Door Jim op 23-03-2020
In 1986 vond één van de grootste rampen in onze geschiedenis plaats: de ontploffing van de kerncentrale van Chernobyl. Het was een ramp die heel Europa een onbewoonbaar radioactief landschap had kunnen maken. Nog nooit kwamen we zo dichtbij de vreselijke gebeurtenissen als in de nieuwe serie Chernobyl. De serie is een gedramatiseerde weergave van de gebeurtenissen en directe gevolgen van de kernramp.
Wil je de tv-serie Chernobyl kijken zonder Ziggo of HBO? Dan heb je geluk! Chernobyl is binnenkort namelijk gratis te bekijken in Nederland. Lees snel verder voor de belangrijkste details over deze meeslepende serie.

Kijk Chernobyl met Digitenne

Na een jaar wachten komt de veelgeprezen serie Chernobyl eindelijk in Nederland op televisie! Zorg dat je op 13 april voor de buis zit, want dan kun je genieten van de eerste episode van deze intense thriller. De dagen erop worden ook de volgende vier afleveringen uitgezonden. Zijn de gruwelijke beelden niet voor iedereen thuis geschikt? Met Digitenne kijk je HD-tv op de slaapkamer of op zolder, zodat je woonkamer family friendly kunt houden

Bestel direct Digitenne Meer informatie

Bron: HBO

Wat maakt de serie Chernobyl zo speciaal?

Chernobyl is een must-watch voor iedereen die van geschiedenis of spannende thrillers houdt. Waarom? Omdat lezen en horen over de kernramp één ding is, maar de gruwelijke details zien heel andere koek is. Rusland (destijds de Sovjet-Unie) heeft altijd geprobeerd om de hele affaire in de doofpot te doen. Nu zie je voor het eerst wat er écht gebeurd is.

Iedere aflevering escaleert de ramp en wordt de situatie steeds uitzichtlozer. Chernobyl excelleert in het creëren van een beklemmende sfeer waarin werkelijk niets goed lijkt te gaan. We maken ook kennis met de echt bestaande hoofdpersonen van deze tragedie, waaronder de halsstarrige hoofdingenieur van de kerncentrale, de briljante adjunct-directeur van het instituut voor atoomenergie en de standvastige toezichthouder van de regering. Maar ook de opofferingen van de normale mensen uit naburige steden worden niet vergeten, waaronder een moedige jonge brandweerman en zijn zwangere vriendin.

Fan van Amerikaanse televisieseries?

Wil je met volle teugen genieten van spannende Amerikaanse series? Dan hebben wij een paar leuke aanraders voor jou! Veel topseries zijn gewoon gratis te kijken op televisie, zoals de hedendaagse spionagethriller Homeland of het zombiedrama The Walking Dead. Heb je Netflix? Check dan onze top 10 leukste Netflix series!

Bestel direct Digitenne