De winter staat alweer bijna voor de deur. Dat betekent binnen blijven en gezellig tv-kijken met de hele familie! Gelukkig is sinds 2012 iedere winter de CupCakeCup op tv. Ook dit jaar is er weer een nieuw seizoen te bewonderen! Begin dit jaar werd het programma tijdens de NPO Zapp Awards nog verkozen tot Beste Jeugdprogramma van Nederland. Wij kunnen dus niet wachten tot het weer begint! Wil je weten waar en wanneer je de CupCakeCup 2019 kunt zien, en hoe het programma werkt? Lees gauw verder!

Wanneer is de CupCakeCup op TV?

Kun je niet wachten om te zien wat de kinderen dit jaar voor ons in petto hebben? Goed nieuws! Net als de voorgaande jaren zal de CupCakeCup tijdens de kerstvakantie te zien zijn. Dit jaar valt de kerstvakantie voor alle scholen in Nederland tussen 21 december en 5 januari. De CupCakeCup 2019 wordt uitgezonden op NPO3. Houd voor de precieze programmering deze blog of de tv gids in de gaten! Wilt iemand anders in huis tijdens de kerstvakantie een leuke kerstfilm kijken, die net tijdens de CupCakeCup wordt uitgezonden? Geen zorgen. Met Digitenne kijk je namelijk op op meerdere tv’s tegelijk. Vanaf je vakantieadres of gewoon thuis, met Digitenne hoef je niks te missen!


Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Hoe werkt het programma?

CupCakeCup is een programma waarin kinderen tussen de tien en dertien jaar met elkaar strijden om De Gouden CupCakeCup. Ze krijgen verschillende opdrachten waarin ze de lekkerste taartjes, gebakjes en natuurlijk cupcakes moeten maken. De jury beoordeelt vervolgens wie de beste gerechtjes heeft gemaakt. De jury bestaat uit meesterpatissier Robèrt van Beckhoven, patissier Remy Duker en een wisselend gastjurylid. Na de derde ronde vallen de eerste kandidaten af. In de laatste aflevering gaan de overgebleven twee kandidaten naar de finale. CupCakeCup 2019 wordt opnieuw gepresenteerd door Klaas van der Eerden.

Bron: CupCakeCup

Zelf een Bossche Bol maken?

Wil je zelf meebakken met de kandidaten? Onze favoriet tijdens voorgaande jaren van de CupCakeCup was de Bossche Bol. Aan de hand van een recept van meester patissier Cees Holtkamp maakten de kids één van de lekkerste gebakjes van allemaal. Kijk en bak mee!