Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens is weer gestart. Philip Freriks probeert de kandidaten weer als vanouds in het gareel te houden tijdens de shows. De vragen zijn moeilijk als altijd en de antwoorden leveren weer veel grappige momenten op. Wie wordt dit seizoen de slimste mens van Nederland? Bekijk het op NPO 2

Philip Freriks

Het eerste seizoen werd De Slimste Mens nog gepresenteerd door Linda de Mol, waarna Martijn Krabbé het stokje van haar overnam. Toch werd Philip Freriks al snel het vertrouwde gezicht van het programma. Al sinds 2012 presenteert hij op geheel eigen wijze het programma, waardoor blijkt hoe geliefd hij is als presentator. Als nieuwspresentator zien we hem niet meer, maar gelukkig onderbreekt de 73-jarige Philip elk seizoen zijn pensioen om dit fantastische programma te presenteren.

Maarten van Rossum

Het zonnetje in huis bij De Slimste Mens is Maarten van Rossum. Met zijn scherpe opmerkingen en droge humor is hij het perfecte vaste jurylid.
Slimste Mens deelnemers

Elke aflevering doen er drie deelnemers mee. Het maakt niet uit wat hun achtergrond is: zangers, presentatoren en andere bekende Nederlanders mogen hun kennis testen. Voor de deelnemers is het zaak om in zoveel mogelijk afleveringen terug te keren. Dit kunnen ze voor elkaar krijgen door een aflevering te winnen, want als ‘dagwinnaar’ ga je automatisch door naar de volgende aflevering. De overgebleven deelnemers gaan de strijd aan in de dagfinale. De verliezer gaat naar huis.

Slechts twee deelnemers gaan door en daardoor zit er elke aflevering ook een nieuwe deelnemer op een van de drie beruchte stoelen. Degenen met de meeste deelnames komen de laatste week van het seizoen terug en spelen om de titel ‘De Slimste Mens’.

Slimste Mens App

Helaas moet je een bekende Nederlander zijn om mee te mogen doen aan De Slimste mens op tv. Gelukkig kun je wel de Slimste Mens App downloaden als je denkt dat je slimmer bent dan de deelnemende BN’ers. Als speler op de app kun je elke aflevering meedoen om te testen of jij slimmer bent dan de kandidaten. En terwijl de verliezer van de show naar huis gaat, speel jij volgende week gewoon weer mee op de app.

De Slimste Mens België

Eigenlijk heet het programma uit België De Slimste Mens ter Wereld, maar er doen alleen ‘maar’ Vlamingen aan mee. Dat is meer dan genoeg, want je rolt over de grond van het lachen met onze zuiderburen. Erik Van Looy, Jeroom en Philippe Geubels hebben deze show, die in 2003 voor het eerst werd uitgezonden in België, een ware hit gemaakt in Nederland. Zowel op tv als op internet is de 'Slimste Mens België' te bekijken. Vooral het jury duo Philippe en Jeroom zorgen voor een overdosis aan humor.


De Slimste Mens zomer 2018

Ook deze zomer gaan de deelnemers de strijd weer met elkaar aan om de titel De Slimste Mens te veroveren. Philip Freriks en Maarten van Rossum zijn er als vanouds weer bij en maken het de deelnemers weer lastig. Voor sommigen misschien iets te lastig, want rapper Pete Philly heeft historisch weinig seconden bij elkaar weten te spelen in dit nieuwe seizoen.

We moet nog even wachten op de winnaar, dus kijk vooral elke dag om 20.25 uur op NPO 2 naar De Slimste Mens.

Overal en altijd de Slimste Mens volgen?

Dan is Digitenne wat voor jou! Voor maar €18,- per maand ontvang je vanuit vrijwel heel Nederland snel en makkelijk live tv-zenders in HD. Zo hoef je niets van De Slimste Mens te missen als je op de camping, thuis, in je tuin of op de boot bent. Hier bestel je Digitenne!

Bestel direct Digitenne Meer informatie