dan zoek je vast naar activiteiten die je samen kunt doen. Eén van de leukste dingen is natuurlijk: samen films kijken! Maar wat zijn nu de beste kinderfilms en op welke zender zijn ze te zien? Geen zorgen! Wij hebben een lijstje opgesteld met films die leuk zijn voor jong én oud. Inclusief handige informatie over waar en wanneer ze te zien zijn en voor welke leeftijd de films geschikt zijn. Lees snel verder!

Welke leuke kinderfilms komen binnenkort op TV?

Een groot aantal familiefilms is gewoon gratis en voor niets op televisie te zien! Zo staat er bijvoorbeeld dagelijks een nieuwe kinderfilm in de NPO3 ZappBios voor je klaar. Maar ook RTL4 zendt films voor een jong publiek uit. Dit zijn volgens Digitenne de leukste familiefilms die binnenkort op televisie komen:

Bron: YouTube Movies

De Schippers van de Kameleon 1 en 2

De tweeling Hielke en Sietse hebben één grote wens: een eigen boot. Het Friese duo krijgt de kans van hun leven als ze een gecrashte boot mogen opknappen. De jongens beleven avonturen, halen geintjes uit en leren belangrijke levenslessen. De Schippers van de Kameleon-films zijn bijzonder nostalgisch en charmant. De eerste film is op 2 april te zien om 15.30 uur op NPO3, de Kameleon 2 op 3 april om dezelfde tijd.
Leeftijd: vanaf 6 jaar.


Bron: Paramount Pictures

De Gelaarsde Kat

Ken je die leuke kat uit Shrek nog? Met zijn vertrouwde hoed, sabel en natuurlijk laarzen gaat hij op een hilarisch avontuur om de Gans met de Gouden Eieren te vinden. Net als in Shrek bevat de film humoristische momenten voor jonge én oudere kijkers. De Gelaarsde Kat is 4 april te zien om 07.15 uur op RTL4.
Leeftijd: vanaf 6 jaar.


Bron: YouTube Movies

De Scheepsjongens van Bontekoe

Hoe zou het leven vroeger als bemanningslid van een VOC-schip zijn geweest? In De Scheepsjongens van Bontekoe nemen we een kijkje in het spannende maar ook gevaarlijke leven van drie jonge matrozen. Onderweg naar Batavia beleven ze avonturen, maken en verliezen ze vrienden en groeien ze op tot volwassen knapen. De Scheepsjongens van Bontekoe is op 4 april te zien om 09.15 uur op NPO3.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.

Toch even zelf TV-kijken?

Wil je toch even zelf rustig televisie kijken maar nemen de kinderen de buis in beslag? Digitenne is dan een mooie oplossing. Je sluit de ontvanger namelijk gemakkelijk meerdere tv’s in huis aan zodat jij tegelijkertijd ergens anders kunt kijken. Je hoeft hiervoor geen kabels te verlengen, want de Digitenne tv-ontvanger is draadloos. Zo kijk je waar en wanneer je maar wil!

Bestel direct Digitenne Meer informatie