Bron: NOS

Wat was het een spannende avond: 18 mei 2019! Iedereen zat op het puntje van zijn stoel toen de laatste punten over de deelnemende landen werden verdeeld. En toen kwam het eindsignaal: Duncan Laurence, winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019 met zijn prachtige nummer ‘Arcade’! Dit betekende niet alleen dat Nederland er met de prijs vandoor ging, maar ook dat het songfestival in 2020 na 45 jaar weer in Nederland plaatsvindt. Lees hier wat er allemaal al bekend is over het Eurovisie Songfestival van 2020.

Wanneer is het Eurovisie Songfestival?

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar van donderdag 12 mei tot en met zaterdag 16 mei plaats in Ahoy Rotterdam. De show is altijd een groot spektakel en vergt een hele goede organisatie. Er worden verschillende shows georganiseerd, waaronder twee halve finales die op 12 en 14 mei plaatsvinden. Er zullen van elke halve finale tien landen doorgaan naar de finale op 16 mei. Al deze shows zijn uiteraard op de televisie te zien. Zit je net dat weekend met je familie in een vakantiepark op de Veluwe of op een camping op Vlieland zonder tv? Geen zorgen: Digitenne biedt hiervoor de oplossing. Altijd en overal in heel Nederland draadloos televisie kijken? Het kan met Digitenne!

Bestel direct Digitenne

Op welke zender wordt het Eurovisie Songfestival uitgezonden?

De uitzending van het Eurovisie Songfestival is dit jaar een samenwerking tussen de zenders NPO, AVROTROS, NOS en de European Broadcasting Union. Het programma zal dan ook op deze zenders uitgezonden worden. Wil je weten hoe laat je moet klaar zitten om niks te missen? Op zondag 12 mei om 21:00 uur stipt begint het songfestival!

Wie gaat Nederland in 2020 vertegenwoordigen?

In de wandelgangen wordt al een tijdje gespeculeerd over wie er dit jaar de inzending van Nederland gaat worden. Veel mensen denken dat Davina Michele Nederland gaat vertegenwoordigen. Dit is (helaas) niet het geval. Davina heeft aangegeven het een eer te vinden dat men aan haar denkt, maar dat ze simpelweg geen tijd heeft aankomend jaar om zich goed voor te bereiden op dit optreden. Wie Nederland dan wél gaat vertegenwoordigen, is nog maar de vraag. Dit wordt waarschijnlijk pas over een paar maanden bekendgemaakt.

Bron: De Wereld Draait Door

Wie gaat het Eurovisie Songfestival presenteren?

De 65ste editie van het Eurovisie Songfestival wordt gepresenteerd door: actrice en presentatrice Chantal Janzen, zanger en commentator Jan Smit en zangeres Edsilia Rombley. De NPO maakte de presentatoren op 4 december 2019 bekend. Jan en Edsilia zijn geen vreemden van het songfestival. Jan heeft namelijk voorgaande jaren gewerkt als commentator voor het Eurovisie Songfestival en Edsilia heeft in 1998 en in 2007 deelgenomen aan het songfestival. Het drietal is erg enthousiast en ze hebben er heel veel zin in. Bekijk hieronder het filmpje voor hun eerste reactie bij De Wereld Draait Door.