De 3 mooiste campings van Nederland

Nederland kent een ruim aanbod aan campings maar welke is de mooiste? Over smaak valt altijd te twisten maar op basis van prijs en kwaliteit steken toch een paar campings met kop en schouder boven de rest uit. Hieronder de top 3.

1. Camping De Kleine Wolf

De camping De Kleine Wolf heeft in het verleden al een aantal awards gewonnen en is nog steeds een van de favoriete campings bij gezinnen. De locatie in het Overijssels Vechtdal staat garant voor heerlijk genieten van het bos, de hei en de weide. Een natuurwandeling van een paar uur is dan ook zo gemaakt.


De camping heeft een grote zwemvijver; ideaal voor de kinderen. Hier kunnen ze spelen met een roeibootje, van de kabelbaan glijden of met het pontje. Daarnaast is er ook een zandstrand met echte palmbomen om het plaatje helemaal af te maken. Mocht het weer toch niet zo lekker zijn dan is er ook mogelijkheid om binnen te zwemmen.

Als de kids even uitgezwommen zijn kunnen ze meedoen aan een speurtocht, spooktocht of dansen bij de zwemdisco. Kortom; genoeg activiteiten voor de kinderen zodat jij zelf lekker kunt genieten van de natuurrijke omgeving en je welverdiende rust.2. Marveld Recreatie

Het is even zoeken maar dan heb je ook wat. De camping Marveld Recreatie ligt mooi gelegen buiten de stadsgrachten van Groenlo. Een heerlijk rustig gebied waar je kunt genieten van kanotochten, fietsen of wandelen. Voor de kinderen zijn er genoeg activiteiten zoals bowlen en squashen. Daarnaast is er ook nog een kinderboerderij en zijn er leuke speeltoestellen.


Op de camping ligt een mooi zwembad met veel faciliteiten. Zo is er een wedstrijdbad, een subtropisch zwembad met meerdere glijbanen, een hot whirlpool en een sauna. Genoeg opties dus om volledig te ontspannen en tot rust te komen.

Qua accommodatie biedt deze camping de mogelijkheid om te slapen in een mobilehome, vakantiewoning of bungalow. Heb je een tent mee? Geen probleem, de camping heeft ruim 100m2 ruimte aan vlakke staanplaatsen.


Als laatste leent deze locatie zich goed als startplek voor korte uitstapjes. De camping ligt langs de rivier de Slinge waarop je per kano het achterhoekse landschap kunt verkennen. De camping ligt vlakbij de oude vestingstad van Groenlo waar je nog de originele stadsmuren en kanonen kunt bezichtigen. Ook is het mogelijk om een fietstocht naar Enschede te maken, dat op zo’n 40km afstand van de camping ligt.3. Vakantiepark Leukermeer

Het vakantiepark Leukermeer ligt gelegen op De Maasduinen tussen de rivier de Maas en de grens van Duitsland. Het is een erg grote camping en ideaal voor gezinnen die actief bezig willen zijn tijdens hun vakantie.

Vakantiepark Leukermeer heeft een totaal oppervlakte van wel 14 hectaren! De plekken waarop je kunt staan met je camper, caravan of tent zijn netjes voorzien van stroom, water en afvoermogelijkheid. Bezoekers kunnen kiezen uit seizoenplaatsen, jaarplaatsen of camperplaatsen. Als laatste zijn er ook gras plaatsen die ideaal zijn om je tent op te zetten.


De camping biedt veel sportvoorzieningen voor jong en oud. De kinderen kunnen genieten van de speeltuinen en georganiseerde activiteiten. Er is een beachvolleybalveld, skatebaan, fietscrossbaan en een speelbos. De wat oudere kinderen kunnen duiken, wakeboarden, waterfietsen of zelfs banaanvaren. Verder is er een ruim aanbod aan zwemfaciliteiten zoals een binnen- en buitenbad, sauna, waterval, jetstreams en massagebad.


Houd je van fietsen? Dan is dit een hele geschikte kampeerlocatie. Het plaatsje Arcen ligt op zo’n 15 kilometer fietsen. Hier kun je de mooie tuinen en het kasteel van Arcen bezoeken. Wandelroutes zijn er ook in overvloed en beginnen bijna allemaal bij bezoekerscentrum De Maasduinen. Net over de grens van Duitsland kun je ook het plaatje Kevelaer bezoeken. Dit is een oude bedevaartplaats waar je de mooie kerk kunt bezoeken.


Meer campings? Bekijk de Digitenne top 50 campings 2022.

Ook leuk om te lezen: