Dance Dance Dance is hét programma waar we bekende Nederlanders op de dansvloer zien. Het is niet zomaar een dansprogramma, want we zien de koppels schitteren in onze favoriete videoclips! Alle danspasjes worden hen nauwkeurig aangeleerd door choreograaf Timor Steffens en zijn collega’s. Na maandenlange trainingen tonen de deelnemers hun skills in de studio en kunnen wij hen vanuit op tv bewonderen!

Wanneer is Dance Dance Dance weer op TV?

Vanaf 27 september kun je de nieuwe deelnemers wekelijks om 20:30 uur weer bewonderen! In 2019 wordt het programma op SBS6 uitgezonden. Dus niet meer op RTL4 zoals je gewend bent! Wil je vrijdagavond allebei wat anders kijken? Dat kan! Met Digitenne kan je namelijk op meerdere tv’s tegelijk kijken. Zo hoef je geen seconde van je favoriete programma’s te missen!


Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Videoclips komen tot leven

Hoe zit het programma in elkaar? Elke aflevering geven de koppels echte shows weg. Ze laten de originele choreografieën zien van de leukste nummers. Ook dansen alle deelnemers een solonummer. Dit levert enorm mooie shows op omdat het decor helemaal wordt omgebouwd tot de setting van de videoclip. De jury beoordeelt de danskunsten van alle deelnemers vakkundig en vanaf aflevering 3 vallen er ook koppels af.

Dansen voor het goede doel

Dat dansen doen ze trouwens niet alleen maar voor de lol, want de winnaars mogen €100.000 aan een goed doel geven. In 2018 ging dit geld naar Spieren voor Spieren, een organisatie die zich inzet in de strijd tegen kinderen met een spierziekte. De sterren dansen dus voor meer dan alleen ons kijkplezier!

Bron: RTL Dance

Presentatieduo Chantal en Jandino

De show moet natuurlijk aan elkaar gepraat worden en aan wie kun je dat beter overlaten dan aan Chantal Janzen en Jandino Asporaat? Zij zorgen voor een goede dosis humor, iets wat de soms super zenuwachtige kandidaten goed kunnen gebruiken!

Jury 2019

De jury van Dance Dance Dance bestaat dit jaar uiteraard weer uit Timor Steffens en Igone de Jongh. Dan Karaty is er helaas niet meer bij. Daarentegen is Nederlands eigen Jan Kooijman aan de jury toegevoegd!

Timor Steffens is het brein achter deze tv-show. Hij is zelf een fantastische danser en choreograaf. Hij leert de koppels, samen met een team van bekende choreografen, alle choreografieën voor de shows aan.Waar Timor en Jan vooral veel weten van streetdance en hiphop, is Igone de expert op het gebied van ballet. Van Timor en Igone weten we al dat zij scherpe kritiek kunnen leveren. Of Jan ook voor extra zenuwen gaat zorgen bij de deelnemers, gaan we binnenkort zien.

Bron: SBS6 Dance

Deelnemers 2019

Ook dit jaar schitteren er weer vijf koppels op de buis. Maar we hebben ook een primeur! Voor het eerst zal er ook een zangtrio meedoen aan Dance Dance Dance. De zusjes van zanggroep OG3NE mogen hun danskunsten aan het publiek gaan laten zien. Benieuwd tegen wie zij strijden om de winst? Dit zijn de alle deelnemers van Dance Dance Dance 2019:


  • Zanger/presentator Danny de Munk en zijn dochter Bo
  • Zangeres Sharon Doorson en acteur Géza Weisz
  • Actrice Susan Visser en acteur Thomas Cammaert
  • Zanger Vinchenzo en online content creator Nochtli Peralta Alvarez
  • Zangtrio OG3NE met de zussen Amy, Shelley en Lisa.
Deze deelnemers gaan de strijd met elkaar aan en zijn nu al druk aan het trainen met de choreografen om alle dansroutines op tijd in hun hoofd te krijgen. Wie gaat er dit jaar winnen?


Bron: RTL Dance

Mooiste optreden: Maan bij Dance Dance Dance

Een van de bekendste videoclips die is nagedanst tijdens Dance Dance Dance, is ‘The Greatest’ van Sia. In deze performance schitterde zangeres Maan. Het decor van de clip was hiervoor tot in detail nagebouwd en door de bijdrage van de andere dansers waande je jezelf even in de wereld van Sia. Toch is Maan zelf de echte ster tijdens deze show, kijk zelf maar!


Bron: RTL Dance

De winnaars van vorige seizoenen

In 2015 vond de eerste show plaats en al vanaf het begin was iedereen verbaasd over het danstalent van toenmalige deelneemster en actrice Pip Pellens. Geen wonder dus dat zij en haar partner Pim Wessels de winnaars werden. Buddy Vedder en Robin Martens wonnen de dansshow in 2016 en in 2017 waren dat Zoey Ivory en Marnix Lenselink. In 2018 werden Holly Mae Brood en Soy Kroon tot de beste dansers van de show bekroond.


Benieuwd welke programma’s er nog meer te zien zijn op SBS6? Bekijk het in de tv-gids!