Update: Eurovisie Songfestival 2020 is gecanceld

18 maart kwam dan toch het slechte maar verwachte nieuws naar buiten: het Songfestival gaat niet door. Door de quarantainemaatregelen en risico’s voor de volksgezondheid werd het onmogelijk om het jaarlijkse zangfestijn te organiseren. Zelfs niet zonder publiek, want dat zou geen goed recht doen aan het Songfestival. Of het evenement volgend jaar alsnog in Rotterdam kan worden gehouden, is nog onbekend. Wel werd bekendgemaakt dat landen bij de volgende editie niet hetzelfde nummer mogen inzenden. Jammer, want we hadden Jeangu Macrooy graag zijn intieme nummer ‘Grow’ zien uitvoeren op het grote podium. Gelukkig heeft de AVROTROS besloten dat hij volgend jaar Nederland met een ander nummer zal vertegenwoordigen!

Bron: NOS

Wat was het een spannende avond: 18 mei 2019! Iedereen zat op het puntje van zijn stoel toen de laatste punten over de deelnemende landen werden verdeeld. En toen kwam het eindsignaal: Duncan Laurence, winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019 met zijn prachtige nummer ‘Arcade’! Dit betekende niet alleen dat Nederland er met de prijs vandoor ging, maar ook dat het songfestival in 2020 na 45 jaar weer in Nederland plaatsvindt. Lees hier wat er allemaal al bekend is over het Eurovisie Songfestival van 2020.

Wanneer is het Eurovisie Songfestival?

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar van donderdag 12 mei tot en met zaterdag 16 mei plaats in Ahoy Rotterdam. De show is altijd een groot spektakel en vergt een hele goede organisatie. Er worden verschillende shows georganiseerd, waaronder twee halve finales die op 12 en 14 mei plaatsvinden. Er zullen van elke halve finale tien landen doorgaan naar de finale op 16 mei. Al deze shows zijn uiteraard op de televisie te zien. Zit je net dat weekend met je familie in een vakantiepark op de Veluwe of op een camping op Vlieland zonder tv? Geen zorgen: Digitenne biedt hiervoor de oplossing. Altijd en overal in heel Nederland draadloos televisie kijken? Het kan met Digitenne!


Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Op welke zender wordt het Eurovisie Songfestival uitgezonden?

De uitzending van het Eurovisie Songfestival is dit jaar een samenwerking tussen de zenders NPO, AVROTROS, NOS en de European Broadcasting Union. Het programma zal dan ook op deze zenders uitgezonden worden. Wil je weten hoe laat je moet klaar zitten om niks te missen? Op zondag 12 mei om 21:00 uur stipt begint het songfestival!

Wie gaat Nederland in 2020 vertegenwoordigen?

Jeangu Macrooy gaat ons land op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigen met het nummer ‘Grow’. Hij voerde dit intieme nummer over het leven en de zoektocht naar geluk voor het eerst officieel op bij De Wereld Draait Door. Jeangu zei zelf over zijn nummer: ”Emoties, goede en slechte, vormen een universele taal. Ik hoop dat mensen zich door dit nummer iets minder eenzaam voelen in hun zoektocht naar geluk. Ik denk dat openheid en eerlijkheid over hoe we ons echt voelen, ons uiteindelijk dichter bij elkaar brengen. Ik geloof in de verbroederende kracht van muziek. Het is de reden dat ik doe wat ik doe.” Jeangu Macrooy is automatisch geplaatst voor de finale van het Songfestival. We zien hem dus op 16 mei op het grote podium.

Bron: De Wereld Draait Door

Wie gaat het Eurovisie Songfestival presenteren?

De 65ste editie van het Eurovisie Songfestival wordt gepresenteerd door: actrice en presentatrice Chantal Janzen, zanger en commentator Jan Smit en zangeres Edsilia Rombley. De NPO maakte de presentatoren op 4 december 2019 bekend. Jan en Edsilia zijn geen vreemden van het songfestival. Jan heeft namelijk voorgaande jaren gewerkt als commentator voor het Eurovisie Songfestival en Edsilia heeft in 1998 en in 2007 deelgenomen aan het songfestival. Het drietal is erg enthousiast en ze hebben er heel veel zin in. Bekijk hieronder het filmpje voor hun eerste reactie bij De Wereld Draait Door.