De Luizenmoeder: dé komedieserie van Nederland
Hallo allemaal! De Luizenmoeder is er weer! Na het overweldigende succes van het eerste seizoen zijn juf Ank, directeur Anton en moeder Hannah weer terug. De eerste aflevering op zondag 10 februari trok een recordaantal kijkers. Bijna 4 miljoen en zelfs meer dan 5 miljoen als je de terugkijkers meetelt! Wil je weten waarom iedereen fan is? Lees dan snel verder.

Seizoen 1 van De Luizenmoeder

De Luizenmoeder is een satirische serie op NPO 3 die gaat over de leraren, leerlingen en ouders van basisschool de Klimop. In seizoen 1 werden de vaak herkenbare karakters aan ons voorgesteld. Hannah, gespeeld door Jennifer Hoffman, is een alleenstaande moeder van een nieuw meisje op school. Zonder dat ze dat eigenlijk wil, wordt Hannah tot luizenmoeder benoemd. Dat zorgt ervoor dat ze in rap tempo alle ouders en leraren van de Klimop leert kennen. Ze moet zich weten te redden in een wereld van schoolpleinregels en stereotypes zoals hang-ouders, excentrieke leraren en klassenmoeders. De soms zware onderwerpen worden op een scherpe maar toch grappige manier benaderd. De serie werd bekroond met De Zilveren Nipkowschijf en een tweede seizoen kon dan ook niet uitblijven.Nieuw seizoen van De Luizenmoeder

Het nieuwe seizoen is begonnen en zit weer boordevol lachwekkende situaties. Ook de afleveringen van seizoen 2 komen uit de schrijfpen van Ilse Warringa (juf Ank) en Diederik Ebbinge (directeur Anton). Ze trappen het tweede seizoen af met de komst van een nieuwe jongen in groep 4; Achmed. Hij en zijn ouders zijn keurige Nederlanders. Voor de andere ouders van de kinderen uit groep 4 een perfecte reden om even lekker te roddelen over de precieze afkomst van de nieuwkomers. Juf Ank heeft in de vakantie erg haar best gedaan op de uitspraak van Achmed’s naam (Aggggmed), maar dat blijkt verspilde moeite. Eerste aflevering gemist? Je kunt deze aflevering van De Luizenmoeder natuurlijk terugkijken via NPO Start. Kijk in de tv-gids wanneer de volgende afleveringen te zien zijn.


De cast van De Luizenmoeder

Henry van Loon en Bianca Krijgsman zijn weer terug als Volkert de conciërge en Nancy de vrijwilliger. Ook de andere ouders zoals Mel, Kim, Walter en Karel zijn er weer bij en worden gespeeld door dezelfde acteurs. De cast is aangevuld met Walid Benmbarek en Dunya Khayame die de rollen van ouders Amir en Esma op zich nemen.De volledige cast van het tweede seizoen is hiernaast te zien (bron AVRO/TROS).

Uitzending gemist of het nieuwe seizoen kijken?

Oude afleveringen van De Luizenmoeder kun je terugkijken via NPO Start (voorheen uitzending gemist). Het nieuwe seizoen van De Luizenmoeder is iedere zondag om 20:30 uur te zien op NPO 3. Dit kan makkelijk en voordelig met Digitenne. Klik op de onderstaande button voor meer informatie!

Bestel direct Digitenne Meer informatie