Heb jij vol spanning gekeken naar de Videoland-serie De 12 van Oldenheim? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Het nieuwe seizoen: De 12 van Schouwendam komt namelijk binnenkort op tv, met hierin nog meer spanning en avontuur. Laat je meenemen in het verhaal van twee onverklaarbare verdwijningen in het dorpje Schouwendam. In dit artikel lees je alles wat je wil weten over de serie en kun je alvast de trailer bekijken, zodat je een goed beeld krijgt van het nieuwe seizoen.

Wanneer komt de 12 van Schouwendam op TV?

De serie is op dit moment alleen te zien op Videoland, maar zal begin 2020 worden uitgezonden op RTL4. Benieuwd wanneer? Houd deze blog dan goed in de gaten. Wil jij alle details van dit mysterie goed kunnen volgen? Met Digitenne kijk je al je favoriete series in HD-TV: de hoogst mogelijke kwaliteit die je kunt krijgen voor beeld op je televisie! 


Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Waar gaat de 12 van Schouwendam over?

Na het grote succes van De 12 van Oldenheim volgt nu seizoen 2 van deze spraakmakende serie. Hoewel het verhaal afwijkt van het eerste deel, is het minstens zo spannend. Waar er in Oldenheim twaalf personen verdwenen, gaat het in Schouwendam om twee oude verdwijningen die nog steeds niet te verklaren zijn. Op het moment dat er een mysterieuze man in Schouwendam verschijnt, is het hele dorp in rep en roer. De man beweert Olaf Witte, één van de vermiste personen, te zijn.

De 12 van Schouwendam bestaat uit tien afleveringen van ongeveer 45 minuten. In elke aflevering wordt er steeds meer duidelijk over de vermiste personen. Na de terugkomst van Olaf gebeuren er ineens nog meer vreemde zaken, die misschien verband hebben met zijn terugkomst. Welke rol het het getal twaalf dit keer in de serie heeft, zal per aflevering steeds duidelijker worden.

Bron: Videoland op YouTube

Bekijk hier de trailer van De 12 van Schouwendam

Benieuwd naar de eerste beelden van de serie? Bekijk hiernaast de trailer!

Meer over de acteurs

De 12 van Schouwendam is opgenomen met verschillende bekende Nederlandse acteurs. Hieronder een overzicht van een aantal spelers uit de serie:

 • Olaf Witte, gespeeld door Gijs Naber
  Gijs Naber is bekend van zijn eerdere rollen in verschillende bekende series. Zo speelde Gijs Naber Holleeder in de serie Judas, Cor van Hout in De Heineken Ontvoering en Lucas in Penoza. In 2019 ontving Gijs zijn tweede Gouden Kalf voor zijn rol als Holleeder in de serie Judas.

 • Karlijn van Andel, gespeeld door Carine Crutzen
  Carine Crutzen is bekend van verschillende films waaronder Assepoester en Eilandgasten. Naast acteren houdt Carine zich ook bezig met het schrijven van boeken.

 • Gerrit Witte, gespeeld door Huub Stapel
  Huub Stapel is onder andere bekend van zijn rol als Johnnie in Flodder. Daarnaast doet Huub Stapel veel theaterwerk.

 • Willemijn Drost, gespeeld door Fockeline Ouwekerk
  Fockeline Ouwekerk speelde Liselotte van Kempen in de serie Moordvrouw en Anouk in de serie Nieuwe buren. Daarnaast heeft Fockeline verschillende rollen gespeeld in succesvolle bioscoopfilms zoals Bankier van het verzet.

 • Rogier van Pallant, gespeeld door Benja Bruijning
  Benja Bruijning is bekend van zijn rollen in de film Alles is Familie en in de serie Nieuwe Buren.

Mis niets van De 12 van Schouwendam

Wil jij niks missen wanneer deze serie op tv komt? Met Digitenne kijk je altijd en overal naar je favoriete series, zonder dat je kabels hoeft aan te sluiten.

Bestel direct Digitenne