Nederlands favoriete bed & breakfast-eigenaren zijn terug op televisie met hun eigen serie! Ben jij al fan van Martien Meiland en zijn fantastische uitspraken sinds hij dertien jaar geleden voor het eerst op de buis was? Kijk dan naar Chateau Meiland op SBS6! Lees hier alles over Martien, zijn nieuwe chateau en natuurlijk wanneer je hem weer op tv kunt volgen.

Wanneer is Chateau Meiland seizoen 2 op TV?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: wanneer is het tweede seizoen van Chateau Meiland op tv? Goed nieuws: je hoeft niet lang meer te wachten! Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland is vanaf maandag 26 augustus te zien om 20:30 uur op de zender SBS6. Ook in de tussentijd hoef je je niet te vervelen. Er zijn voldoende nieuwe programma’s te zien in het aankomende televisieseizoen. Kunnen jullie het thuis niet eens worden op de bank met al dat leuks op tv? Geen zorgen! Met Digitenne kijk je op meerdere tv’s tegelijk, en dat betekent dat de slag om de afstandsbediening definitief voorbij is.

Bestel direct Digitenne

Bron: SBS6

Wie is Martien Meiland ook alweer?

Het is al eventjes geleden, maar Martien Meiland is geen onbekende voor de Nederlandse televisie. De vrolijke verbouwer werd in 2006 bekend door zijn deelname aan het programma Ik Vertrek, waarin hij met zijn vrouw Erica richting Frankrijk vertrok. Twee jaar lang werkte het stel daar aan hun bed and breakfast, totdat hun heimwee het uiteindelijk won en ze terug verhuisden naar Nederland. Het was echter niet hun verbouwing die de familie Meiland destijds zo populair maakte, maar hun sprankelende persoonlijkheden en bijzondere relatie. Zo valt Martien op mannen, maar heeft hij een platonisch huwelijk met zijn soulmate Erica. De dynamiek tussen het duo leidt regelmatig tot hilariteit, en Martien komt elke aflevering met gevleugelde afspraken zoals te zien is in het filmpje hiernaast!


Bron: SBS6

Waar gaat Chateau Meiland over?

Hoewel de familie Meiland jaren geleden hun Franse avontuur moest beëindigen omdat hun heimwee te groot werd, besloten ze om dit jaar toch weer een poging te wagen. Vlak voor vertrek belden ze rond in televisieland om te laten weten dat ze vertrokken, en zender SBS6 aarzelde geen moment. Want wie zegt er nou nee tegen een kans om weer wat Nederfrans te horen van de originele Martien? Zo is de realityserie Chateau Meiland dus op de buis terecht gekomen. In het eerste seizoen kregen we te zien hoe de verbouwing van het vervallen kasteel uit 1870 voorspoedig verliep, en ontving de familie Meiland al de eerste gasten. Met wekelijks bijna een miljoen kijkers is de serie een hit, en dus zijn ze op 26 augustus alweer terug op tv met seizoen twee!

Wat is eigenlijk de locatie van Chateau Meiland?

Benieuwd waar de familie Meiland is neergestreken? Hun verbouwde kasteel ligt zo’n tien kilometer van Limoges in het dorpje Beynac, wat in de Dordogne ligt. Leuk feitje: het pittoreske Beynac staat op de lijst van ‘mooiste dorpen van Frankrijk’. Je kunt het kasteel terugvinden onder de naam Chateau Marrillaux. Wil jij wel een nachtje blijven slapen bij de familie Meiland? Dan moet je nog eventjes geduld hebben! Alle suites van Chateau Marrillaux zijn namelijk volgeboekt tot en met 2020!