Fans van Endeavour Morse opgelet: het derde seizoen van de spannende detectiveserie is opnieuw te zien op NPO1! Heb jij dit seizoen de eerste keer gemist? Dan is dit je kans om bij te kijken! Kun je je niet meer herinneren wat er in de vorige seizoenen is gebeurd? Wij vertellen je alles wat je moet weten én natuurlijk hoe laat je klaar mag zitten voor de tv!

Wanneer is Endeavour Morse op TV?

Het wachten is voorbij: Endeavour Morse is vanaf 20 juli wekelijks te zien om 21:25 uur op NPO1! Ben jij nog heerlijk vakantie aan het vieren en wil je geen aflevering missen van je favoriete detectiveserie? Geen zorgen! Met Digitenne kijk je overal in Nederland naar de populairste tv-zenders, zélfs op de camping! Blijf jij lekker thuis en speur je mee vanaf de bank? Dan wil je natuurlijk haarscherp alle details kunnen bekijken! Daarom kijk je met Digitenne altijd in HD-kwaliteit!

Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Bron: ITV

Recap: wat gebeurde er in de afgelopen twee seizoenen?

Wie al jaren fan is van Morse, kent hem natuurlijk vooral als de norse detective uit de langlopende serie Inspector Morse. In deze zogenaamde prequelserie krijg je Endeavour te zien in de vroege jaren ‘60, als jongeman die net besloten heeft de Universiteit van Oxford te verlaten zonder diploma. Morse heeft een stroef begin bij de politie, maar dan neemt Detective Inspector (DI) Fred Thursday het groentje onder zijn hoede als zijn nieuwe assistent. Al snel blijkt Endeavour een bijzondere aanleg te hebben voor het vak, wat tot jaloezie leidt onder zijn collega’s.

Dan, aan het einde van seizoen één, wordt rijzende ster Morse neergeschoten. Maar geen paniek: na een periode van herstel keert hij in seizoen twee terug. De schotwond is de jonge detective echter niet in de koude kleren gaan zitten, en hij krijgt te maken met post-traumatische stress. Daarnaast krijgen Morse en zijn baas te maken met corruptie binnen de politie. In de finale van seizoen twee worden DI Thursday en Morse in de val gelokt door een groep corrupte agenten. Ze laten Morse opdraaien voor de moord op Chief Constable (CC) Rupert Standish, en schieten DI Thursday neer. Net wanneer Morse vermoord dreigt te worden, wordt hij gered… en gearresteerd voor de moord op CC Standish.


Bron:Dakota Blue Source

Endeavour Morse: vooruitblik op seizoen 3

Benieuwd wat Morse beleeft in het derde seizoen? We kunnen alvast verklappen dat de detective in de eerste aflevering nog geschorst is, en eenzaam en verbitterd op het platteland verblijft. Ook daar weet de misdaad hem te vinden: het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in de buurt van zijn huis. Hoewel Morse zich ertegen verzet, raakt hij toch bij het onderzoek betrokken. En zo begint een nieuw seizoen aan spannende ontknopingen. Bekijk nu de trailer!

endeavour morse

Endeavour Morse: de cast

Wil je weten welke acteurs de rollen van jouw favoriete personages vertolken? Bekijk het handige overzicht van de cast hieronder!

Personage Acteur
Endeavour Morse Shaun Evans
Fred Thursday Roger Allam
Win Thursday Caroline O'Neill
Joan Thursday Sara Vickers
Sam Thursday Jack Bannon
Reginald Bright Anton Lesser
Peter Jakes Jack Laskey
Jim Strange Sean Rigby
Dr. Max DeBryn James Bradshaw
Dorothea Frazil Abigail Thaw
Monica Hicks Shvorne Marks